Каде да купам маче?

Kako mozete da cuvate edno od najgnasnite sustestva koe jade gluvci i odi po kontejneri
остај, и вошки имаат некои. -.-

Тоа што јаде глувци си е начурл инстинкт како што и ти пиеш млеко, јадеш јајца итн, а тоа што одат по контињери си е наша човечка грешка и нема што повеќе да не ти е јасно :)
Како да не, за се во еволуцијата ќе бараме оправдувања. Вистината е дека ги мрзи да одат на работа и заработуваат за живот како сите нас. Вака им е полесно.

остај, и вошки имаат некои. -.-

Како да не, за се во еволуцијата ќе бараме оправдувања. Вистината е дека ги мрзи да одат на работа и заработуваат за живот како сите нас. Вака им е полесно.
Вистината е дека се опитомени од страна на нас и веќе опитомено и внесено во градска средина, го фрлаш надвор, некстрирано/стерилизирано, се плоди и копа по контењери.
Нема тука никаква еволуција, чиста човечка немарливост !
За вошки и други паразити имаш ампули. Скрати си 5 кафиња и ќе имаш чиста мачка цели 2-3 месеци

Тоа што јаде глувци си е начурл инстинкт како што и ти пиеш млеко, јадеш јајца итн, а тоа што одат по контињери си е наша човечка грешка и нема што повеќе да не ти е јасно :)
Sto instinkt ke bese so gluvci najadena,po kontejneri prosetana a koga ke se priibere ke ja gusnes,bacis pa posle leb ke jadesn ili do tebe da legne da spie[DOUBLEPOST=1484354890][/DOUBLEPOST]zilete bricevi testiralre na niv a pa da znae anima mundi ja so im mislam,........

Последно уредено:
Sto instinkt ke bese so gluvci najadena,po kontejneri prosetana a koga ke se priibere ke ja gusnes,bacis pa posle leb ke jadesn ili do tebe da legne da spie[DOUBLEPOST=1484354890][/DOUBLEPOST]zilete bricevi testiralre na niv a pa da znae anima mundi ja so im mislam,........
Сеljacki глупости според мене повеќето од изнесените зборови ( читај seljacki , не дека ти си selјак).
Како што реков, ти например ако така правиш ќе си си виновен за тоа. Ако ја храниш нема да оди по контењери и глувци да јаде па комотно ќе си ја бациш и ќе си јадеш леб и ќе ја оставиш да си спие до тебе. Симпл ас дед

Последно уредено од модератор:
Секој си има свое мислење. За мене мачката е прекрасно животно, сака да се мази, да си игра... На пример кучињата се многу поврзани со своите сопственици, додека мачките и не баш... Не гледам зошто ви е проблем тоа што мачката јаде глувци, како што кажа членот погоре, тоа е нормален животен процес каде исхраната си оди во ланец (ова се учи во забаваче)... А за тоа колку се гнасни или не, и дали ќе го бациш мачето после неговиот ЏЕРИ за доручек, викаше еден човек.. Овие младиве можат к*р да лижат по сласно од лижавче, а гнас им е да го каснат кафеното од бананата..

Мислам дека сега нема да најдеш мало маче, сите се пораснати. Ако сакаш мало ке треба да причекаш мај-јуни.

Да се доврзам за контејнерите, има едни луѓе што живеат во куќа но се на 10-20 метри до зграда. Луѓето чуваат да не претерам 10-15 мачки, ако не и 20, неможам да ги избројам. Тетка и тетин имам што живеат во зградата и тие ми велат дека тој газдата ги храни ептен мрсно, им купувал месо, пушени ребра, колбаси итн, значи јас не јадам дакви работи секој ден, а тој мачките си ги храни, но во ред, немам ништо против кој што си може нели. И работата е што, само што ќе ги нахрани мачките, тие сите одат право на контејнерите. Тоа ми е чудно. Значи најадени, со високо-енергетска храна, и пак а контејнер. Има некој објаснување за таквата ,,дарба''?

Д И работата е што, само што ќе ги нахрани мачките, тие сите одат право на контејнерите. Тоа ми е чудно. Значи најадени, со високо-енергетска храна, и пак а контејнер. Има некој објаснување за таквата ,,дарба''?

Паразити.

:facepalm:

Да се доврзам за контејнерите, има едни луѓе што живеат во куќа но се на 10-20 метри до зграда. Луѓето чуваат да не претерам 10-15 мачки, ако не и 20, неможам да ги избројам. Тетка и тетин имам што живеат во зградата и тие ми велат дека тој газдата ги храни ептен мрсно, им купувал месо, пушени ребра, колбаси итн, значи јас не јадам дакви работи секој ден, а тој мачките си ги храни, но во ред, немам ништо против кој што си може нели. И работата е што, само што ќе ги нахрани мачките, тие сите одат право на контејнерите. Тоа ми е чудно. Значи најадени, со високо-енергетска храна, и пак а контејнер. Има некој објаснување за таквата ,,дарба''?
Da, visoko energetska hrana se ama ne I kvalitetna izbalansirana.
Zatoa ke baraat po kontejneri sve so im treba. U virshla nemas b vitamini, taurine I slicno, tuku imas boi, emulgatori, aditivi I slicno.

Такви се 80 % мачки што ги вдомуваат овие друштва за “такозвана заштита на животните“. Извадени се од некој контењер делумно или барем визуелно исчистени од внатрешно/надворешни паразити.
Затоа кога се зема мачка за домашно милениче се преферира да биди со добро потекло домашно чувана, а селска мачка во стилот “за глувци да брка“ се од овие друштвата за заштита на контењерите од мачки.

Da, visoko energetska hrana se ama ne I kvalitetna izbalansirana.
Zatoa ke baraat po kontejneri sve so im treba. U virshla nemas b vitamini, taurine I slicno, tuku imas boi, emulgatori, aditivi I slicno.
Значи не споменав виршли, вистинско месо, токму тоа што им е потребно на мачките, месо, кожа, раскавци, сето тоа го има во колбасите.

Значи не споменав виршли, вистинско месо, токму тоа што им е потребно на мачките, месо, кожа, раскавци, сето тоа го има во колбасите.
Go nema, greshka si. Vo kolbasite se stava i luk kromid moze nekoj zelencuk drug, magdonos, mnogu zacini sto na dolg rok se smrtonosni za mackite! Za onie suvomesnati kolbasi pak da ne ni zboruvam. Nikakov izvor na taurin i vitamini nee toa.

шо да трошиш пари, кај нас во населба Ново Лисиче врие од мачки, контејнерска пасмина, а има и полудомашни
15073291_10154126701296172_6806236506083983858_n.jpg

а има и што мислат дека се сибирски тајгери :D
15965890_10154285467046172_3274343934526327461_n.jpg

шо да трошиш пари, кај нас во населба Ново Лисиче врие од мачки, контејнерска пасмина, а има и полудомашни

Срцки најубави, има и овде у Центар кај Малага кај станицата Беко. Ги хранам често, некогаш незгодно ми доаѓа кога ќе ме видат трчат по мене. Јас и една госпоѓа ги храниме. Е сеа имам ројал Канин за мачиња, скоро килограм , не ми ја јаде мачето па купив фармина ја јаде нејзе. Има нешто за нив ЕКСТРА КВАЛИТЕТНО да кснат . Инаку, еднаш неделно ќе ми текне изнутрици да купам замрзнати да ги малце подварам и да им однесам у пластично кутивче , или некогаш обичен леб, или коски пилешки кога јадеме кокошка ( ги кршам со чукче), или ориз некогаш носам ако не се изеде го јадат се дават у него итн.

Kako mozete da cuvate edno od najgnasnite sustestva koe jade gluvci i odi po kontejneri
mislam deka moze da konkurira za najglup komentar na forumov a i likot sto komentira isto taka

aaa groto macinja :X3:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom