Маки, маки

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Локација
Скопје
има некој програм што брише фајлови од компјутер?

даунлоадирав warcraft III, не работеше setup-от и сега неможам да го избришам фајлот голем 160 мега, пробав со стандардното delete ама ми се појавува Cannot delete, ко демек е употребуван од некој програм, земав да го рестартирам компјутерот за да видам дали повторно така ке вика, ама исто е, несака да се делитира, сега имам 160 бескорисни мега на компјутеров

Гижо напиша:
има некој програм што брише фајлови од компјутер?

даунлоадирав warcraft III, не работеше setup-от и сега неможам да го избришам фајлот голем 160 мега, пробав со стандардното delete ама ми се појавува Cannot delete, ко демек е употребуван од некој програм, земав да го рестартирам компјутерот за да видам дали повторно така ке вика, ама исто е, несака да се делитира, сега имам 160 бескорисни мега на компјутеров

Влези во Safe mode и избриши го.
рестартирај го компјутерот уште еднаш и додека трае рестартирањето кликај на F8.

незнам на xp како се влегува у safe mode

Гижо напиша:

Ти напишав во претходниот пост гижо. Кликни на рестарт и додека трае рестартирањето на компјутерот кликај нон стоп на F8, кога ќе ти се појави мени со опции не кликај повеќе и избери safe mode.

humanoid напиша:
Гижо напиша:

Ти напишав во претходниот пост гижо. Кликни на рестарт и додека трае рестартирањето на компјутерот кликај нон стоп на F8, кога ќе ти се појави мени со опции не кликај повеќе и избери safe mode.

откако ке завршам со safe mode го рестартирам, и после сам ке се врати на нормален мод?

Гижо напиша:
откако ке завршам со safe mode го рестартирам, и после сам ке се врати на нормален мод?

Точно така Гижо.
Само рестарт и се ќе се врати на нормала.

само што пробав да го избришам во safe mod ама пак исто ми пријавува, може го користи windows фајлов, па не ми дава да го избришам

Гижо напиша:
само што пробав да го избришам во safe mod ама пак исто ми пријавува, може го користи windows фајлов, па не ми дава да го избришам
Пробај го ccleaner и исчисти ги сите регистри што се сврзани со воркрафт.
Ако не те чека ова: :D

Затвори ги сите отворени програми. Стартувај го Command Prompt, десен клик врз Task Bar, па избери Task Manager. Во табот Processes, селектирај го Explorer. exe и кликни на копчето End Proces. Минимизирај го Task Manageer, но не го затворај. Во Command Prompt, искористи ја командата Delete за да го избришеш документот, и затвори го. Во Task Manager, оди во File/New Task (Run). Во дијалог прозорчето внеси Explorer. exe и кликни OK. Затвори го Task Manager.

само полека, не сум толку компјутерски едуциран :D како што вика Дензел Вашингтон во -Филаделфија- "Explain it to me like i'm a four year old" :D

кај се наоѓа Comand Prompt?

Да ти кажам или ќе го чекаш humanoid?

Вака таскбар ти е лентата доле на која скроз лево е Старт а скроз десно е саатот. Е сега ти кликнуваш на лентата (негде на празно) со десно копче на маусот па кликаш со лево на таск менаџер. Ти се отвара прозорче. Во него се наоѓа процеси. Во таа листа го бараш експлорер.ексе. Понатаму следи го постот на хуманоид би требало сега да е разбирлив.
Извини грешка сум , треба да проверам пошто кај мене е на германски.

Toa сo taskbar е точно што пишав ама команд промпт ти е или во ран кога ќе истипкаш cmd. Е тука не знам дали ќе успееш да избришеш.
Или на старт па тука ваљда е команд промпт (или мисли на контрол панел) што кај мене е системстојерунг па онда идеш на софтверс па таму го бришеш програмот.
Јас да ти кажам кога имам ваков проблем си стартувам regcleaner и таму бришам. Али ај чекај го хуманоид што ќе те советува.

123 напиша:
Вака таскбар ти е лентата доле на која скроз лево е Старт а скроз десно е саатот. Е сега ти кликнуваш на лентата (негде на празно) со десно копче на маусот па кликаш со лево на таск менаџер. Ти се отвара прозорче. Во него се наоѓа процеси. Во таа листа го бараш експлорер.ексе. Понатаму следи го постот на хуманоид би требало сега да е разбирлив.
Извини грешка сум , треба да проверам пошто кај мене е на германски.

ова беше баш
"Explain it to me like i'm a four year old"
:lol: :lol: :lol: боље така, отколку да се правам дека знам, мада нормално дека знам што е таск менаџер :lol: само тоа команд промпт незнам каде е

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom