Nemam.odam 2 pati na kontrola na gastrohepatologija. Da prasam vo posledno vreme pijam dopolnitelno i kombuha okolu 400 grama dnevno. Dali pomaga kombuhata za ovoj problem-zamastan drob.Треба да прегледаш дали имаш хепатити
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Nemam.odam 2 pati na kontrola na gastrohepatologija. Da prasam vo posledno vreme pijam dopolnitelno i kombuha okolu 400 grama dnevno. Dali pomaga kombuhata za ovoj problem-zamastan drob.Треба да прегледаш дали имаш хепатити
Ај напиши исхрана на твој просечен ден, исто и дали пиеш сокови/алкохол?Nemam.odam 2 pati na kontrola na gastrohepatologija. Da prasam vo posledno vreme pijam dopolnitelno i kombuha okolu 400 grama dnevno. Dali pomaga kombuhata za ovoj problem-zamastan drob.
Nemam.odam 2 pati na kontrola na gastrohepatologija. Da prasam vo posledno vreme pijam dopolnitelno i kombuha okolu 400 grama dnevno. Dali pomaga kombuhata za ovoj problem-zamastan drob.
Hba1c kakov e toj test. Pretpostavuvam analiza na krfta. Dali e za transiminazi ili se raboti za drugo ispituvanje?Ако си на лоша исхрана нема да биде доволно. Повеќе зеленчук и овошје помалце кашкавали, сирења, јајца, месо, процесирани шеќери итн. Проверка на HbA1C и глукоза толеранс тест во Авицена.
Alkohohol ne pijam veke 5 godini,pred toa umereno onaka koga sum bil na gosti pa za drustvo. Sokovi pijam ama retko. Na ishranata vmimavam da e pretezno varena no znam ponekogas da jadam i blago i przena hrana ama poretko. Inace rabotam vo pecatnica pa ne znam dali i toa vlijae posto ima mnogu hemkkalii.Ај напиши исхрана на твој просечен ден, исто и дали пиеш сокови/алкохол?
Дали си покушал да пиеш Сиратка секој ден по малку еден период и после да направиш контрола?Nemam.odam 2 pati na kontrola na gastrohepatologija. Da prasam vo posledno vreme pijam dopolnitelno i kombuha okolu 400 grama dnevno. Dali pomaga kombuhata za ovoj problem-zamastan drob.
HbA1c ти е гликозилиран хемоглобин и го покажува просечното ниво на шеќерот за последните три месеци.Hba1c kakov e toj test. Pretpostavuvam analiza na krfta. Dali e za transiminazi ili se raboti za drugo ispituvanje?
Автоматски споено мислење:
Alkohohol ne pijam veke 5 godini,pred toa umereno onaka koga sum bil na gosti pa za drustvo. Sokovi pijam ama retko. Na ishranata vmimavam da e pretezno varena no znam ponekogas da jadam i blago i przena hrana ama poretko. Inace rabotam vo pecatnica pa ne znam dali i toa vlijae posto ima mnogu hemkkalii.
Ovaa sostojba mi e poveke vreme.ast i alt mi varira nekogas dojde do krajni granici nekogas pokqceni. Primer poalwdniot patHbA1c ти е гликозилиран хемоглобин и го покажува просечното ниво на шеќерот за последните три месеци.
Се создава така што глукозата (шеќерот) се лепи за црвените крвни зрнца, а твоето тело не може правилно да го искористи шеќерот, па се повеќе и повеќе се лепи за црвените крвни зрнца. Животниот век на еритроцитот е 120 дена, т.е. три месеци, па оттука и името три месечен. Се користи за да се дијагностицира дијабет, или да се следат нивоата на шеќерот во крвта кај луѓе кои имаат реален ризик за преддијабет/дијабет.
Дали пиеш некакви лекови? Дали имаш направено ехо на абдомен? Дали имаш некакви симптоми? Дали имаш направено подетална лабораторија? Колку долго ти се покачени аминотрансферазите и колкави се вредностите?
Da imam praveno eho na abdomen poveke pati no posledniot pat me zagrizi posto pisuva deka crniot drob e lesno zgolemen 165mm zamastena struktura na parenhimot cisticna promena 10mm i mi e pravena elastografija emed=7,57kPa i pisuva nezbacitelna do lesna fibroza sto me zagrizi. Isto taka imam markeri za crnodrobna fibroza na koj PIIIN-P(N peptid na kolagenot tip III) so vrednost 37 a max treba da e 30. Drugite parametri se uredni. Ast23 alt56. Ne pijam alkohol na hrana vnimavam kolku tolku kilazata mi e zgolemena. Inace rabotam vo pecatnica kade ima i hemukalii.HbA1c ти е гликозилиран хемоглобин и го покажува просечното ниво на шеќерот за последните три месеци.
Се создава така што глукозата (шеќерот) се лепи за црвените крвни зрнца, а твоето тело не може правилно да го искористи шеќерот, па се повеќе и повеќе се лепи за црвените крвни зрнца. Животниот век на еритроцитот е 120 дена, т.е. три месеци, па оттука и името три месечен. Се користи за да се дијагностицира дијабет, или да се следат нивоата на шеќерот во крвта кај луѓе кои имаат реален ризик за преддијабет/дијабет.
Дали пиеш некакви лекови? Дали имаш направено ехо на абдомен? Дали имаш некакви симптоми? Дали имаш направено подетална лабораторија? Колку долго ти се покачени аминотрансферазите и колкави се вредностите?
Surutka probav da pijam megutoa mi kazaa deka moze od nea da gi ostetam bubtezite i ptestanav. Sega pijam kako dve nedeli kombuha covekot od kade ja kupiv mi rece deka na vremeto imal hepatit i so kombihata ja iLecil i sega ja prodava Stefan Zivanov mkzi ste cule za nego.Дали си покушал да пиеш Сиратка секој ден по малку еден период и после да направиш контрола?
... еве можеби проблемот што треба да го докажеш дека е причината и да се делува, а не да ја лечиш последица, а причината понатака да си остане!Inace rabotam vo pecatnica kade ima i hemikalii.
Ovaa sostojba mi e poveke vreme.ast i alt mi varira nekogas dojde do krajni granici nekogas pokqceni. Primer poalwdniot pat
Da imam praveno eho na abdomen poveke pati no posledniot pat me zagrizi posto pisuva deka crniot drob e lesno zgolemen 165mm zamastena struktura na parenhimot cisticna promena 10mm i mi e pravena elastografija emed=7,57kPa i pisuva nezbacitelna do lesna fibroza sto me zagrizi. Isto taka imam markeri za crnodrobna fibroza na koj PIIIN-P(N peptid na kolagenot tip III) so vrednost 37 a max treba da e 30. Drugite parametri se uredni. Ast23 alt56. Ne pijam alkohol na hrana vnimavam kolku tolku kilazata mi e zgolemena. Inace rabotam vo pecatnica kade ima i hemukalii.
Автоматски споено мислење:
Surutka probav da pijam megutoa mi kazaa deka moze od nea da gi ostetam bubtezite i ptestanav. Sega pijam kako dve nedeli kombuha covekot od kade ja kupiv mi rece deka na vremeto imal hepatit i so kombihata ja iLecil i sega ja prodava Stefan Zivanov mkzi ste cule za nego.
... се соединува со хемоглобинот во црвените крвни зрнца, а телото може правилно да го искористи нивото на шеќерот во крвта, а дава покачено HbAc1, тоа не значи дека особата мора да има проблем со покачено ниво шеќер во крвта, а со тоа и состојба на дијабет или преддијабет,Се создава така што глукозата (шеќерот) се лепи за црвените крвни зрнца, а твоето тело не може правилно да го искористи шеќерот, па се повеќе и повеќе се лепи за црвените крвни зрнца.
120 дена се 4 месеци, а не три месеци, а се зема просек од тие 4 месеци само три месеци за гликолизиран хемоглобин,Животниот век на еритроцитот е 120 дена, т.е. три месеци, па оттука и името три месечен.
...мора да се додаде дека со други параметри и тестирање заедно со испитаниот дополнително HbA1 и може да се дијагностицира дијабет или преддијабет, но не баш се сложувам да само со една испитана покачена врдност на HbA1c веќе да се етикетира предијабет или дијабет состојба еве и зошто:Се користи за да се дијагностицира дијабет, или да се следат нивоата на шеќерот во крвта кај луѓе кои имаат реален ризик за преддијабет/дијабет.
Де дај го рецептот за семе од коприва со јогурт,како се меша,во кои дози се пие и кога се пие,се работи за мој близок роднина,сакам да помогнам, закачи цироза оти е алкохоличар и има отечен стомак полн со вода,исто и нозете му се отечени,сега се кае што пиел многу ама белким ќе се извлечеНе лупетај, исто и на стариот мој му беше замастен црниот дроб и пиеше 2 недели семе од коприва со јогурт, по две недели резултати му беа стакло. Еве од тогаш машала добар е.
Де дај го рецептот за семе од коприва со јогурт,како се меша,во кои дози се пие и кога се пие,се работи за мој близок роднина,сакам да помогнам, закачи цироза оти е алкохоличар и има отечен стомак полн со вода,исто и нозете му се отечени,сега се кае што пиел многу ама белким ќе се извлече