Ветерна фарма Богданци

• Креатор на темата Креатор на темата lans
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Ги видов кога минував во тој предел, импресивно делуваат горе на ридот.

Ги видов кога минував во тој предел, импресивно делуваат горе на ридот.
...импресивноста е една приказна , рентабилитетот и корисноста сосема друга.... нема таква ветерна фарма , која не е ветер и магла и од која единствен ќар имаат само германските производители на опрема...
Ова мислам на инсталации кои би требало да бидат врзани на мрежата.., малите ветерници за лична употреба..т.е. стварање на чувство дека сте во некој зелен тренд се о.к. како и оние на локации каде нема друго решение , па за минималните количини ел.енергија кои ги даваат не се ни прашува : пошто киловат...:):)

Ги имаат надминато очекувањата од 100 гигават часа претходната година.

...импресивноста е една приказна , рентабилитетот и корисноста сосема друга.... нема таква ветерна фарма , која не е ветер и магла и од која единствен ќар имаат само германските производители на опрема...
Ова мислам на инсталации кои би требало да бидат врзани на мрежата.., малите ветерници за лична употреба..т.е. стварање на чувство дека сте во некој зелен тренд се о.к. како и оние на локации каде нема друго решение , па за минималните количини ел.енергија кои ги даваат не се ни прашува : пошто киловат...:):)

Информатичар сум и не се разбирам во ветерници многу, коментирав само како изгледаат пошто темата е за нив.

XJCL959KwYbE4.gif

Информатичар сум и не се разбирам во ветерници многу, коментирав само како изгледаат пошто темата е за нив.

XJCL959KwYbE4.gif
..штета, насекаде врие информатичари , а ни еден бравар на хоризонтот:):):):):):)

Ги имаат надминато очекувањата од 100 гигават часа претходната година.
Од каде ти е овој податок? Јас до сег немам сретнато податок колкава количина струја произвеле ветерниците
Сител вели поинаку:
http://sitel.com.mk/germanija-ja-pokri-rechisi-celata-potreba-za-struja-od-chista-energija

Од каде ти е овој податок? Јас до сег немам сретнато податок колкава количина струја произвеле ветерниците

Сител вели поинаку:
http://sitel.com.mk/germanija-ja-pokri-rechisi-celata-potreba-za-struja-od-chista-energija
Така ни кажаа тие што ги одржаваат,бев пред 2 месеци во централата. 130~140 така нешто беше.[DOUBLEPOST=1465117245][/DOUBLEPOST]
dali znaes na kolku hektari povrsina e rasposlana?
Не запамтив тоа,ама опфаќа голем простор рачунај дека ветерниците се 100метри високи,со дијаметар нс ротор 80 метри. Убава инвестиција во секој случај,цената на енергија од ветер е најблиску до конвенционалната,е сеа има негативности. Има уште само 2локации за градба,и добиената енергија е зависна од ветрот а не од потребата на енергија.Ја коа бев работеа со само 2 мегавати од 40.

Последно уредено:
nemoem da gi mrdnam 6te hektari od kumanovsko vo palanecko :/
По секако не можеш да изградиш,регулирано е од елем пошто не едноставно струјата од ветер да ја вклучиш во мрежа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom