Веб дизајн, ваши страни

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
cYb3rc0re напиша:
Acid напиша:
cYb3rc0re напиша:

Гледам, гледам и сеуште неможам да ја сфатам поентата на scroll-от во флешот.

Кај има скрол во флешот? Ај принт скрин пушти ми. Да не мислиш на скролот во ХТМЛ-от?
Ја сфаќаш поентата.
Да, во ХТМЛ-от е скролот - ама зошто се скролува флешот?
Зошто едноставно не си ја раширил целата „коцкица“, туку си ставал скрол за некој милиметар?

Па така е ставено за да се гледа на сите димензии почнувајќи од 800х600. Не е стандарден дизајн што се продолжува надолу колку што има текст. Работено е со инлајн фрејмови. Ако негде имало повеќе текст, има скрол.

П.С. Само на насловната (хоме) има флеш, другите ХТМЛ се, и автоматски излегува скролот ако има отповеќе текст.

eve eden

Locutus of Borg напиша:
asfalt напиша:
www.asfaltce.blogspot.com

asfalt, мислам у реду е. Веќе се изрекламира.

Ајде и јас да се пофалам. :)
http://makfilm.cjb.net - Македонски Филмски Форуми[/quote

Веб дизајн, ваши страни.

Ova e forum. Ne spaga vo web dizajn. Isto taka i prethodniot post. Podobro da gi stavite stranite vo druga sekcija kade sto moze da se reklamirate.Neznam dali ima takov topic zapocnato.

Штосот е во тоа што веб страницата ја прават дечките од ИБС или такозвана Кајгана Машинерија. :pos:

Би ви дал линк за привју на првичната верзија, ама нема!
Подобро да ја видите кога ќе биде скроз-на-скорз! :wink:

GospoD напиша:
Код:
http://www.konica.com.mk

take ako vi se sviga ok ok ok nemoj da se lutite

Одлично, но само пример делот info.htm кај текстот кај што е плава позадина некако многу ми е „сиромашно“...

Добро, еве ви еден флеш сајт, напреден флеш сајт, кој што е скоро готов, до сега работев на навигацијата, зашто има мнооооооогу детали и кодирање, има хмл аудио плеер, хмл вести, (за малце ке имаше и АСП-флеш-Акцес guestbook, ама се одлучи да се тргне), кратки анимации на влез, и не да се фалам, ама уште кафе да ве понудеше кога ке влезевте и....

А тежи 100 кила.

Видете, прочачкајте и кажете ми дали е добро средена навигацијата и дали има багови. А со материјали не е полн, сеуште.

линк: :arrow: ОВДЕ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom