Alkoteka

• Креатор на темата Креатор на темата MrRossi1997
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
7 август 2012
Мислења
176
Поени од реакции
11
Zdravo na site sakam da otvoram nesto kako magacin za alkohol pivo Skopsko Dap vino Tikves zestoko Badel i dr i gazirani sokovi koka kola pepsi istoto sakam da bide i prodavnica. Celta mi e da nabavuvam proizvodi vo pogolemi kolicini za poevtini pari. Sto mislite isplatlivo li e? Dali nekoj znae kolku e prosecna cena na nabavno pivo staklo od 0,5 Dab Skopsko.
Vi blagoram

Цена точна незнам, али како муштерија иам земано така од таква продавница (магацинче) 4-5 гајби даб стакло од 0.5 и едно шише доаѓаше по околу 34.5 ден. Така да сигурно математиката на тој што ми го продава по таа цена за таа количина му се исплати и тој да заработува, така да и тој го добива од пивара по уште пониска цена од тоа.

Zdravo na site sakam da otvoram nesto kako magacin za alkohol pivo Skopsko Dap vino Tikves zestoko Badel i dr i gazirani sokovi koka kola pepsi istoto sakam da bide i prodavnica. Celta mi e da nabavuvam proizvodi vo pogolemi kolicini za poevtini pari. Sto mislite isplatlivo li e? Dali nekoj znae kolku e prosecna cena na nabavno pivo staklo od 0,5 Dab Skopsko.
Vi blagoram
Дали се информираше најпрво кои се услови ти се потребни за ваков тип на бизнис? Дали ти е потребна некоја посебна дозвола или условите се исти како и за колонијалните продавници?
Инаку контактирај ги директно пиварите, секоја пивара ќе ти понури различни услови, прашање е колку голема количина имаш како предикција дека ќе им земаш на неделно/месечно/годишно ниво, од тоа ќе ти варира и цената. Сигурно нема да ти дадат иста цена ако им земаш 30 шишиња месечно и 1000 шишиња месечно.

22-25 денари беше од Прилепска набавна пред некое време, еве максимум 28 нека е крената сега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom