Продажба од Македонија на Амазон, Алиекспрес итн...

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Значи поим немам и ме интересира дали е возможно да се продава од Македонија на овие огромни светски продажни платформи? Ако можи како се регистрира како оди наплата, преку што се испраќаат производите? Досега само имам купувано од Алиекспрес, па ме интересира дали можи да продавам?

Зарем нема ниту еден одговор, не е можно јас да сум најпаметен па прв да се сетам на вакво нешто. Друг нема никој освен мене тука на оваа тема размислувано? Сигурно не можи или нема никој пробано како практично да се направи оваа идеја во реална акција.

Нема одговор затоа што сите знаеме во каква банана држава живееме.

Бидејки чекаш одговор, да ти пишам.

На амазон никако нема шанси во Македонија, а за алиекспрес достапно е само за кинези да продават.

Имаш интернет, англиски знаеш, па толку ли ти е тешко да го прашаш чичко Гугле.
За Алиекспрес не би требало да можеш, сепак испораката како ќе правиш... мислам нивната пошта дека е субвенционирана од државата, затоа се толку евтини испораките ...

Прашај го Гугле и читај:
how to sell on amazon
how to sell on aliexpress from europe

Значи поим немам и ме интересира дали е возможно да се продава од Македонија на овие огромни светски продажни платформи? Ако можи како се регистрира како оди наплата, преку што се испраќаат производите? Досега само имам купувано од Алиекспрес, па ме интересира дали можи да продавам?
Знам дека имаме доста законски пречки. Памтам муабет со професор кој воедно има бизнис за онлајн продажба и не ми текнува на детали али паметам голема фрустрација за како функционира системот проблеми со УЈП итн итн.

Јас си продавам на Ebay по некој предмет понекогаш.

Алиекспрес одговара за Кинезите бидејќи тие од магацин на производство директно ти го продаваат предметот додека Алибаба го прави истото само што е на големо. Освен ако не произведуваш нешто не вреди.

Амазон ние тука неаме како што знам.

На Etsy има Македонци, ама не продавам, незнам како оди процедурата.

Јас си продавам на Ebay по некој предмет понекогаш.

Ова од Македонија така? Дај објасни подетално како оди постапката за луѓе што ќе ги интересира и имаат такви идеи за во иднина, затоа и ја отворив темава.[DOUBLEPOST=1535737268][/DOUBLEPOST]
На Etsy има Македонци, ама не продавам, незнам како оди процедурата.
Види не ни знаев за оваа платформа за продажба сега ќе ја разгледам.

Неможеш да најдиш одговори на оваа тема, затоа што (како и за повеќето) си владее македонскиот синдром. А тоа е овој, најчист пример:

Имаш интернет, англиски знаеш, па толку ли ти е тешко да го прашаш чичко Гугле.

Прашај го Гугле и читај:
how to sell on amazon
how to sell on aliexpress from europe

Заради “има на интернет“, побарај види ме мрзи да ти кажувам, гледаме филмови на српски, користиме други земји за да се регистрирами на одредени платформи, до вчера неможевме онлајн да пазариме и еден куп други работи. Чисто ради мрзата.

Неможеш да најдиш одговори на оваа тема, затоа што (како и за повеќето) си владее македонскиот синдром. А тоа е овој, најчист пример:

Заради “има на интернет“, побарај види ме мрзи да ти кажувам, гледаме филмови на српски, користиме други земји за да се регистрирами на одредени платформи, до вчера неможевме онлајн да пазариме и еден куп други работи. Чисто ради мрзата.
Вo прaвo е чoвекoт. Буквaлнo нaпиши how to sell in aliexpress и ќе видиш декa е достапнo сaмo зa кинези. Зa 10 секунди се добиваат oвие информации.

Sent from my LG-H830 using Tapatalk

Али може да прави дропшипинг од Али, да најде некоја продавница и да препродава производи

Ова од Македонија така? Дај објасни подетално како оди постапката за луѓе што ќе ги интересира и имаат такви идеи за во иднина, затоа и ја отворив темава.[DOUBLEPOST=1535737268][/DOUBLEPOST]
Види не ни знаев за оваа платформа за продажба сега ќе ја разгледам.
Мораш да имаш пејпал. Со Македонскиот пејпал нема можност за повлелување пари само за плаќање.

Така да ако сакаш да продаваш барај си некој што има пејпал од земја каде што е достапно повлекување пари.

За регистрација на продавање имаш на ибеј кога ќе направеш сметка таму пишува ти нешто Start Selling. Ако е за нешто сериозно имаш опција Create a Business Account

Мораш да имаш пејпал. Со Македонскиот пејпал нема можност за повлелување пари само за плаќање.

Така да ако сакаш да продаваш барај си некој што има пејпал од земја каде што е достапно повлекување пари.

За регистрација на продавање имаш на ибеј кога ќе направеш сметка таму пишува ти нешто Start Selling. Ако е за нешто сериозно имаш опција Create a Business Account
Mozi od Payoneer mesto PayPal?

I da se snajdime so naplata na parite problem ke se javi kaj postata.Isporakata e delikatna rabota.Jas imam proizvod koj bi se prodaval no zasega e samo zelba.Dodeka cekame da se sredi se za on line prodazba ke ostarime upm.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom