US Open 2017

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде точниот резултат од финалето на US Open 2017?

• Надал 3-0

Гласови: 6 33,3%
  • Надал 3-1

Гласови: 1 5,6%
  • Надал 3-2

Гласови: 0 0,0%
  • Андерсон 3-0

Гласови: 6 33,3%
  • Андерсон 3-1

Гласови: 4 22,2%
  • Андерсон 3-2

Гласови: 1 5,6%

• Вкупно гласачи
    18
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Каква ТРАГЕДИЈА е Рафа првиов сет, па лани играше подобар тенис. Го гледав на Синси со Рамос и Кирјос, си викав ајде турниров не му одговара подлога, временски услови ова она, тотално надвор од ритам беше.
Ова тука е бетер. Полошо форхенд од ова мислам дека не може да игра.

Не знам што очекувавте, погледнете ја статистиката на Надал во последните години, и се ќе ви стане јасно.

Копи Лајович пасте Тиафо, еден брејк им прават и тотално цела игра им се распаѓа. Ти ебам турист тенисерите.

Штета за Тиафо, на 5-3 го врати брејкот со два неверојатни форхенди, а потоа кога и сервираше за опстанок во мечот направи 4 неизнудени грешки...

Федерер катастрофален...

Штета за Тиафо, на 5-3 го врати брејкот со два неверојатни форхенди, а потоа кога и сервираше за опстанок во мечот направи 4 неизнудени грешки...

Федерер катастрофален...
Тиафо беше одличен и до 4-6 2-1, сервис гејм кога беше брутално лош, дозволи брејк и буквално ги преспа цели 2 сета (вклучувајќи го и брејкот кој ја растури играта).
Не ми се верува дека типов може да оди повеќе од топ 20, ама ајде да видиме.

Да ти ебам тоа црниот глупак, враќа брејк на 5-3 и на 5-4 прави 4 аматерски грешки, ко врел компир у рака да држеше. Тоа е, после ова нема кој да го тепа старото. Честито титула Федовци.

Не знам што очекувавте, погледнете ја статистиката на Надал во последните години, и се ќе ви стане јасно.
Абе овој што му пружи отпор на Роџер, Кирјос да не беше? Гледам против некое црнче играл, па уште 5 сета, Кирјос е овој 100%. Нема друг што може да игра егал меч со Федерер моментално :)

Абе овој што му пружи отпор на Роџер, Кирјос да не беше? Гледам против некое црнче играл, па уште 5 сета, Кирјос е овој 100%. Нема друг што може да игра егал меч со Федерер моментално :)

Отпор пружи грбот, не другото црнче. Нејсе, јас сум презадоволен со 2 слема, сега се ми е само бонус.

Отпор пружи грбот, не другото црнче. Нејсе, јас сум презадоволен со 2 слема, сега се ми е само бонус.
Double standards?
Надал кога откажуваше слемови и дркаја еден куп Новаковци и Федовци своевремено, сега не чини работава кога е спротивно. 2 сета скинал Тиафо, но и во 2 беше потполно отсутен (вториот и третиот) и пак не одговара.

Double standards?
Надал кога откажуваше слемови и дркаја еден куп Новаковци и Федовци своевремено, сега не чини работава кога е спротивно. 2 сета скинал Тиафо, но и во 2 беше потполно отсутен (вториот и третиот) и пак не одговара.

Не се секирај, ова е еднa од ретките ситуации кога Фед има изговор од повреда, за разлика од 1/2 од кариера на Надал4о.

Самиот Роџер кажа дека е презадоволен од грбот :D Првиот сет се плашел да изведе некои движења, ама никаква болка не осетил во текот на цел меч. Фала богу дека си задоволен со сезонава, со 2 слема кој не е :) Него конкретно за постот дека само Кирјос можел да го тепа, ради тоа те цитирав.

Самиот Роџер кажа дека е презадоволен од грбот :D Првиот сет се плашел да изведе некои движења, ама никаква болка не осетил во текот на цел меч. Фала богу дека си задоволен со сезонава, со 2 слема кој не е :) Него конкретно за постот дека само Кирјос можел да го тепа, ради тоа те цитирав.

Да, Федерер во формата од сезонава (не мизеријата на последните 2 турнирни - сега за сега) може само Киргиос ако изигра максимум да го победи, тоа е моето мислење.

А за изјавата, сигурно нема да им даде надеж и храброст да го тепаат, па мора да спинува дека се е ок. Се гледа по движењето дека е далеку од тоа.

Да, Федерер во формата од сезонава (не мизеријата на последните 2 турнирни - сега за сега) може само Киргиос ако изигра максимум да го победи, тоа е моето мислење.

А за изјавата, сигурно нема да им даде надеж и храброст да го тепаат, па мора да спинува дека се е ок. Се гледа по движењето дека е далеку од тоа.
И формата од Надал од 2010 и 2013 US Open може да го победи никој. :pos:
Муабетов....ајде ќе видиме што ќе се случува. Знам дека е само пенал ситуација или за Федерер или за Надал, ако освои некој трет, тогаш самите си се криви.

И формата од Надал од 2010 и 2013 US Open може да го победи никој. :pos:
Муабетов....ајде ќе видиме што ќе се случува. Знам дека е само пенал ситуација или за Федерер или за Надал, ако освои некој трет, тогаш самите си се криви.

Муабетот е соодветен со оглед на генералната форма во сезоната.

Ве молам не ја почнувајте пак таа дискусија, 20 страни на Вимблдон темата беа за тоа напишани, не ми се читаат пак истите работи..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom