[Прв поглед] Windows Vista Beta 1 (Longhorn 2006)

• Креатор на темата Креатор на темата Bidikov
  • Време на започнување Време на започнување
Ова ми личи на поздравниот екран кога инсталираш Windows XP или Windows 95. Останува да се види...

541-microsoft-windows-vista-humor.jpg

Microsoft издал интерна бета 2 верзија на својот Windows Vista оперативен систем. И предходно се нагаѓало колку ќе биде захтевен овој оперативен систем, но сега е дефинитивно јасно дека производителите на мемории ќе бидат доста задоволни. Имено еден од нивните бета тестери пуштил во јавноста информација дека овој Windows просто ја "јаде" меморијата, конкетно дури 800 MB во idle статус кога се сите ефекти и најзахтевното опкружување активирани. Тоа е поткрепено и со слика од Task Manager-от која можете да ја видите. Бета тестерот изјавил дека за да работи Vista како што треба ќе мора да се има 1 GB рам но би било пожелно да се има инсталирано 2 GB рам. Исто така Vista одбива да се инсталира на FAT32 партиции туку ќе може само на NTFS. Во врска со просторот на хард дискот новата Vista ќе бара трипати повеќе простор од Windows XP при што основната инсталација ќе бара 7 GB слободен простор.

vistacrap.jpg

Хаха, звер. Ама сепак, не го гледам како толку голем проблем, оние што ќе земаат Виста ќе знаат дека нема да можат да ја возат на стариот компјутер, ако стариот компјутер не е нешто понов.

Леееј ја па мислев Vista имаш....има иначе бета копии се продаваат...

Не е ова тоа Windows Blinds.....

Зашо мене ова некако непрегледно ми е???

Mac)) напиша:
Зашо мене ова некако непрегледно ми е???
Затоа што не си навикнат, односно затоа што си навикнат на класичното мени од XP и 98.

Се што е ново изгледа чудно на почеток.

Orion2 напиша:
Skinovi kolku sakas ima :P na Windows Blinds go ima mnogu odamna ovoj skin.

не е тоа што мислиш, ова е нешто како кратка верзија на Вистата. Од коа че го инсталираш се рестартира ПЦ то и лог он скринот е на виста, исто и коа го гасиш скринот е од виста. КОа прајш лог оут на виста. така да се е променето и е оригинал како што треба да биде вистата на изглед

mr_wicket напиша:
не е тоа што мислиш, ова е нешто како кратка верзија на Вистата. Од коа че го инсталираш се рестартира ПЦ то и лог он скринот е на виста, исто и коа го гасиш скринот е од виста. КОа прајш лог оут на виста. така да се е променето и е оригинал како што треба да биде вистата на изглед
Тоа и ми беше поентата...Мислам дека у ентер го даваа тоа

vardarce напиша:
Имено еден од нивните бета тестери пуштил во јавноста информација дека овој Windows просто ја "јаде" меморијата, конкетно дури 800 MB во idle статус кога се сите ефекти и најзахтевното опкружување активирани. Тоа е поткрепено и со слика од Task Manager-от која можете да ја видите.

vistacrap.jpg
Да не си грешка малце....ја ко што глеам на сликата пишува Avaible Physical Memory 600 mb....од 1000мб....значи јаде 400 мб

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom