Што мислите за изневерувањето и кој кого изигрува во случајот?

• Креатор на темата Креатор на темата osamenka
  • Време на започнување Време на започнување
osamenka напиша:
ajde kazete. jas licno mislam deka toa i ne e bas loso vie?:zlo:

Sum bila izneverena i veruvaj bas e loso

Лејди Сатори напиша:
...неверството е мачење, да не те фатат, што ако те фатат...куквичлук...ако имаш срце, прави се како што треба, кажи вака и вака е ... а не живеење во страв...
A, зошто би ти било страв да не те фатат? Дали го изневеруваш некој бидејќи не го сакаш? Не може да те задоволи доволно? Затоа... нели?

Или, пак, се сведуваме на она материјалното од мојот претходен пост? Сакам да почувствувам љубов, но не сакам да изгубам прилика како типчево што го имам....

Лејди, немој да сфаќаш лично, ти си кажа дека не изневеруваш... :smir:

Димитар напиша:
A, зошто би ти било страв да не те фатат? Дали го изневеруваш некој бидејќи не го сакаш? Не може да те задоволи доволно? Затоа... нели?

Или, пак, се сведуваме на она материјалното од мојот претходен пост? Сакам да почувствувам љубов, но не сакам да изгубам прилика како типчево што го имам....

Лејди, немој да сфаќаш лично, ти си кажа дека не изневеруваш... :smir:

Нема проблем...:smir:Зошто би го изневерувале оној кој го сакаме, не е добар во кревет, икс причини?
АЈДЕ НАЈДИ МИ ОБЈАСНУВАЊЕ ЗА ТОА :zlo:

ne gi procitav site postovi ali kako i da e najvazen e postot (t.s. prasanjeto) na taa sto ja otvorila temava...
ama se cudam, pa kako moze da nema nisto loso vo izneveruvanjeto??? ubavo bi ti bilo da izneveruvas? nema da bide gajle za decko ti, za negovite cuvstva sto ce gi povredis? bi sakala tebe da te izneveruva nekoj sto go sakas, kako bi ti bilo? Aman bre sto zboruvas gluposti, ima loso vo izneveruvanjeto i toa mnogu, pred se zatoa sto sekogas drugata strana ce bide povredena, i vo slucaj ako taa ne bi go sakala tolku mnogu sepak bi bila ponizena, povredena... c c c sto ima loso u sve ova:toe: :)

Незнам, тешко навлегувам во таквата психологија. И јас да повторам, немам изневерено и не планирам.... (добра душа) :) Не ми е морално тоа да го правам!

Не, незнам, имам почит кон таа со кој сум во врска... во никој случај (како што напоменавте) не се плашам да не ме открие....

Ако јас сум собрал храброст да изневерам, не треба да сум пи*е и да се кријам од тоа...

Лејди Сатори напиша:
Нема проблем...:smir:Зошто би го изневерувале оној кој го сакаме, не е добар во кревет, икс причини?
АЈДЕ НАЈДИ МИ ОБЈАСНУВАЊЕ ЗА ТОА :zlo:
Па ако читаше наназад, јас дадов едно екстра објаснување зошто. А не мора да има некое екстра објаснување. Доволно е... затоа што така сакам. Кога изневеруваш не мислиш “леле шо и праам на девојка ми сега, гарант умира од љубомора“, туку се препушташ на моментот и уживаш.

ma ne e loso nekoj da te izvara ali samo ako ne doznaes.a ako doznaes e togas e loso togas boli ako go/ja sakas licnosta.tolku od mene se odjavuvam:))))))

osamenka напиша:
ajde kazete. jas licno mislam deka toa i ne e bas loso vie?:zlo:

i jas mislam deka ne e bas loso. odlicno e!!!!
samo treba da imas kogo da izneveris....
a ti vaka osamena...

Имам изневерено дечко кога сум имала врски кои се темелеле на држење за рака скришно од сите. Тоа уствари и не е изневерување, ама ајде.
Е сега, во една здрава и нормална врска, во која двајцата се трудат истата да опстои, во која двајцата се сакаат, неверството е најголемата штета. Мислам дека дефинитивно се случува кога едниот е незадоволен од нешто или едноставно не го сака партнерот колку што глуми, па не би да пропушти друга шанса на страна. Таквите несигурни луѓе, многу подобро ќе си поминат доколку ја прекинат врската и како слободни луѓе продолжат напред да се муваат или одат со кого сакаат. Не е фер кон другиот, никогаш!

Ок, вака...

Имам работи за кои сум против и за!

Против: Лошо е да лажете некоја личност, особено ако таа личност слепо ви верува и ве сака!

За: (Ако не сте во брак) Како прво не сте во брак, не се врзувајте одма. Еднаш се живее, пробајте со повеќе!

Следи: Ако си ја сакате личноста со која што сте бидете верни! другата личност (со која сакате да извршите неверство) нема два јазика или екстра тесна вагина или екстра голем пенис кој вибрира како вибратор,...

Не правете од врските бракови!

Volkswagen напиша:
Следи: Ако си ја сакате личноста со која што сте бидете верни! другата личност (со која сакате да извршите неверство) нема два јазика или екстра тесна вагина или екстра голем пенис кој вибрира како вибратор,...

Не правете од врските бракови!
Токму така... ако веќе имате врска која сакате да успее и сте заљубени во партнерот, нема да имате желба за изневерување, нема да ви се допаѓаат другите освен вашиот сакан.
И второто болдирано, врската не е брак. А и кога е брак не значи дека треба да мижиме додека одиме по улица. Затоа и не ја почитувам како прво институцијата брак, нема потреба од неа.

nema so da se kaze za varanjeto...DEBILIZAM! nemam do sega svarano od prosta pricina sto cim vlagam vo vrska znaci mi stalo do tipot i so nego sum valjda poso mi e ubavo,zaso da varam?ke mu raskinam pa ke praam so sakam so koj stignam...valjda do sega ne sum bila ni svarana..ili sum bila a neznam...kako i da e..NE BIDETE KLOSARI(ki) ,NE VARAJTE!:nenene:

Го сметам изневерувањето за една ниска, подла, дволична, хипокритска, болна и нефер постапка, за која нажалост не можам да гарантирам дека ни самата нема да ја направам некогаш. :toe: Не дека планирам де, скраја да е. :icon_lol: Ама луѓето знаат да бидат толку големи слабаци во некои моменти, и да се соочат со толку големи искушенија во други моменти... И кога тие два момента ќе се поклопат, ретко кој би издржал и би одолеал. :)

Неверство не би простила, не би извршила (иако спомнав дека постојат ситуации кога за жал е можно да се погазат принципите и моралните убедувања), јас сум про моногамија. :icon_lol: Еден ми е доволен, со него сум зошто имам чувства за него, ако имам чувства за него не можам да имам чувства за друг. Барем теоретски. :toe:

Има ли побед работа од изневерувањето. Да се изигра некој, да се повредат нечии чувства, да се изгуби нечија доверба. Со еден збор да се изгуби и уништи се` она што двајца го имале.

Не сум изневерила никогаш и не ни сакам да го направам тоа. Штом сум помислила на неверство сигурно нешто не ми штима во врската и ќе подразмислам дали треба нешто да се смени, а ако веќе одлучам дека сакам да бидам со некој друг, ми здосадило од досегашниот, секако дека ќе му раскинам и продолжувам со друг, штом толку сакам промена.

Не сакам ни да бидам изневерена, ако толку не сака да биде со мене и сум му здосадила среќен му пат, нека си бара промени

...sto mislite za izneveruvanjeto...???

...ama bash nishto...ako misite, nishto ne praite...:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom