Македонска Втора Лига

• Креатор на темата Креатор на темата Curva_sud
  • Време на започнување Време на започнување
Вардар Неготино - Тетекс Тетово во сабота,на градскиот стадион во Неготино,со оглед на тоа што двете екипи се борат за опстанок дуелот би требало да биде доста интересен.Сега може и пристрасно ќе изгледа но мислам дека ќе му дадиме на Тетекс два,три комади :D, ова го кажувам со оглед на тоа што првиот дуел го изгуби Вардар доста несреќно во 93 минута,а во текот на натпреварот имаше 3-4 шанси гол да постигне,а и со оглед на победата од минатото коло,би изгризале дечките за победа.Ептен добро ни дојде тренерот и засилувањата.Кај Тетекс како што приметив,немаат некој посебни засилувања,за жал мислам дека тие ќе отпаднат ова година ако не се смени нешто.Бујрум ако доаѓа некој од Тетово може да ја изгледаме утакмицата.

Da i jas mislam deka za zal Teteks ke ispadne..Eden bod nemame nastrana osvoeno..Ako se zagubi vo Negotino toa ke bide kraj i ako posle doma igrame so Tikves..
Sto docekavme ...:confused:

Вардар Неготино - Тетекс Тетово во сабота,на градскиот стадион во Неготино,со оглед на тоа што двете екипи се борат за опстанок дуелот би требало да биде доста интересен.Сега може и пристрасно ќе изгледа но мислам дека ќе му дадиме на Тетекс два,три комади :D, ова го кажувам со оглед на тоа што првиот дуел го изгуби Вардар доста несреќно во 93 минута,а во текот на натпреварот имаше 3-4 шанси гол да постигне,а и со оглед на победата од минатото коло,би изгризале дечките за победа.Ептен добро ни дојде тренерот и засилувањата.Кај Тетекс како што приметив,немаат некој посебни засилувања,за жал мислам дека тие ќе отпаднат ова година ако не се смени нешто.Бујрум ако доаѓа некој од Тетово може да ја изгледаме утакмицата.
Од кај е донесен тренерот?
Овие новите деца се оди Неготино што играле на страна.

Тиквеш влегува во победнички ритам, совладан и Велазерими.

Составот на Тиквеш стигна и до втората победа во пролетниот дел од шампионатот во ВМФЛ, откако денес во рамки на 16. коло пред своја публика во Кавадарци го совлада тимот на Велазерими со резултат од 2-0.

Кавадарчани до победата стигнаа во второто полувреме, а херој на тимот е Мартин Никовиќ кој на два наврати ја тресеше противничката мрежа на составот од Кичево. Со новите три бода, и оние во претходното коло по победата над Хоризонт Турново, екипата на Тиквеш побегна од дното на табелата и фати приклучок во борбата за опстанок.

Драгоцена победа во вториот денешен натпревар од 16. коло оствари и Еуромилк ГЛ, кој го совлада тимот на Хоризонт Турново со 1-0, благодарение на голот на Андреј Кудијан во 66. минута. Со оваа победа составот од Горно Лисиче остана во чекор во битката за второто место кое носи директен пласман следнтата сезона во Првата лига.

Академија Пандев запиша уште една победа во низа, совладувајќи го тимот на Металург со 2-0, додека во дербито, Скопје беше подобар од Новаци со резултат од 2-1. Во третиот денешен дуел, Вардар Неготино и Тетекс ремизираа без погодоци (0-0).

Табела - Втора МФЛ - Коло 16

ФК АКАДЕМИЈА ПАНДЕВ 43
ФК СКОПЈЕ 30
ФК ЕУРОМИЛК ГЛ 29
ЗФК НОВАЦИ 2005 25
ФК МЕТАЛУРГ 23
ФК ХОРИЗОНТ ТУРНОВО 19
ФК ВЕЛАЗЕРИМИ 77 15
ГФК ВАРДАР Неготино 14
ФК ТЕТЕКС 13
ГФК Тиквеш 1930 Кавадарци 13

Следно коло

ФК СКОПЈЕ - АКАДЕМИЈА ПАНДЕВ

НОВАЦИ 2005 - ВАРДАР Н.
ФК ТЕТЕКС - Тиквеш 1930 Кавадарци
ВЕЛАЗЕРИМИ 77 - ЕУРОМИЛК ГЛ
ХОРИЗОНТ ТУРНОВО - МЕТАЛУРГ

Последно уредено:
Мое мислење да кажам во врска со судиите,сега втора лига ги гледам утакмици,кој на стрим која во живо,ама една утакмица пролазна оцена неможе на некој судија да се даде,секоја утакмица има по минимум 2-3 големи киксови.

Најголемата кражба беше вчера во Кичево каде кумуваа Фк Скопје и Велазерими.. Цела недела се збореше дека Еуромилк мора да загуби во Кичево.. Нормално главен актер беше судијата...

Најголемата кражба беше вчера во Кичево каде кумуваа Фк Скопје и Велазерими.. Цела недела се збореше дека Еуромилк мора да загуби во Кичево.. Нормално главен актер беше судијата...
Што се случило, видов дека дале гол во 94та :(

Видов првин дека црвен им даде,па после на крајот само тушканиците и расправиите ги видов,што досуди судијата ?

Значи како што реков бил платен од Скопје и Влазерими овие да им се одлепат а на вториве им гори под нозе.. Не го гледав мечот ама по коментарите и изјавите во спорт од страна на Еуромилк судијата едвај неколку фаули судел за нив.. Цело време им ја сецкал играта се што судел, судел во корист на домаќинот..
Биле нападнати и од непознати лица во соблекувалната..
А комесарот, делегатот ги снемало баш во тие моменти...

Вардар Неготино - Скопје 1-0,стрелец М.Давчев,конечно издвојувана победа над некоја екипа од погорниот дел.Во прилог одат и резултати на Тетекс и Тиквеш,тешка ќе биде борбата за опстанок до крајот на сезоната.Ако е некој информиран,дали за наредните 9 утакмици кој што се играат,се прави некој ждреб за кој ќе биде домаќин/гостин дали е одлучено тоа,или ќе има ждребка наредните денови?

Вардар Неготино - Скопје 1-0,стрелец М.Давчев,конечно издвојувана победа над некоја екипа од погорниот дел.Во прилог одат и резултати на Тетекс и Тиквеш,тешка ќе биде борбата за опстанок до крајот на сезоната.Ако е некој информиран,дали за наредните 9 утакмици кој што се играат,се прави некој ждреб за кој ќе биде домаќин/гостин дали е одлучено тоа,или ќе има ждребка наредните денови?
http://sport.com.mk/?ItemID=C26BC55063CD4F45B87D52454C0B47B3
По бергеров систем..

Па колку лоши,толку и добри кола ни се погодило,со Тетекс,Велазерими дома со Тиквеш,Турново на гости,овие и плус утакмицата со Металург ќе одлучат што како ќе биде на крајот.
Друго да прашам не ја гледав Академијата-Турново,но ми кажуваат апла им ја пуштиле на Турновци,точно ли е?Исто слушнав и Велазерими ја купиле утакмицата со Металург.

Па колку лоши,толку и добри кола ни се погодило,со Тетекс,Велазерими дома со Тиквеш,Турново на гости,овие и плус утакмицата со Металург ќе одлучат што како ќе биде на крајот.
Друго да прашам не ја гледав Академијата-Турново,но ми кажуваат апла им ја пуштиле на Турновци,точно ли е?Исто слушнав и Велазерими ја купиле утакмицата со Металург.
Vistina e se..Velazerimi mora da ostanat ,pod mototo eden Albanski klub vo liga..I Turnovo isto bila mestena..A pedercinjata Akademija vo Tetovo zborea igrame za premii nesakaa bod da dadat ..
A Zikica zborese kako ne mozel tolku mali deca da tera da mestat t.e od sea da gi ucat ali paricata si go pravi svoeto...
Iskreno i mene mi sedi ubav rasporedov (mislam na Teteks) !
Vie me iznenadivte iskreno so pobedava vcera...

Vistina e se..Velazerimi mora da ostanat ,pod mototo eden Albanski klub vo liga..I Turnovo isto bila mestena..A pedercinjata Akademija vo Tetovo zborea igrame za premii nesakaa bod da dadat ..
A Zikica zborese kako ne mozel tolku mali deca da tera da mestat t.e od sea da gi ucat ali paricata si go pravi svoeto...
Iskreno i mene mi sedi ubav rasporedov (mislam na Teteks) !
Vie me iznenadivte iskreno so pobedava vcera...

Па Академијата на добри односи им ја имат пуштено не верувам за пари,на ист стадион играат,луѓето што ги водат клубовите се блиски,и им пуштаат бодови сега за сигурен опстанок.Иначе утакмицата беше доста тврда ние имавме 2 зицера кој ги промашивме,а Скопје при крајот на утакмицата капитенот празен гол промаши,доста слабо изиграа.Скопје се горе на табелата,бидејќи нема кој да ги победи дома судијата свири 90/10 во нивна корист,и се игра додека не дадат гол.Истотака нашиот гол падна по корнер,се одби од раката на нивен играч,судијата не свирна пенал,и нашиот играч ја шутна во гол,со судиите незнам што е проблем,бар уште 2 сомнителни ситуации имаше за пенал,ништо не свирна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom