Какво оружје можам да поседувам во РМ?

• Креатор на темата Креатор на темата ivanov90
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 август 2016
Мислења
32
Поени од реакции
12
До сега од што сум се распрашувал сите зборуваат дека можеш да поседуваш пиштол (со дозвола се подразбира), но мене ме интересира дали би можел да поседувам полу-автоматско оружје, како Colt AR15 пример?

кога некој може и зољи да имат под капут,зошто и ти не би можел едно вакво колтче.
( ама сакам и ЈАС)

До сега од што сум се распрашувал сите зборуваат дека можеш да поседуваш пиштол (со дозвола се подразбира), но мене ме интересира дали би можел да поседувам полу-автоматско оружје, како Colt AR15 пример?
http://loveckooko.com/img/Zakon-za-oruzje-neoficijalen precisten tekst 03.12.13.pdf

Супер избор (y)
Оружјево е многу ефикасно за блиски мети . На пример во кино сала, црква , џамија, спортска сала, супер маркет ....

Јас од оружје поседувам:
а) RPO-A Shmel
1280px-RPO-A_missile_and_launcher.jpg

б) Glock 18
g18f.JPG

в) 30 калашникови :)
ak-47.si.jpg

г) T-90
a237f463-8953-4da9-a27b-2c9fa074cc6d.jpg

д) Lockheed Martin F-22 Raptor
170503-F-LS320-025.JPG

Јас сум ти жив клошар и штом јас можам да го поседувам ова, валда и ти, син на Претседателот на Крушевска Уставна Република Македонија можеш да поседуваш бар еден Colt AR15 :)

ЈАс од оружје поседувам неотворено пакување „пиратки“ затоа што сега тие се забранети со закон и се лежи затвор за нивно пукање :)

Може.

ако си од Радуша и тенк можеш да си земеш

ЈАс од оружје поседувам неотворено пакување „пиратки“ затоа што сега тие се забранети со закон и се лежи затвор за нивно пукање :)
Сноп сушен чај.
tea1_balkon3.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom