Пиштол на дијаболи

• Креатор на темата Креатор на темата smole
  • Време на започнување Време на започнување

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.700
Поени од реакции
288
Знам дека не сум мал, али...
(едитирано од Acid: избришан е "насилниот" дел поради реакција на некои членови. Нема потреба да ја знаеме намената, едноставно да дискутирајте за пиштоли на дијаболи.)
.

Купив еден пиштол и 800 дијаболи, али брат ми ми го рокна.Да не знае некој кај можам да купам друг (у Скопје),пошто таа што ми го шитна прошлиов више нема ништо на дијаболи.

И пушка ќе заврши работа.:zlo:

Idi be na bit pazar ke najdes na sto sakas duri i pistol na voda ke najdes a naj zakon kupi si na kapsuli ko vistinski pistol ke ti izglea (ako uste se bavat tie so vakvi gluposti) ,a ustvari so ke se zamaras so gluposti ostajgo kuceto na raat neka ti lae :) btw temava ti e zakon :)

Сеа некои може ќе спорат дали темава е хумана или не, поготово љубителите на кучињата, а Шпиц може да не стаи и на насловна, како тогаш за клипчето со циганчето :)
Aма, пред година и кусур баш сакав да купам воздушна пушка, онака - рекреативно за на викендица да не ми биде досадно, во Огласник М имаше нови по 50 евра.

смени го првиот пост, тоа за убивањето-а после и мојов едитирај го за да нема докази видливи за обичните смртници, и нека биде темава само за пиштоли на дијаболи општо, пошто ни јас не сум баш за мачење на животни со ваа направиа -)
него, ова пиштоливе на дијаболи коа беа хит, таму кога бев основно пред многу години, имав сребрен пиштол со појачан федер, и дијаболите така болеа многу повеќе. еден топол сончев ден, на едно дете од кај мене у маало му го откорнаа очето и од тогаш се вразумивме, и продолживме со нормалната игра-фудбал.

Незнам дали може воопшто еден пиштол макар на вода да служи за добри намери, па затоа сум на два ума дали да ја затворам темава ... ќе оставам малку време да видам како ќе се одвива, но според начинот на кој е поставена, незнам до кај ќе стигне ...
Тешко светов со денешниве деца ... наместо книги и топки да бараат, со пиштоли се расправаат ... е неможам да не се нервирам!!!

Мистичен напиша:
Сеа некои може ќе спорат дали темава е хумана или не, поготово љубителите на кучињата, а Шпиц може да не стаи и на насловна, како тогаш за клипчето со циганчето :)
Aма, пред година и кусур баш сакав да купам воздушна пушка, онака - рекреативно за на викендица да не ми биде досадно, во Огласник М имаше нови по 50 евра.

јас имав т.е. и сеуште имам воздушна пушка ама кај дедо ми е.
Точно е дека е многу опасна и за човечкиот живот како и за животинскиот, но кога бевме на пејнболот бев воодушевен од пушките на топчиња во боја, би сакал од некаде да си купам таква пушка.

п.с. Ви текнува на сите пред извесни 7-8 години кога имаше манија сите деца да имаа пушки и пиштоли на пластични дијаболи, па дури на зелено пазарче видов и еден шат-ган со домет од 70метри за 1200 денари, исто така и на саем имаше снајпер со домет до 100метри.

Многу луда работа беа, скоро сите во мало имавме такви пушки и со албанците игравме терористи - полицајци се додека на еден не му извадивме око и до ден денес е корав.

п.п.с. до Смоле, ама треба многу рано да идеш накај 6 или 7 саатот, на бит-пазар каде што продаваат мобилни телефони по тоа патчето нагоре кај што води никаде, продаваат и украдени пиштоли, пушки итн... ај сеа да не ширам негативни работи на форумов...

abe mozes da si zemes u kineskine prodavnici dobar pishtol so dosta oprema.Laseri, zumovi, svetilki i takanataka.Ama go zemav pred nekolku godini sea ne znam dali ima.ama vredi da se proba posto dobar e pistolot

Имам јас пушка од дедо ми покоен шо ми ја остај, супер е сочувана како недопрена е, ќе ја остаам за ко ќе потпораснам :)

можеби ова е офф топик, но ако имаш пријател што иде во истамбул парарелно со улицата од бејазит чаршија има една улица каде што имаат секакви видови на оружје од пиштоли на гумени куршуми па до солзавец.

jas imav na vremeto pistoj na dijaboli i bev mnogu jak so nego tepas se macki vrapci :)

Ехехех кој немал имав до пред 4 години :uvo:

Имав се додека не го налутвме татко ми со брат ми заедно (се скаравме кој да пука) и го акна од цименто, парче се стори.... А јака работа се за деца. Негативно е тоа што можат око да си извадат.

уф, кога бев мал, со другариве од маалата, се собиравме, и "пиф-паф-пуф" праевме, лол беше, ама мали бевме тогаш, памтам една пушка имав, 40 метри пукаше. :)

се сеќавам коага една комшивка правеше ајвар а ја пукав врапци, после кога јадеа ајвар ме колнеше пошо над 100 дијаболи сум и бутнал у ајварот.

Многу ги сакав порано, можда над дваесет пиштоли сум имал до сега, ама сега веќе не ми се интересни. Плус опасни се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom