Сомнителни фајлови?

• Креатор на темата Креатор на темата Димитар
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Веб-сајт
www.demirhisar.gov.mk
Често сме сведоци да имаме некој сомнителен процес во компјутерот или сомнителни фајлови во system32 но, антивирусот - не ни ги фаќа

Лек?
Прво, нов антивирус, па, нови маки, па и од тоа не сме сигурни дали тој антивирус е ефикасен против вирусот, спајверот, малверот... кој го имаме

Второ и мислам најефикасно, што многу го користам е: www.virustotal.com
Само го upload-ирате сомнителниот фајл и за максимум 5 мин добивате СКАН од 31 антивирусен програм: AhnLab-V3, AntiVir, Authentium, Avast, AVG, BitDefender, CAT-QuickHeal, ClamAV, DrWeb, eSafe, eTrust-Vet, Ewido, FileAdvisor, Fortinet, F-Prot, F-Secure, Ikarus, Kaspersky, McAfee, Microsoft, NOD32v2 ,Norman, Panda, Prevx1, Sophos, Sunbelt, Symantec, TheHacker, VBA32, VirusBuster, Webwasher-Gateway

Еве слики за да ја видиме дека не секој Антивирус е ефикасен за сите фајлови....

spamthruvirustotalov9.png

mocbotvirustotalcm8.png

Ама гледам скенира со Kaspersky 4, а сега има Касперски 6. Дека цел живот користам касперски и ги знам верзиите, а за другиве неам појма која е најнова. И верзијата има големо значење. Така да незнам ова колку е релвантно.

Сликите се стари :)
Сепак да, верзијата е постара 4.0.2.24 но update-от е денешен... значи - НАЈНОВИТЕ ВИРУС ДЕФИНИЦИИ

Верзијата имазначење во однос на функционалноста на програмата, брзината на скенирање, опциите, сопствената заштита... итн итн, но не во однос на дефинициите
ad.gif

Димитар напиша:
Верзијата имазначење во однос на функционалноста на програмата, брзината на скенирање, опциите, сопствената заштита... итн итн, но не во однос на дефинициите
ad.gif
Е незнам баш дали е така али сепак понова верзија подобро работи.:toe:

abe nema veze, vazno fala do dimitar! nego jas iam Avg antivirus i do sea mi otkri 2 takvi infekcii, mislam deka e dobar , a tuka go nema !! :P nema veze ke si go cuvam za mene!!

Закон е странава. Одма оди во bookmarks!

Пробав со еден фајл што знам дека е тројан, но го чував да научам повеќе за него. Сега добив повеќе информации за него.

Фала!

ZeroStyle напиша:
abe nema veze, vazno fala do dimitar! nego jas iam Avg antivirus i do sea mi otkri 2 takvi infekcii, mislam deka e dobar , a tuka go nema !! :P nema veze ke si go cuvam za mene!!
дечко го има и авг види поубаво на сликата:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom