Чување шкорпија

• Креатор на темата Креатор на темата EdoTensei
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 април 2017
Мислења
7
Поени од реакции
0
Некое инфо дали некој од тука чува шкорпија? Дали воопшто може да се набават во МК, или треба нешто од странство?

Од странство немојш да набавиш.
Инаку шкорпи ќе имат уш некој месец Ајван Плажа, Извиднички, околина на Трпејца и Сомотска дупка.
Мојш да најдиш сеа и летово кај шо складирет дрва во шумсконо, то им е омилено место за криење или да изнајдиш кј шо имат сеча на дрва низ шумиве и да побараш.
Јас мојата ја ранев со се и сешто, јадеше и кикиритки. Ама ми умре дента ко сакав да ја научам да пливат, од шо беше тешка пропадна во вода и си умре.

Малце шкоприи има, па уште и да чуваш бараш? :icon_lol:

Не се чува скорпија. После некој ден во затворен простор си прави харикири и крај

Пред 5-6 години дома ми влезе. Се чудив не знев дека ги има кај нас, ја умртвив со ракија и ја чував после 1 година кога едно детенце ми ја скрши...:( Интересен примерок на исект за тој што е колекционер на такви животинчиња.:)

Подобар избор ќе ти биде тарантула..
Од кој аспект е подобар избор? Полесни се за чување-одржување или дека полесно ќе ги најдам?
Инаку барам шкорпии од тие големките, кај нас малите знам дека ги има и дека ги викаат акрепи.
Така да ми треба инфо каде има продавница што носат и продаваат шкорпии. По регуларните петшопови немам сретнато па било какво инфо е добредојдено.

Од кој аспект е подобар избор? Полесни се за чување-одржување или дека полесно ќе ги најдам?
Инаку барам шкорпии од тие големките, кај нас малите знам дека ги има и дека ги викаат акрепи.
Така да ми треба инфо каде има продавница што носат и продаваат шкорпии. По регуларните петшопови немам сретнато па било какво инфо е добредојдено.

Од двата...
Во Скопје најверојатно има, јас сум од Куманово и тука имам видено тарантули во 2-3 Animal-shops или како што ги нарече ти петшопови :P, шкорпии немам видено, само скапи се..
Порано планирав да купам и да чувам тарантула, гледав повеќе видеа на Youtube и не ми изгледаше тешко одржувањето, ама немав пари во моментот и плус мајка ми и сестра ми нормално беа против бидејќи се арахнофобични и така.. :D

Шо ќе ти е тој гад,шкорпија.Неможеш никаков контакт да оствариш со нејзе,ни да ја подржиш у рака,ни да ја погалиш или да си поиграш.??!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom