Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Begaj nadvor ako znaes jazik I kako kelner,ili mesti gips whatever.....
Шо,ќе чека мама да му помага?! Брат ми за Црна Гора,он и 2ца другари,на 16,скоро 17 години од јуни до септември.Татко ми го покриваше со оправдување за во септември,демек кај дедо му во Германија е.Средношколец ти му викаш бегај надвор![]()
Шо,ќе чека мама да му помага?! Брат ми за Црна Гора,он и 2ца другари,на 16,скоро 17 години од јуни до септември.Татко ми го покриваше со оправдување за во септември,демек кај дедо му во Германија е.А он пички и у кафичи брка живот....
![]()
Ааааа,се качуеш на железничка,карта за бус и договарате таму на место.На црно секако.... Брат ми и препродаваше крофни на плажа.....Moze nekako da mi kazes kako se snajde za montenegro? Preku nekoj blizok ili. Pisi mi vo pp detali ako ne ti e teskoBas mi se odi tamu
Да не има некоја работа за сега преку лето, за во Куманово барам?
За средношколец се помалку опции затоа што сте малолетни и ретко кој газда се нафаќа да ве вработи, ќе мора на црно, инаку некој кафич, продавница, бутик, ресторан, пробај прошетај по вакви локали и распрашај се.Да не има некоја работа за сега преку лето, за во Куманово барам?
... има различни ситуации не велам не, но добро е да се знаат законските регулативи, и не е баш се така како се гледа „од страна“, на еден „газда“ му велам ...заш бе цицијо една не и плаќаш осигурување на пријателкава? не ти е жал бе,мајка ова она, а „главен мотор“ ти е во бизнисот?... знаеш што ми одговори?Хахахахахах цитира закони бе. Има милиони закони, ама не секој се почитува драга бијонс. Тоа што по фабрикине знам 30% народ кој работи без осигурување, а се споени со инспекциите газдите. Плус знам деца кои на 15 години почнале да работат, а јас почнав летото пред да бидам четврта година.