Сигурност или предизвик?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување

vistina ili predizvik?

• igram sigurno

Гласови: 3 15,0%
  • otvoren za predizvici

Гласови: 5 25,0%
  • moze od dvete

Гласови: 10 50,0%
  • hmmmm

Гласови: 2 10,0%

• Вкупно гласачи
    20
Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Sigurno dosega ste naletale na partner koj e tolku predvidliv vo svoite postapki sto znaete i koga ke vi se javi, koga ke izleguvate, sto ke vi rece i sl.
No ima i takvi vrski vo koi ne znaete sto e naredno.Ne ve bara redovno, znae dobro da ve iznenadi pa i iznervira i sl...
Dali vo edna vrska igrate na sigurno i sakate partnerot da se ponasha taka ili pak go sakate predizvikot i neizvesnosta i toa e ona sto kako doleano maslo vo tava ja razgoruva vashata ljubov?

Jas sekogas sum za predizvik:smir:

Па од овие двете понудени,морам да кажам дека „сигурно си е сигурно” :) ,иако овие двата се екстремни случаи, и дека највеќето врски се мешавина од двата типа,па и со други елементи.
Но ако стриктно ми се даде избор помеѓу овие случаи, повеќе би сакал „предвидлива” врска исполнета со среќа,хармонија и љубов, отколку „предизвик”, односно неизвесност,караници и сл. Но пак ќе кажам дека во вистинскиот живот сигурноста не е еднаква на предвидливост или досада

дефинитивно одам на предизвик и неговата неизвесност јбг слаба точка ми е тоа:smir:

Сакам сигурност, но до одредена мера. Не ми е интересно ако постојано знам како ке постапи, како размислува, што ќе направи и сл.

Сигурноста ми е најбитна али ако нема предизвик,изненадување или мала доза на неизвесност во врската,па макар тоа и да е брак,мислам дека ке биде многу монотона,досадна врска!Барем за мене многу се битни таквите ситуации али во секој случај несакам партнерот да е постојано таков-неизвесен!
Значи комбинација...

Сигурност со доза непредвидливост :)

Na pocetok e interesno da si vo iscekuvanje...da cuvstvuvas nekoj vid nemir bidejki ne znaes sto sleduva,no sega smetam deka od misterii i tajni nema potreba(vo mojata vrska zboruvam) bidejki mnogu dobro se razbirame i sme povrzani...i pocnav da veruvam vo telepatija:)

Сигурност не мие спорт , неме влечи да шутирам на отворен гол . Ми треба предизвик за да ми е интересно , нема предизвик сигурно ме нема ни мене ххихи

Преку глава ми е од неизвесност,да не знаеш утре кога ќе се разбудиш што те очекува,дали станал на лева или на десна нога.Дали денес ќе ти покаже љубов или ќе почне кавга зошто надвор врне,дали денес и периодов ќе си се посвети само на себе и на своите обврски,а ти ќе идеш во аут на неколку дена,и во плановите за месецот те нема онака како што сакаш да те има.Дали навечер кога легнуваш ќе ти посака добар сон или има некои кризи во глава за нешто друго.Несакам неизвесност!Сакам сигурност и стабилност,сакам да знам дека се е во ред,сакам да ја знам причината кога не е,едноставно сакам мир.

leandra напиша:
Преку глава ми е од неизвесност,да не знаеш утре кога ќе се разбудиш што те очекува,дали станал на лева или на десна нога.Дали денес ќе ти покаже љубов или ќе почне кавга зошто надвор врне,дали денес и периодов ќе си се посвети само на себе и на своите обврски,а ти ќе идеш во аут на неколку дена,и во плановите за месецот те нема онака како што сакаш да те има.Дали навечер кога легнуваш ќе ти посака добар сон или има некои кризи во глава за нешто друго.Несакам неизвесност!Сакам сигурност и стабилност,сакам да знам дека се е во ред,сакам да ја знам причината кога не е,едноставно сакам мир.

Девојко немој да ме сфатиш погрешно немам ништо против али се прашувам зарем не ти е досадно кога све знаеш однапред...дека љубениот ке ти се јави ( точно во 9 сабајле ) дека сте договорени на кафе во 12. дека ке те почасти сладолед ..да знаеш за кој ситници може да се скарате ... да знаеш дека си во секој негов следен план...
Обиди се да си поиграш со неизвесноста за тоа што ти носи денот..Предизвикот да направиш нешто ново .. да дознаеш нешто ново за твојот партнер..да бидеш препуштена на тоа што и како ке биде.. како ке те изненади па што би можел да направи...
сигурноста е еднаква на монотонста а таа го гази адреналинот..монотноста ја гуши љубовта и сите тоа добго го знаеме:smir:

п.с. мал совер беше горе наведеното :smir:

морам да признаам дека се чувствувам прекрасно кога реакцијата или гестот на партнерот е таков каков што јас сум претпоставувала...значи, тогаш сваќам дека го познавам мн добро и дека не сум се залажувала во врска со неговиот карактер :wink: па затоа и можам да кажам дека сигурноста ми се допаѓа...но не значи дека сакам монотонија во врската :nenene:...отсекогаш ми се допаѓал предизвикот :wink: немам ништо против него, сметам дека врската е поинтересна со малце неизвесност но само доколку партнерот ме изненади во позитивна смисла :)
значи, од двете варијанти сигурност и предизвик одбирам комбинација која тежнее кон сигурност :wink:

SCORPIO__20 напиша:
Девојко немој да ме сфатиш погрешно немам ништо против али се прашувам зарем не ти е досадно кога све знаеш однапред...дека љубениот ке ти се јави ( точно во 9 сабајле ) дека сте договорени на кафе во 12. дека ке те почасти сладолед ..да знаеш за кој ситници може да се скарате ... да знаеш дека си во секој негов следен план...
Ова звучи досадно,но знаеш што е предноста?Знаеш дека ќе се јави,знаеш дека те сака,знаеш дека сака да биде со тебе.
SCORPIO_20 напиша:
Обиди се да си поиграш со неизвесноста за тоа што ти носи денот..Предизвикот да направиш нешто ново .. да дознаеш нешто ново за твојот партнер..да бидеш препуштена на тоа што и како ке биде.. како ке те изненади па што би можел да направи...
сигурноста е еднаква на монотонста а таа го гази адреналинот..монотноста ја гуши љубовта и сите тоа добго го знаеме:smir:

п.с. мал совер беше горе наведеното :smir:

Оваа неизвесност е добра за разбивање на монотоност,но претходно да имаш сигурност во него.Во случајот што го опишав јас,неможеш да се препуштиш,бидејќи незнаеш дали утре ќе бидеш со него.Незнаш дали те сака како што кажува,судејќи по тоа што во секој момент може да ти рече дека му треба простор,дека го гушиш,му ствараш притисок,дај ми пауза ма.Во целата таа ситуација на неизвесност најдраги се моментите кога ќе те повика и наредниот ден на сладолед,зошто може другиот ден воопшто и да не се јави или да се појави некоја друга,случајно.
п.с.Ми годи квалитетна дискусија,ајде:vozbud: може ќе се предомислам дека ми е најгрдо на светот во моментов.

leandra напиша:
Ова звучи досадно,но знаеш што е предноста?Знаеш дека ќе се јави,знаеш дека те сака,знаеш дека сака да биде со тебе.

Оваа неизвесност е добра за разбивање на монотоност,но претходно да имаш сигурност во него.Во случајот што го опишав јас,неможеш да се препуштиш,бидејќи незнаеш дали утре ќе бидеш со него.Незнаш дали те сака како што кажува,судејќи по тоа што во секој момент може да ти рече дека му треба простор,дека го гушиш,му ствараш притисок,дај ми пауза ма.Во целата таа ситуација на неизвесност најдраги се моментите кога ќе те повика и наредниот ден на сладолед,зошто може другиот ден воопшто и да не се јави или да се појави некоја друга,случајно.
п.с.Ми годи квалитетна дискусија,ајде:vozbud: може ќе се предомислам дека ми е најгрдо на светот во моментов.

aaaaaa леандро леандро ако немаш претходна сигурност со патрнерот тогаш зашто и си со него.. или поубаво да се изразам се плашиш од утрото.. и што тоа ке ти донесе.. се плашиш дали ке те побара на телефон дали ке ти каже дека си му најмила или дали и уште едно утро ке ти ја изјави и докаже љубовта.
Сигурноста е една ствар да веруваш во партнерот..но да не ги мешаме сигурност и доверба .кој се два различни поими..
велиш другиот ден може да се појави некоја друга..:smir: Ти текнува на темата зашто самите си ствараме фрустрации и филмови во главата па ако не ми се јави ..е со друга па што го нема па каде е...и тие филмови прават сомнеж во врската..
што знам ..предизвикот и неизвесноста се опасен ризик.. делуваат повеке адреналински :vozbud:... поготово од фактот дека немаш престава како и што ке се случи..
еден пример :
1.случај се договарате со патрнерот дека ке излегувате во 10 саат и тој ти кажува дека ке те носи на романтична вечера таму и таму па нокта ке ја поминете во некоја топла соба со добра музика и вино..( СИГУРНОСТ ) однапред ги знаеш плановите
2.случај се договарате со партнерот дека ке излегувате во 10 саат се чекате на договорено место и ти воопшто немаш престава какви се плановите за вечер.. 1. те носи на романтична вечера ( Изненадена ).
2. добиваш ружа и ти краде една насмевка ( изненадена )... неизвесноста те држи и размислуваш кој е неговиот следен чекор што ли наумил...( те профоцира и предизвикува да уживаш во неговата неизвесност ):smir:

Ако зборуваме за врска, предизвикот колку што ја „разгорува” љубовта со тоа што ги прави ситуациите непредвидливи и логично-врската поинтересна, толку знае и да ги расипе односите меѓу партнерите.

Нормално, не сакам врска во која се ќе се знае однапред (иако правењето планови ми е слаба страна :)) но сигурно не сакам да не знам на што сум.

И напротив, тоа што сум сигурна во постапките на партнерот не значи дека љубовта ни станала предвидлива и досадна. Сепак, поголема предност би и дала на спонтаноста отколку на предизвикот.

SCORPIO__20 напиша:
ако немаш претходна сигурност со патрнерот тогаш зашто и си со него.. или поубаво да се изразам се плашиш од утрото.. и што тоа ке ти донесе.. се плашиш дали ке те побара на телефон дали ке ти каже дека си му најмила или дали и уште едно утро ке ти ја изјави и докаже љубовта.

Е токму ова е неизвесност.Кога на сето ова се додаде и изјава на љубов,некоја ситница дека му значиш многу,дека сака да биде со тебе,романтични моменти,непостоење друга во моментот(бидејќи е личност која живее со моментот,тако звана комплицираност)добиваш неизвесност(онака како што ја сватив темата)
Оној дел на неизвесни моменти како изненадување,мислам дека се за во друга тема:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom