POVRZUVANJE NA USB FLASH DRIVE NA P3 SO WIN98

• Креатор на темата Креатор на темата dungeon master
  • Време на започнување Време на започнување

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
Dali ima sansi da se povrze usb flash drive na win98, zosto sistemov ne go prepoznava. Citav na internetov deka treba da se napravi nekoj upgrade na biosot i sl raboti ama ne znam dali da cepkam tamu oti ne mi se znaenjata tolkavi pa da ne ja zaebam rabotata povise ?
Ako znae nekoj nekoja korisna informacija povelete pisete :)

Со секој флеш оди и инсталационо мало цд со упдејт за драјверите или драјвери општо за во случај да го користиш со Win98 или 2000 така да побарај го цд-то или аку ти го дал некој флешот побарај му го и цд-то:toe:

Koe cd be, ja go kupiv od Anhoch, ama ne mi dadoa cd, nemase ni vo pakuvanjeto, moze tamu na zapad ne racunaat deka uste nekoj koristi vakov sistem :)

Може јас досега имам купено А-дата и имаше такво цд, после купив КингСтоун и тоа имаше цд е на крај па купив КингСтоун ама У3 дата травелер е со него немаше оти работи само со ХП.

Оди смени го во анхоч за некој флеш со инсталационо цд за 98 :toe: А-датите имаат сигурно оди пробај.
Ти си требало да им го кажиш тоа дека ке го користиш на 98:helou:

Abe doma kompjutero mi e P4, so XP, ama na rabota imam vakov star malku i ne mozam da si go koristam fleshov za da si prenesuvam nekoi podatoci pa si baram care :toe:

dungeon master напиша:
Abe doma kompjutero mi e P4, so XP, ama na rabota imam vakov star malku i ne mozam da si go koristam fleshov za da si prenesuvam nekoi podatoci pa si baram care :toe:

Шо марка е?
Пробај да најдеш на интернет:toe:

dungeon master напиша:
Dali ima sansi da se povrze usb flash drive na win98, zosto sistemov ne go prepoznava. Citav na internetov deka treba da se napravi nekoj upgrade na biosot i sl raboti ama ne znam dali da cepkam tamu oti ne mi se znaenjata tolkavi pa da ne ja zaebam rabotata povise ?
Ako znae nekoj nekoja korisna informacija povelete pisete :)
Ај погледни тука може ќе ти заврши работа.
Инаку не треба ништо во биосот, требаат драјвери.

Abe probav i so ova ama ne ja biva pak, vise mi pukna takvoto, da ne kazam sto ima i dami na forumov, cela vecer baram care i nema nisto, site obecavaat i pak nisto

Дали Win98 го препознава USB интерфејсот?

Како се инсталирани USB конекторите? Директно на плоча, или преку PCI картичка. Ако се на плоча, види дали се на disable во bios-от, под услов самите конектори да имаат bios подршка. Порано се случуваше истите да немаат, па мораше флеш на биос да се прави.
Ако се на картичка, пробај за истата да најдеш драјвери.

URAAAAAAA :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::kez::pehar::pehar::pehar::olee::ojea::ojea::ojea::ojea::ojea::ojea::ojea: SUM GO OPRAVIL, GO CITA USB-TO, FALA K***U, MISLAM BOGU, POSLE 6 SAATI MOZGANJE, INSTALIRANJE, BRISENJE I TAKO DALJE .......

Im se zablagodaruvam na bracata forumdzii sto mi pomagaa vo potragata, ne znam dali bese od ovoj posledniot sajt sto mi go preporacaa ili od sajtot na microsoft ( sega pred malku najdov edno programce na http://download.microsoft.com/download/win98se/patch/4.10.2223/w98/en-us/240075up.exe ), pa pak ne sakase i na kraj go izbrisav vo device menager usb-to od spisok i pak go pobarav i pak mi barase softver i samo kliknav da bar vo windows i si go najde razbiras :zver:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom