Паста за заби

• Креатор на темата Креатор на темата Filip89
  • Време на започнување Време на започнување
Користам од Лакалут, актив... опседната работа, последно ги мијам забите 4 пати на ден... сеа и со конецот почнав да си играм по цел ден, онака убаво ми мириса...

Користиме повеќе видови на пасти, не ми текнуваат имињата, не ги купувам јас. Иначе мијам заби нааајмалку 2 пати дневно, навечер и насабајле обавезно, тоа не смеам да испуштам.

colgate.. ги мијам одма откоа ќе станам од спиење, после секој оброк и пред спиење

Коритам ваква
productshot_maxfresh.jpg

А забите ги четкам 2-3 пати дневно.

користам colgate ili signal ...2 пати дневно ги четкам... ако има нешто посебно и 3 пати :pipi:

zdravo lugje,moze li da ve prasam nesto?
primer za kolku vreme na nekoj koj sto si gi mie zabite a ne mu se bas beli malce zolti, i na den po 2 pati da si gi 4etka na primer za kolko veme ke pobelat?:kesa:
i koristam Colgate.
blagodaram odnapred:smir::kesa::kesa:

zdravo lugje,moze li da ve prasam nesto?
primer za kolku vreme na nekoj koj sto si gi mie zabite a ne mu se bas beli malce zolti, i na den po 2 pati da si gi 4etka na primer za kolko veme ke pobelat?:kesa:
i koristam Colgate.
blagodaram odnapred:smir::kesa::kesa:
Белеење на забите е невозможно со пасти, бидејќи тоа зависи од бојата на коската и неможеш повеќе од тоа.
Важно е да немаш наслаги на нив и да ги четкаш редовно бидејќи оралната хигиената е доста важна, од нехигиена може да настанат и други компликации не само во устата туку и во срцето, како што имам слушано.
Добро е да ги четкаш по секој оброк ако си во можност, ако не барем плакни ја устата, а што прашуваш за колку време ќе имаш побелување на забите незнам да ти кажам... и тоа не е период, треба постојано да ја одржуваш хигиената бидејќи постојано јадеш и се е поврзано, пак ќе фатат наслаги ако прекинеш.
Има различни пасти, имаше една добра јас ја користев за побелување, имаше мали ефекти ама за името ич не ми текнува :tapp:,важно ти е да биде редовно и барем после ручек и пред легнување.
Јас ако не ги измијам неможам да спијам, навика е ќе се навикнеш :)

Белеење на забите е невозможно со пасти, бидејќи тоа зависи од бојата на коската и неможеш повеќе од тоа.
Важно е да немаш наслаги на нив и да ги четкаш редовно бидејќи оралната хигиената е доста важна, од нехигиена може да настанат и други компликации не само во устата туку и во срцето, како што имам слушано.
Добро е да ги четкаш по секој оброк ако си во можност, ако не барем плакни ја устата, а што прашуваш за колку време ќе имаш побелување на забите незнам да ти кажам... и тоа не е период, треба постојано да ја одржуваш хигиената бидејќи постојано јадеш и се е поврзано, пак ќе фатат наслаги ако прекинеш.
Има различни пасти, имаше една добра јас ја користев за побелување, имаше мали ефекти ама за името ич не ми текнува :tapp:,важно ти е да биде редовно и барем после ручек и пред легнување.
Јас ако не ги измијам неможам да спијам, навика е ќе се навикнеш :)
Разбрав.
Јас само кога ке станам ги мијам кога не ме мрзи и кога ке легнам обавезно.
Но сега прочитав, и по секој оброк што ке јадам;)
Ае одам да ги мијам:D:D:D:D:D::D

Colgate користам и ги мијам 2 до 3 пати дневно

воа ко некоја бесплатна реклама за пастите:pos2::pos2::pos2:
еве ја нема да кажам со каква паста мијам заби ама ќе кажам дека ги мијам наутро кога ќе станам и пред секое испаѓање...

Ги мијам со Зиродент, единствено само таја паста ми е погодена, од другите веднаш почнува да ми се гади не знам зошто..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom