Mi treba pomosh... Sekoj sovet e dobredojden :)

• Креатор на темата Креатор на темата Bate Mane
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
26 јуни 2016
Мислења
3
Поени од реакции
0
Aplicirav za rabota vo grcija preku agencija neznam kako se vika agencijata zhena mi ja najde.... E sega mi se javija od agencijata i mi kazhaa deka vekje imam aplicirano za rabota vo evropa slovenija ili germanija... I deka moram da go raskinam prvo toj dogovor za da mozhat oni da me pratat vo grcija da rabotam.... No jas ne se sekjavam deka sum apliciral... dali mozham nekako da proveram kade imam aplicirano posho od agencijava nemozhele da vidat preku koja agencija sum apliciral ili dali ima nekoi online aplikacii pa jas da sum apliciral i da ne se sekjavam..... sekoj sovet e dobredojden

Како може да не памтиш дали си аплицирал за работа во Германија или Словенија?

Како може да не памтиш дали си аплицирал за работа во Германија или Словенија?
vo agencija sigurno nemam aplicirano e sea online mozhno e da sum apliciral no ne pamtam... go prebarav imejlot no nemashe nishto tamu... i neznam sho da praam...

А шо ги боли нив уво дали ти имаш аплицирано за во друга држава... по глупо нешто немам слушнато... што агенција ти е ова бе батка... и како може една агенција да знае ти дека имаш аплицирано за Германија или Словенија преку друга агенција или онлајн ? Тоа едино ако се работи баш за истата агенција ако си аплицирал таму, да знаат.. ако е кај друг неможе они тоа да го знаат... и да знаат нема благе везе целата приказна.... глупа причина е... Ако знаат они нека ти кажат каде и што треба да правиш, јави им се.

Ако има некоја база на податоци до кој сите агенции имаат пристап, согирно има податоци и каде и како си аплицирал. А и зошто би било проблем тоа што си аплицирал за повеќе земји. А и каков договор да раскинуваш, ако немаш потпишано договор за работа во друга земја.
Да си пробаш ти и во друга агенција не ќе е лошо.

Ни мене ништо не ми е јасно, односно не ми има логика во целава работа.
Прво, како чоек може да не знаеш каде имаш аплицирано за работа?? Второ, како може да е проблем тоа ако си аплицирал на друго место (или воопшто како може да знаат), тоа е но сенс да ти бараат да повлечеш веќе пратена апликација. Трето, како мислиш тогаш ти бараат договор да раскинеш (ова уште поконфузно е)? По муабетов испаѓа дека они реагираат дека веќе имаш потпишано некој работен договор со друг, а не дека си аплицирал на друго место, и ова има логика да ти бараат да го раскинеш, но несфатливо е како може да не знаеш самиот дека имаш потпишан работен договор со некоја фирма/агенција жити се...

Најдобра варијанта - ќе завршиш како стриптизер.

...но несфатливо е како може да не знаеш самиот дека имаш потпишан работен договор со некоја фирма/агенција жити се...
Ако луѓе може како прво да не знаат дали се трудни, потоа од кого се трудни, исто и човеков не знае дали бил во Германија или не.

човекот побара помош а не јадење гом - на.... така да помагајте не јајте мн

Може да не се сеќава. На времето кога аплицирав каде стигнам (месечно по 20-30 фирми), верувајте не се памти баш секој испратен маил. @Bate Mane да си прашаш ти каде си аплицирал (нели виделе некако) и како виделе, па ти да си провериш после сам? Демек сакаш баш преку нив да одиш, за да убрзаш постапка да ти кажат каде гледаат дека си аплицирал, ти текнува? А, за тоа дека имаш некаде, па тие не можеле ништо на друг да му кажуваат. Ти немаш никаков договор за вработување! Значи и јас да можам ќе те вработам некаде, без разлика дали си само кај мене или во 100 други фирми со апликација.

човекот побара помош а не јадење гом - на.... така да помагајте не јајте мн
Проблемот е што за да му се помогне прво треба да објасни што е проблемот, а он тоа што го пишува е крајно контрадикторно и нема логика, односно вика дека проблемот е што аплицирал на друго место (!) и вика дека му бараат да го раскине договорот (?). Има огромна разлика помеѓу првово (аплицирање за работа) и второво (имање потпишано договор), и како да знаеме сега кое од овие две е стварно проблемот. Реално, ни едното ни другото уствари немаат логика, односно нема логика да му прават проблем бидејќи аплицирал во друга земја (ниту пак може такво нешто да знаат), ниту пак има логика он да потпишал работен договор а да не знае ни самиот за тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom