OnePlus 6

• Креатор на темата Креатор на темата The Wild Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Кој телефон ти извади 7 часа СОТ? Ниту еднаш до сеа не сум доживеал јас да имам повеќе од 5 часа СОТ на било каков телефон (со користење 3G, брајтнес варира од слабо до 100% и сл.)
Mi A1 од 7 до 9 часа сот

Се е вклучено 24/7, не исклучувам интернет, другото на ауто.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Здраво, го има некој земено овој телефон?! Многу добри коментари за него па во план ми е да го земам најверојатно наредниот месец

И јас го имам, одличен е, многу брзо работи, камерата е одлична, ОС исто одличен, скоро па vanilla Android е, највеќе ради тоа го купив, а не S9+. Батеријата и мене ми вади 5h SOT.

Кој телефон ти извади 7 часа СОТ? Ниту еднаш до сеа не сум доживеал јас да имам повеќе од 5 часа СОТ на било каков телефон (со користење 3G, брајтнес варира од слабо до 100% и сл.)
mene meizuto m6 note mi vadese sekogas okolu 10 sot i poveke. go sitnav so puknat ekran ama uste rabotese. sega privremeniov xiaomi redmi 4 pro vadi okolu 8 sot. Pa ke si naracam m6 note gabe se sega po 110e e 3/32gb izmislen telefon.

Screenshot_20180826-174958.jpg
Без battery saver[DOUBLEPOST=1535309378][/DOUBLEPOST]
Да додадам, 50% 6 часа сот
ОП6 е убав телефон, ама батерија слаба.

Прегледај го приврзокот 195929 Прегледај го приврзокот 195930
Зависи бројката на апликации што ти работат во позадина. Ја на пример имам многу. Сите социјални мрежи и плус уште бааги други апликации. Рутиран ми е со неколку додатни апликации oд xposed framework.. Во секој случај, штом денес ми извади 6 часа сот со игри сигурен сум дека на некој со полесна употреба би му издржал и 7 часа.

Фејсбук, инстаграм, тапаталк, вибер, хром ми се во позадина и над 9 часа ми е со гледање фудбал саат и пол преку Mobdro. Хром и Тапаталк највеќе користам, скоро по 3 саати.

На 2% ќе стигне до 10 часа сот.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Имаат ли OnePlus телефоните продавница за тема?
Ако да, ондак ставајте Темна OLED Тема (Dark Theme) и гледајте над 60%+ телефонот да ви е со темна позадина ако сакате да не ви троши доста батерија, бидејки како што сите знаете црно на AMOLED/OLED дисплеј панели = поише батерија + потемни црни бои.
Ако немаат такво нешто ондак преку опции вклучете Dark Theme, Dark Mode или како и да се вика.
А, ако ви е рутнат телефонот, а имате AMOLED/OLED екран, тогаш погледнете има видеа на јутуб за тоа како да си го направите целиот телефон, и доста од популарните апликации како Facebook, Instagram, Messenger , итн... скрос со црна боја.

Samsung уште од времето на S6, со андроид 5.0.2 имаа продавница за теми на телефонот, а уште од S7 имаат опција за намалување, и зголемување на резолуцијата на екранот.
Еве на пример, ако земам S9+ или Note 9,ќе можам да му ставам црна тема. Ако го рутнам ќе можам поише да терам со цената тема на многу повеќе апликации, и исто така ако намалам резолуција на 1080p и во Performance Mode ставам да ми работи процесорот на Medium, или Power Saving тогаш гарант ќе биде 10+ SOT.
OnePlus 6T ќе биде подобар, и за 20$ поскап но ќе има доста многу нови работи:

Мислите дека ќе има веза 6ГБ/8ГБ рам за понатаму издржливоста на телефонот? Правам муабет за трајноста после 2 години?

Мислите дека ќе има веза 6ГБ/8ГБ рам за понатаму издржливоста на телефонот? Правам муабет за трајноста после 2 години?
Не.
iPhone X, еве го со iOS 12,до негде и Note 9 го стига, а има 3GB RAM меморија.
6GB/8GB RAM после 2 години ќе биде океј, но би можело и уште подобро да биде, секако ако самите од OnePlus го оптимизирана системот да работи флуентно.
Еве јас од 08.04.2016 Samsung Galaxy J7 2016 користам, телефон со 2GB RAM меморија, и уште ми држи (зависи кога како).

Не.
iPhone X, еве го со iOS 12,до негде и Note 9 го стига, а има 3GB RAM меморија.
6GB/8GB RAM после 2 години ќе биде океј, но би можело и уште подобро да биде, секако ако самите од OnePlus го оптимизирана системот да работи флуентно.
Еве јас од 08.04.2016 Samsung Galaxy J7 2016 користам, телефон со 2GB RAM меморија, и уште ми држи (зависи кога како).
Исто така скептичен сум со меморијата, не ми требаат толку многу 128ГБ, плус имаат добра понуда сега за цена на 6гб/64ГБ доаѓа со слушалки и фаст чарџер, а 128ГБ доаѓа само со екстра маска

Исто така скептичен сум со меморијата, не ми требаат толку многу 128ГБ, плус имаат добра понуда сега за цена на 6гб/64ГБ доаѓа со слушалки и фаст чарџер, а 128ГБ доаѓа само со екстра маска
Зимај тоа првото, не му ја мисли.
Чим ја издржувам у 2018 - та со телефон со 2GB RAM меморија,чим татко - ми користи сеуште A3 со 1,5GB RAM Меморија, чим iPhone X е скап телефон со 3GB RAM меморија, и чим Note 9 има варијанта со 6GB RAM меморија кој што и те како го прави Note 9 доста брз (секако не од 8GB RAM варијантата) тогаш ти не треба да му ја мислиш, бидејки за 2 години телефонот ќе ти држи доста.
А и плус повеќе додатоци ти нудат со тој модел па зимај и не му ја мисли.
Маска мојт и на шутка да се најт.[DOUBLEPOST=1535589451][/DOUBLEPOST]Новости за OnePlus 6T:
https://www.express.co.uk/life-styl...09468/OnePlus-6T-release-date-specs-price/amp

Зимај тоа првото, не му ја мисли.
Чим ја издржувам у 2018 - та со телефон со 2GB RAM меморија,чим татко - ми користи сеуште A3 со 1,5GB RAM Меморија, чим iPhone X е скап телефон со 3GB RAM меморија, и чим Note 9 има варијанта со 6GB RAM меморија кој што и те како го прави Note 9 доста брз (секако не од 8GB RAM варијантата) тогаш ти не треба да му ја мислиш, бидејки за 2 години телефонот ќе ти држи доста.
А и плус повеќе додатоци ти нудат со тој модел па зимај и не му ја мисли.
Маска мојт и на шутка да се најт.[DOUBLEPOST=1535589451][/DOUBLEPOST]Новости за OnePlus 6T:
https://www.express.co.uk/life-styl...09468/OnePlus-6T-release-date-specs-price/amp
Е да тоа и ја мислев. Они сите доаѓаат со маска, ама оваа као custom нешто нивни стил. Утре ќе го порачам 64ГБ, па ќе видиме што ќе излезе :D Знам дека рамот нема многу веза, до мене е се до оптимизацијата што ја прават брендовите на своите телефони. Имам Нексус 6 и сеуште фура иако веќе ми дојде на нерви и преку глава ми е, со еден фектори ресет мислам дека уште 1 година живот има во него (иако го користам веќе 3 години)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom