Оваа година сум во план да одам на летен одмор на Ситонија, поточно во Неа Мармарас.
Ги молам оние кои биле да споделат искуство. Какво е како место, море, плажи и т.н.?
Ако веќе одиш во Ситонија би ти препорачал во Сарти, доста мирно место, да не кажам старечко, за со пар или фамилијарно е супер. Има доста поубави плажи во околината, можеш со кола да идеш до портокали бич, кампот Арменистис и други. Неа мармарас ти е повеќе како рибарско место, целото е со удолници, мене не ми се допаѓа.
Не сум бил, ама еве ако не даде некои посоодветно мислење (некој кој бил) ја ќе пишам нешто од тао што најдов по нет и др форуми.
Прво е што местото е ридско, значи до плажа идеш надоле, до соба нагоре, ако си со дете и не си младич од старт не оди (ова дури и од агенции ни го кажаа директно).
Второ што знам е дека е пристанишно градче така да плажата е надво од градот(не надвор ко во охрид) него на периферија, па од соба до плажа може да се фати 1км и повеќе, зависи каде си сместен. Ако си со кола ондак овие две претходни работи нема да бидат и така голем проблем.
Предност е што е малце поголемо градче и има пристаниште па од таму поаѓаат многу бродски тури.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.