Алати

• Креатор на темата Креатор на темата EDCer
  • Време на започнување Време на започнување
Милвоки битови за импакт завртувачи... Каде држат по Скопјево?
Само овде ги наоѓам и некако висока ми се гледа цената:

Единствен овластен увозник за Милвоки - вклучувајќи и за додатоци и за резервни делови за нивните алати - е Еуроимпекс, наспроти средното хемиско училиште во Аеродром, веднаш до салонот на Пежо.

Каде и да однесеш неисправен алат од Милвоки на сервис, единствен начин да го поправат е ако имаат друг ист таков алат со поинаков дефект, а истиот дел кој треба да се замени кај твојот неисправен алат да го има исправен кај овој вториов ист таков алат со поинаков дефект.

Сите сервисери велат дека немаат делови за алати од Милвоки, има само во Еуроимпекс.

Единствен овластен увозник за Милвоки - вклучувајќи и за додатоци и за резервни делови за нивните алати - е Еуроимпекс, наспроти средното хемиско училиште во Аеродром, веднаш до салонот на Пежо.

Каде и да однесеш неисправен алат од Милвоки на сервис, единствен начин да го поправат е ако имаат друг ист таков алат со поинаков дефект, а истиот дел кој треба да се замени кај твојот неисправен алат да го има исправен кај овој вториов ист таков алат со поинаков дефект.

Сите сервисери велат дека немаат делови за алати од Милвоки, има само во Еуроимпекс.
Они не работат само на големо?
Баш ќе прашам, фала.

Они не работат само на големо?
Баш ќе прашам, фала.

Не, во помалата зграда веднаш до салонот имаат продавница и сервис за алати.

Слободно можеш да купиш таму како физичко лице и да платиш во готовина или со картичка, добиваш и фискална сметка и гаранција за алатот - гаранција во зависност од тоа за каков алат станува збор, се разбира.

Некој случајно да знае за модел на глодалка/рутер/фреза за дрво што има опција да се монтира под маса(да има подесување одозгора, да може да се менуваат битови одозгора и да нема заштита од повтторно вклучување) освен Bosch GMF1600 или Triton пошто бошот го нема на залиха т.е веќе не се прозведува тој модел а тритон никој не носи кај нас.
И да има прифат од 12мм?!?
Макитава ми игледа како добра понуда ама за жал има nvr switch вградено.

Ја земав CROWN ( што е некоја) Хеви Дути офшут на ДВТ(кинеско). Има 12мм, има опција за штрафење, и јаде дрво како путер. Макита не би чепнал фреза ни да е бесплатна. Испадна за нигде.

Ја земав CROWN ( што е некоја) Хеви Дути офшут на ДВТ(кинеско). Има 12мм, има опција за штрафење, и јаде дрво како путер. Макита не би чепнал фреза ни да е бесплатна. Испадна за нигде.
Од каде ја зема(едит: Најдов)? И можеш да смениш глодало од над масата т.е излегува чаурата повисоко од постељето?

Два дена утепав со research :sekc:
ChatGPT ми одговори дека нема above table height adjustment, ни па above the table bit change така да од Crown само цената и моќта ми одговара ама не ми се замара со модификации и collet екстендери :toe:
Така да веројатно ќе одам до соседството наше за да најдам Тритон.

Последно уредено:
Оди во ефтинија импекс, и види што модели имаат на лагер. Запиши шифрите, и гугл срч. Или пак, може ќе знае некој од вработените да ти каже.

Немаат моделите на Инко/Тотал такви опции, ептен основни им се вакви специализирани алати, едноставно се копија на копија на копија, брендови што инвестираат највеќе во R&D се Бош, Фестул, во поново време Тритон така да кинескиве брендови уште не знаат ни што треба да ископираат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom