Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Аха, кој биле во управа покрај фамозните ни спортски легенди. Сега е уште појасно се.

Барем знајме кој ги организира припремите и смештајот :lolzz:

Значи од Воска имаме +3 и сега од Гостивар +3? И дали тренеро сега ги оправда средствата и очеквањата со една победа наспроти четири порази или?

Ti bese onoj so dojavite ? Mn si napaten be da mu se snevidi. Od stontolku imas prljava dusa ona sto ti go sakas go prepisuvas na drugite. Opusti se iscisti ja dusata I pocni da razmisluvas. Edino sto se bi dal e mojot tim da bide najdobar a daj boze I sekoja godina da ima vecno derbi so tradicija na isti kvalitet.
Nemozes da go razberes toa ti kazav zasto.
Za da ima vecno derbi so tradicija treba I dvata tima da bidat drzavni proekti da imaat isti pravila na igra da vazat zakomite kako za edniot tim taka I za drugiot,kako mozi vo cetvrtokot 1961 da dojdi vo Bitola so busot na FFM I nemojte da mi prodavas teologija koga ne me poznavas.

Јас сум појќе за дерби со приватници, сопственици, спонзори, план на 3-5-10 години, развој на школите, непристрасно судење за такво дерби сум јас, не сум за дерби и забава на партијата на власт и остварување на нивни политички поени, како и полнење на клубовите со партиски ботови.

П.С. И Воска и Гостивар ги стигна кармата за сезона 2022/23 г., не му се сетам ама, арно ги снајде.

П.П.С. Иначе да, се гледа Ефектот на Срле, со Тиквеш пак еден шут на голот ама зато со Воска и Гостивар по 3 гола ќе имаме даено.

Честито опстанок ! Место да збораме за борба за титула и место во Европа ние до ден денес истата шема си ја тераме.
Лигата ќе ја напуштат Воска(официјално) и Беса (ако не напрај циркус Гостивар да се повлечи) тогаш и тие да ја напуштат лигата, а по нив и Беса и да го напрат нерегуларно првенстовото и ќе бидиме чешит за светот.
Од втора лига мислам дирек влегва Башкими и Арсими иако за вторите разбрав дека немале амбиции за прва лига исто како лани играат до крај и чекаат кешарица од друг за да му завршат работа и така двете страни задоволни, ако напрат пак така тогаш Ѓорче оди дирек, а тие бараж со Брера (иако Арсими има најлесен распоред од сите четири екипи таму до крај шо се борат за влез во прва).

А управата наша можи лесно да ги договори некои играчи од Воска кои сега се сите слободни за следната сезона, да не си спие на уши ги има на готовс тој напаѓачот од Гана, даде 7 гола сезонава за нив и се гледа дека дели од останатите, исто и тој штоперот од Босна е многу солиден и ќе брка работа кај нас, а исто би го додал и Драгарот иако има нерасчистени сметки со управата, ама не е битно кој е дали ќе се тие или други во иднина се работи за доброто на клубот.

Fala kurcu
https://fcpelister.com.mk/митко-сто...QZNzKRs1uoAvLAmrmE_aem_ng6ApCoSVW8oEHO2A1UjRw
https://www.gol.mk/fudbal/pelister-...VkTDfME4HkT9VpWoyE_aem_r_W1pVYV5EVvbazJY4-8sg

ФК Пелистер АД денес одржа собрание на акционери на кое ги прифати оставките на Митко Стојковски, Тони Мицевски, Пеце Цветковски и Златко Деловски. Клубот најискрено им се заблагодарува за нивниот професионален однос и придонес во развојот на клубот.

Општина Битола, како единствен акционер на клубот, постави нов борд на директори и одлучи раководечката структура на клубот да им биде доверена на луѓе од самата Општина. Нов генерален извршен директор на ФК Пелистер АД е Александар Стефановски, кој е дел од одделението за јавни дејности и директно вклучен во областа спорт при Општина Битола.

„Ми причинува задоволство што ми е доверен овој нов почеток на клубот. Наскоро ќе го промовираме новиот тренер, кој ќе добие поголеми ингеренции и околу спортската структура на клубот. Веруваме дека ФК Пелистер АД е на вистински пат и ќе го продолжи развојот“, вели Стефановски.

Технички директор на клубот останува Сашо Здравевски, а нов координатор на младинската школа ќе биде Марјан Секуловски.
ОФИЦИЈАЛНО ✍⚪

ФК Пелистер од денес има нов шеф на стручниот штаб. Димитар Капинковски ќе го води нашиот тим во сезоната 2025/26 во обид да го продолжи развојот на клубот по враќањето во Првата лига. Селекторот на македонската репрезентација до 18 години доаѓа на местото на Срѓан Захариевски и се обврза на договорот до крајот на сезоната.

За 50-годишниот Капинковски ова е враќање во матичниот клуб, каде што ја започна тренерската кариера. Потоа Капинковски ја водеше Победа, а работеше и во грузискиот клуб Самтредиа.

Прпзивката на новиот тренер е закажана за 30 јуни. Планот на подготовки ќе биде подготвен

За организацијата на Школата, Секуловски, рече:

-Ние сме погон на ФК Пелистер кој ќе работи со идеја да извадиме готов производ за сенирката екипа, а доколку тоа го направиме јас би бил пресреќен, од едноставна причина што добро знам, како тренер на сениорскиот клуб, младите кои доаѓаа во првиот тим со какви квалитети и недостатоци доаѓаа во тимот. Се надевам дека недостатоци ќе има се помалку и кога ќе дадеме играч за прва лига тој да биде блиску до готов производ. Ќе се работи по познати светски методи по принцип на вештини. Од 6 до 14 години децата да бидат оспособени по “кербер“ систем со технички квалитети иако тоа бара ногу работа. Во натпреварувачките генерации ќе се работи по “верхаим“ модел, како во европските младински клубови. Што се однесува пак до тренерите, моја идеја во натпреварувачките генерации да бидат професионалци, кои ќе бидат достапни 24 часа, за повеќе тренинзи. Во последниот период тренерите работеа како тренери во сениорскатаекипа, без работа претпладне и попладне, имаше работа во една група. Во школата треба да има работа за напредок на младите фудбалери.

Pelister
IN: Stefan Spirovski (Struga)
OUT: Dejan Đurić (?), Stefan Kostov (?), Daniel Karcheski (?), Viktor Serafimovski (?), Fernando Brito Carvalho (?), Masaaki Takahara (loan end – Struga), Bojan Spirkoski (?), Zakhar Tarasenko (Veles Russia)

Димитар Капинковски задоволен од првата сработена недела, закажани неколку контролни натпревари и најавени нови засилувања кои треба да се приклучат на тимот во наредниот период.

„Задоволен сум од сработеното во првата недела од подготовките. Се одработија единаесет тренинзи во одлична, позитивна и работна атмосфера."

,,Во подготвителниот период ќе одиграме пет контролни натпревари, со цел екипата што подобро да се запознае и подготви за почетокот на новата сезона. Најпрво ќе тестираме со Струга Т.Л., потоа со Трајал од Крушевац во Битола, со Македонија Ѓ.П. во Охрид, па со Охрид во Битола, а според планот, последниот контролен натпревар е закажан со грчкиот тим Егалео во Охрид."

,,Во интензивни преговори сме со неколку играчи, со дел од нив сме во завршна фаза, и ако сè оди според планот, во наредната недела треба да пристигнат под „Тумбе Кафе“.

Poleka no sigurno se ekipirame steta so ulajte ne ostaja kostur pa se od novo da se praj samo stranci da se zemeja I pojacavme ,sega ostanuva da gi vidime so stranci ke zemime po spelulaciite niz grad ima nadez deka ke naprajme tim

Во очекување деновиве на официјална потврда за нови играчи и трансфери ќе споделам шо пиши редакција Спорт

Работата е дали ќе земиме подобри играчи од тие шо ги пуштивме а шо че биди ќе покажи времето иако мислам дека многу доцниме со носење на играчи но по важно е да бидат салам од колку да се брза па како Минатата управа истите да ги пуштаме на зима

Изградбата на нашиот ростер за сезоната 2025/26 продолжува со големо засилување. Од денес нов член на Пелистер е српскиот фудбалер за врска Петар Ристиќ. Поранешниот репрезентативец во младинските категории на Србија доаѓа во Битола како еден од најдобрите фудбалери во српската Прва лига. Играјќи за Трајал Крушевац тој минатата сезона видливо се истакна и сезоната ја заврши со осум гола и осум асистенции“, велат од клубот од Битола.

Utre najverojtano uste eden srbin, posle uste tri zasiluvanja ...
Автоматски споено мислење:

Да ви е..м мајката. Да го е..м цело Скопје, и вашата држава“ – е дел од пораката низ песна, која ја упатуваат Стојковски и Мицевски, во очигледно опуштена атмосфера заедно со свои пријатели. Порака, веројатно која соодејствува на најзагреаните пооделни навивачки групи, но сигурно далеку од пристојно за едни од омилените македонски фудбалери и репрезентативци од минатото

Ic ne gi sakam tn ,,legendi" mnogu greski napravija vo klubot I ne prevzedoja toa so vetija no za ova se 100% vo pravo!
Se povtoruva scenarioto od so Fitiljot I nikoj ne se prasuva zosto vaka site ama bukvalno site skandiraat I navivaat vo Bitola ,namesto da gi baraat pricinite koj se I kaj se tie so diskredirscija mislat ke resat nesto a so toa samo go zgolemuvaat revolotot nikoj ne zbora oti od 1945 Bitola sistematski se unistuva posebno posle nezavisnosta nikoj ne prasuva ili kritikuva deka vo Bitola nema sala,stadion,bazen pat I se so treba deka so topovi se zagrevase salata deka nema nitu eden pomosen teren deka vo prilep ima dve nefukncionalni sali igraat vo uciliste isto I kumanovo a ke prat nova odnosno dve vo skopje za stadion I drugi raboti da ne zboram I posle mu peele pa ke pejat so ke mu pravat, gleda narodot ete posleden primer vcera nov dogovor so sponzor za vardar se razbira so sila naterani a vo pelister, pobeda I drugite nema nisto pa oti nema ramnopravna podelba na budzetot ova se desava da ne se povtoruvam deka salata,stadionot I se vo Bitola e praveno od opstinski pari ili so samopridones a prvi sme procentualno vo polnenje na budzetot itn..
Za toa barajte ja vinata prvo kaj vas potoa kaj site drugi !

Последно уредено:
ФК Пелистер - ФК Струга денес прв пријателски натпревар шо ќе се игра во Битола
1000019115.jpg
Пренос ќе има за прв пат од пријателска утакмица (шо ќе биди редовно во иднина) шо ќе биди вршен од нашиот клуб оти порано се се снимаше арно ама беа само за интерна употреба оти ќе виделе како сме играле а немаше преноси оти му беше скапо на управата
Преносот можи да го гледате на веб страната и YouTube https://www.youtube.com/live/6oIbKns-sgk?si=WxiJ6GFL47wuuTzW

За утакмицата нема шо да се очекува резултат кога ни фалат уште три ,четири играчи шо треба да се земат деновиве и најважно да нема повреди Капинот да не ги форсира

ФК Пелистер - ФК Струга денес прв пријателски натпревар шо ќе се игра во Битола
Прегледај го приврзокот 450617
Пренос ќе има за прв пат од пријателска утакмица (шо ќе биди редовно во иднина) шо ќе биди вршен од нашиот клуб оти порано се се снимаше арно ама беа само за интерна употреба оти ќе виделе како сме играле а немаше преноси оти му беше скапо на управата
Преносот можи да го гледате на веб страната и YouTube https://www.youtube.com/live/6oIbKns-sgk?si=WxiJ6GFL47wuuTzW

За утакмицата нема шо да се очекува резултат кога ни фалат уште три ,четири играчи шо треба да се земат деновиве и најважно да нема повреди Капинот да не ги форсира

Пренос ќе има за прв пат од пријателска утакмица (шо ќе биди редовно во иднина
konecno da me odmoris od vo zivo prenesvanje :ROFLMAO: :pos:inace tamu ke sum javi se slobodno haah

Последно уредено:
konecno da me odmoris od vo zivo prenesvanje :ROFLMAO: :pos:inace tamu ke sum javi se slobodno haah
Баш конечно упм да се најди некој разумен за основни работи и пренос ај сега играчи(за шо многу касниме),фаншоп,подкаст,автобус,дресот,пријателска за 80 години и се шо треба ...а најважно ќе биди парцели за терени !
А ќе се јавам да ве видам ,не ве заборавам ако има пренос :aj na sok
Автоматски споено мислење:

Фали штопер ,лев бек ,две крила и шпиц за измена оти Мирко ќе добива на секое жолт картон искрено мислев дека ќе бидиме и полоши а србинот добар и засилување
Уште не слезени од автобус ни дадоја гол од пенал се гледа дека без егри назад со децата ќе биди лошо

Последно уредено:
Jovcevski,Ristevski i Ivanovski drugite site da gi pustime, kako tie osum nema klub da najdat vo prva liga.
Samo si gi zgolemija platite, nisto novo nema osven Ristic i Spirovski so Zdravevski vo napadot se e jasno
Osven marketingot nisto novo a rezltatie se najvazni

За прва утакмица е добро шо не примнавме поќе гола интересно сите изиграа по 45 минути но пак се гледа кој можи а кој не можи да видиме шо ќе донесат па да прајме муабет на другите му се дадоја сто шанси за џабе за овие е уште рано убо шо работат на другите полиња но најважни ќе бидат играчите шо ќе ги донесат еве денес Сприковски коректно изигра а србинот подобро од шо се очекуваше само колку шо видов фали Бошко и плус е Кашето дојден а некој ако знај 8та кој беше ме интересира на 1-2 имавме шанса за нерешено и то беше за прва утакмица а Струга по слаби од лани

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom