Живеење на високо подземје

• Креатор на темата Креатор на темата TheHereNow
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
11 август 2016
Мислења
4
Поени од реакции
1
Се работи за високо подземје, т.е. станче кое е 6 скали под земја и другиот дел е над земјата. Стварта е што досега немам некое си искуство со такви станчиња, па ме интересира дали има поголеми шанси за поплава (Водно е, тоа мислам е битно да се има предвид, пошто високите места тешко ги поплавува), друга ствар шо ме интересира се изолацијата дали зависи од тоа што е пониско, дали на високи места има повеќе бубачки?

Однапред благодарам!

Се работи за високо подземје, т.е. станче кое е 6 скали под земја и другиот дел е над земјата. Стварта е што досега немам некое си искуство со такви станчиња, па ме интересира дали има поголеми шанси за поплава (Водно е, тоа мислам е битно да се има предвид, пошто високите места тешко ги поплавува), друга ствар шо ме интересира се изолацијата дали зависи од тоа што е пониско, дали на високи места има повеќе бубачки?

Однапред благодарам!
Никако! Непрекидно ќе ти мириса на влага. И најважното: дали канализацијата е над одводните цевки и дали има преливна шахта со пумпа? Ако е така, а најверојатно е, кога-тогаш ќе се поплави од преливната шахта, кога еден ден ќе се расипе пумпата. Пред прозор ќе ти паркираат коли, бело видело нема да видиш.

Ако е за привремено користење може да помине, ама за постојано никако.

И која е таа категорија „Високо подземје“? Ја смислил продавачот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom