Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Еве кај се ухлебил гадот,Јован Постолоски се вика.
Автоматски споено мислење:

Јован Постолоски Јофе,земи утепај го
Како што кажав не може да се очекува од такви гуштери да работат нешто подостоинствено.
Во газ би дале црнец да ги ебе само да имаат вакво работно место и добра плата.

Кај ти текна на тоа субчовечко ретардирано створење. :pos:
Имав заборавено за каква ретарда се работеше и решив да гледам некоја од неговите "објективни" емисии и нормално не сум изненаден воопшто од тоа што го најдов. Еве гледајте го видеово, уште од првата минута може да се забележи северџанизмот, а замислете видеово е од 2011.

И после некои се чудат зошто Грујо беше 10 години на власт. Па со вакви смотани, арогантни, самобендисани предавнички створења не е ништо чудно во тоа што владееше 10 години и тоа што можеби се уште ќе беше на власт да не се заарчкаше со Американците.

Абе кој Јофе, овој е Груевски јуниор-оригинал :D
Screen Shot 2020-01-12 at 12.39.22 AM.png

Кај ти текна на тоа субчовечко ретардирано створење. :pos:
Имав заборавено за каква ретарда се работеше и решив да гледам некоја од неговите "објективни" емисии и нормално не сум изненаден воопшто од тоа што го најдов. Еве гледајте го видеово, уште од првата минута може да се забележи северџанизмот, а замислете видеово е од 2011.

И после некои се чудат зошто Грујо беше 10 години на власт. Па со вакви смотани, арогантни, самобендисани предавнички створења не е ништо чудно во тоа што владееше 10 години и тоа што можеби се уште ќе беше на власт да не се заарчкаше со Американците.

Диме Спасов од една страна и Амди Бајрам од друга, во позадина го поддржуваа Груевски додека тој ги поддржуваше протестирачите и контра протестирачите, а Мијалков со Орце си работи вредно како пчела со ЗИК Пелагонија...
... тоа беа златните времиња на земјоделците :love:

Диме Спасов од една страна и Амди Бајрам од друга, во позадина го поддржуваа Груевски додека тој ги поддржуваше протестирачите и контра протестирачите, а Мијалков со Орце си работи вредно како пчела со ЗИК Пелагонија...
... тоа беа златните времиња на земјоделците :love:
со субвенции давани од ракав или без правен основ. Миленко, Апашот, Пемова...и уште еден куп
ех, златни комуњарски времиња :)

со субвенции давани од ракав или без правен основ. Миленко, Апашот, Пемова...и уште еден куп
ех, златни комуњарски времиња :)

Добро Миленко остана само на сточарство, земјоделциве после станаа градежни работници, па банкари, па заминаа во туризам, сега веќе се занимаваат само со Гучи, Луј Витон ...

Јофе ќе ми остане во сеќавање кога на денот на инцидентот во Нерези во 2009, ни извади постови од форумов и ги објави во статија на некој портал во кој работеше. Насловот (лижеше шпонски гз тогаш) беше некој дебилски, мислам дека чувам скриншот некаде низ лаптопот :D

Edit: Блог бил, уште постоела статијата хаха
Скопско Нерези за Шверцерите :P

................:zver:.......

Мора да утврдиме некои работи инаку ќе ме победиш на кондиција.
1. Секој има право да биде глуп онолку колку што милува!
2. Некои опасно го злоупотребуваат тоа право и се праат п****и!

Што си пишувал нема да коментирам затоа што се работи за куп лаги и пропагандни флоскули својствени на таква ментална матрица.
Еве неколку аргументи-факти кои ти повторно ќе ги интерпретираш според твоите потреби и светоглед.

Сега праиме ТИРАНИЈА, и ќе измислуваме приказни (правеше ајвар), ќе викаме на цел глас дека народот е глуп и ништо не разбира и ако доволно пати ја повторуваме таа пропаганда на крајот народот ќе ни поверува дека навистина е глуп, а ние ќе бидеме во право!!!!
Зошто правевте ајвар, зошто не излеговте се беше подготвено да го фалсификуваме, зошто, зошто...
ашколсун бре Копитари мои!

Излегле 600.000!
Направи ли некој барем површна анализа, од тие излезените колку се Македонци (биле некогаш, затоа што човек кој сам излегува и се изјаснува дека е Северџан нема повеќе право да говори дека е Македонец) во кои избирачки места и каква е застапеноста на другите етнички малцинства, а сите знаеме дека нивниот број е од 34-36% од вкупната популација во Македонија.
Која е маката-потребата да еден Арнауитин (барале образование на свој јазик и на клинконгски да се образуваат мислам дека ќе нема полза), Цинцар, Турчин, Ромчек, Србин и излезе на референдум со кој се врши етноцид и му се забранува на Македонецот да се изјаснува како Македонец, се запрашал ли некој од Вас туку “умни глави“, кој е мотивот на сите овие да бидат вака пријателски настроени кон Македонците? Што мака видоа -додека се дојде до оваа тие на референдум да одлучуваат има или нема Македонци и како ќе се викаат!!!

На крајот не донесоа до ситуација да веќе стекнати права, со пушка во рака, ги изгубиме за да повторно создаваме услови во некое идно време си ги вратиме нашите права, да бидеме Македонци, најлесно е во услови на еден голем-глобален ресет тогаш повторно ќе бидеме Македонци до тогаш ќе живееме во нивната реалност = нашиот пекол, кој ни го стокмија! Затоа во изминатите 3 децении се фрлаше со дрвја и камења по партизанското движење по АСНОМ, било комунистичко е не ќе биде врховистичко, а всушност беше Македонистичко... копитари мои мили!

rezultati-referendum.jpg

Еве се гледа Македонците рекле ДА ама не излегле да гласаат, е зошто не излегле да гласат кога биле ЗА!
И шо праиме сега?
Сега правиме Северџистан во кој ќе царува тиранијата!
Има злобници кои велат дека не излегле затоа што имало план нивните гласови да се преправат во ПРОТИВ нашиот единствен пат и против нашиот Северџистан (им досадило да бидат Македонци и од ... сакале да бидат Севреџани), па за да не се злоупотреби тоа нивно право се одлучиле да останат дома и Црпе1 + Црпе2 на раат и мира го дозавршат проектот Северџистан.

Можеби ова ќе помогне (од секогаш сум бил на мислење дека не би била добар како државник за професор по право не знам)

иако се сомневам, не дека не ги гледаш работите, туку само одбиваш да ги прифатиш!
Зошто ова денес пее друга поинаква песна а до пред некој месец пееше друга?
Инаку идентитетот ќе ни биде бетон кога сите или барем поголем број на изроди-квислинзи завршат на курс за превоспитување (нешто слично како на времето во Сибир) само ние немаме такви академски институции, не ни е во “генот“.

Знам дека ништо нема да смени особено не твоето мислење и став кон оваа прашање па нема повеќе да изнесувам голи факти, а и овие погоре не се заради тебе, туку заради другите да не помислат дека Македонците се предале и ја прифатиле “реалноста“!

Министерот за опозиција во владата на Црпе може да има каква сака реалност и завршени приказни па и неговите истомисленици и сето тоа квислиншко-велепредавничко дувло наоколу, нивната реалност е пекол, сега “работиме“ Македонците да ја прифатат тој пекол како реалност да продолжат со живот во агонија (без многу да брануваат), затоа постојано треба да им ја “повторуваме“, ... е мојата маленкост секогаш е против пеколот и агонијата како реалност, сум бил против и ќе бидам, таков ми е карактерот...

Еве дури и Тони кој долго време одбиваше најпосле ја прифати реалноста, но не таа која му се сервира туку онаа вистинската, сурова!

Последно уредено:
Јофе ќе ми остане во сеќавање кога на денот на инцидентот во Нерези во 2009, ни извади постови од форумов и ги објави во статија на некој портал во кој работеше. Насловот (лижеше шпонски гз тогаш) беше некој дебилски, мислам дека чувам скриншот некаде низ лаптопот :D

Овоа од пред нашата ера :D

Screenshot_20200112-105229.png

Хахаахаахахх исти интереси имате хахахахаха

Овде уште не си се запознал со ВардарВоСрцето да ти го смени политичкиот светоглед :P:cool:.

Ај остајте настрана што Јофе ги викал македонците нацисти, тоа може да се очекува од глуп човек... него видете му ја мислава.

20200112_115555.jpg

За да денес го имаме правнукот на Јофе, Влатко Васиљ каде се избацува по интернетов со вакви коментари.

EJSZfy3WkAAx2hR.jpg

Дно еј...:popce:

Attachments

• 20200112_115532.jpg
    20200112_115532.jpg
    85,8 KB · Прегледи: 29
Овде уште не си се запознал со ВардарВоСрцето да ти го смени политичкиот светоглед :P:cool:.
Јас уште имам националистички сфаќања, ама сум сфатил дека вината сум ја барал на грешна страна. Не се они виновни, туку политичарите создаваат таква атмосфера за полесно да најдат апарат за контролирање на народот. Нормално, за Шверцери никогаш не правам исклучоци, продолжена рака на политичките партии :D
Со Кире9 и во денешницата имаме исти сфаќања :D

Јас уште имам националистички сфаќања, ама сум сфатил дека вината сум ја барал на грешна страна. Не се они виновни, туку политичарите создаваат таква атмосфера за полесно да најдат апарат за контролирање на народот. Нормално, за Шверцери никогаш не правам исклучоци, продолжена рака на политичките партии :D
Со Кире9 и во денешницата имаме исти сфаќања :D
Само будалите никогаш не го менуваат своето мислење иако тоа е лажно и погрешно.
Сето тоа што ни се случува во држава сите тие поделби се направени од големи играчи за контрола.А не само кај нас општо насекаде и не само по национална или верска основа туку по мал милион други.
Секој со здрав разум не може а да не сфати дека фактот што еден човек е заведен во некаква книга на родени како Албанец или Македонец не треба да значи ништо повеќе од тоа.
За жал поделбите се отидени предалеку(генерално за кај нас) многу работи се изнаслучувале во минатото за некогаш да се смени нешто и многу од тие настани се врежани кај луѓето за да се премине преку тоа.
(Вејце, Карпалак, матурантот Ванчо ид Тетово, Смилкосвко, Ангел од Ѓорче, Саздо и уште многу други.

Но се додека нема никакво подобрување од спротивната страна(не само Албанци туку и останатите душмани) не може ни да се помисли да се отргнат тие националистички сфаќања.
(Видовме што се случи со државата кога се изгуби и таа мала доза на национализам)
Но сепак и тие да бидат здрави и во нормална граница.Ти си го пишувал ова на 20 и нешто не знам точно еве и ја сум 20 и како одминува времето изградувам нови ставови и размислувања од пред година,две,три.
Има луѓе кои на 30,40,50,по социјалните мрежи се радуваа на земјотресот во Албанија а никогаш не би испаднале на улица кога би требало да се брани нешто од Албанците.Тоа за мене е болест.
Баш коментирав под такви коментари дека во Драч земјотресот го преживеаа наши Македончиња кои учат школо за свештени лица и како би било кога тие би го изгубиле животот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom