Божји знак или случајност?

• Креатор на темата Креатор на темата dmarkseler
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 април 2017
Мислења
11
Поени од реакции
37
Денеска влегов во една скопска црква за да се помолам и додека бев внатре надвор почна да врне силен дожд, а јас бев без чадор и си реков ај ќе почекам внатре во црквата да преврне.
Внатре во црквата чекав еден саат да преврне и додека чекав приметив дека внатре во црквата има запалени 6-7 кандилца и тие кандилца беа поставени пред различни светци.
Ми падна многу необично што пламенчињата од сите кандилца беа перфектно мирни, а тоа пламенче што беше пред иконата на Богородица трепереше цело време. (пламенот скокаше горе-доле)
Сакам да нагласам дека во црквата немаше никаков провев, барем јас не осетив никаков провев.

Што би можело да значи ова? Дали е ова некој знак од Бога или станува збор за чиста случајност. Што мислите вие?

Не знам што човек си, дали светците би сакале да имаaт работа со тебе, за да ти одговорам.
Веројатно сакале да те забавуваaт и да ти го одвлечат вниманието, за да не се плашиш и да не ти е досадно.

Последно уредено:
Не знам што човек си, дали светците би сакале да имат работа со тебе, за да ти одговорам.
Веројатно сакале да те забавуват и да ти го одвлечат вниманието, за да не се плашиш и да не ти е досадно.
Јас сум верник и додека бев во црквата се молев на Бога за да ми помогне на мене и на брат ми додека трепереше тоа единственото пламенче што беше на кандилцето на иконата на Богородица. Не ми е јасно само зошто трепереше само нејзиното кандило а сите останати мируваа. Имам и снимка од ова со мобилен, ама незнам како да ја споделам бидејки немам јутуб канал.

Денеска влегов во една скопска црква за да се помолам и додека бев внатре надвор почна да врне силен дожд, а јас бев без чадор и си реков ај ќе почекам внатре во црквата да преврне.
Внатре во црквата чекав еден саат да преврне и додека чекав приметив дека внатре во црквата има запалени 6-7 кандилца и тие кандилца беа поставени пред различни светци.
Ми падна многу необично што пламенчињата од сите кандилца беа перфектно мирни, а тоа пламенче што беше пред иконата на Богородица трепереше цело време. (пламенот скокаше горе-доле)
Сакам да нагласам дека во црквата немаше никаков провев, барем јас не осетив никаков провев.

Што би можело да значи ова? Дали е ова некој знак од Бога или станува збор за чиста случајност. Што мислите вие?

Знам дека темава е одамна, но сигурен сум дека не е случајност што ја најдов.
Запамти само едно...случајност не постои.
Поздрав

Другар не е знак од никаде. Јас знам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom