Здраво - имам прашање за бременоста (општи прашања)

• Креатор на темата Креатор на темата anet4eto01
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 мај 2016
Мислења
2
Поени од реакции
0
Jas sum nova na forumov.... I sakam da prasam.... Bremena sum vo 20 nedela... No sabajle imavmn bolki vo stomakot.... I zeludnikot me boli mn.... A do Sega go nemam pocustvuvano bebceto kako mrda.... [emoji20]

Sent from my 5015X using Tapatalk

Jas sum nova na forumov.... I sakam da prasam.... Bremena sum vo 20 nedela... No sabajle imavmn bolki vo stomakot.... I zeludnikot me boli mn.... A do Sega go nemam pocustvuvano bebceto kako mrda.... [emoji20]

Овде душичко меѓу толпа ташаклии може совет да ти дадат како треба да се клоца на фудбал...оди си на контрола оти можно е да има и обични но и сериозни причини...не ти треба нагаѓана, ти треба стручно мислење...поздрав и се најдобро:)[DOUBLEPOST=1463499484][/DOUBLEPOST]

Овде душичко меѓу толпа ташаклии може совет да ти дадат како треба да се клоца на фудбал...оди си на контрола оти можно е да има и обични но и сериозни причини...не ти треба нагаѓана, ти треба стручно мислење...поздрав и се најдобро:)

Овде душичко меѓу толпа ташаклии може совет да ти дадат како треба да се клоца на фудбал...оди си на контрола оти можно е да има и обични но и сериозни причини...не ти треба нагаѓана, ти треба стручно мислење...поздрав и се најдобро:)

Затоа нека оди на фемина, таму се само девојки па ќе и дадат совет немора да се мачи да оди на доктор.

Затоа нека оди на фемина, таму се само девојки па ќе и дадат совет немора да се мачи да оди на доктор.
Нема потреба ти да и кажуваш каде да оди....совет си доби како што треба а одењето на лекар е обавезително, не гледам зошто би се мачела.

Некои порано, а други покасно го чувствуваат првото мрдање. Ако ти е прво бебе тогаш мрдањето покасно се чувствува, а може и веќе си го почуствувала, само не можеш да препознаеш дали тоа е мрдање на бебето или болки во стомакот и желудникот. :pipi:

Уствари си била досега на лекар од кога си бремена?

Da BE luge.... Imam 23 god... No ginekolog vcera ne rabotese zatoa pisav... Denes odam vednas.... :)

При прва бременост бебето може да го почувствуваш и во 25 недела. Без паника и стресови.
Што ти кажаа на лекар? Болки во стомак и желудник се нормални. Матката се шири а бебето си бира кај највеќе му одговара да пливка и клоца :)

Што стори на лекар?
Ако си спиела многу може и да заспало...

Zdravo jas sum nova na forumot i sakam da ve prasam za mislenjeMinatiot mesec mi kasnese skoro deset dena i posle dobiv,a pred dva dena pred da mi dojde imav odnosi so maz mi ama kolku sto znaeme ne sme napravile nesto za da se somnevame vo bremenost ama sea pred eden den pocnav da imam nesto nalik kako krv ama kafeavo ili na momenti rozevo ama nekako kako da se zgolemuva toa krvarenje bolki nemam samo na momenti me bocka vo polovinata ili pak vo jajnikot mozno li e da sum bremena

Zdravo jas sum nova na forumot i sakam da ve prasam za mislenjeMinatiot mesec mi kasnese skoro deset dena i posle dobiv,a pred dva dena pred da mi dojde imav odnosi so maz mi ama kolku sto znaeme ne sme napravile nesto za da se somnevame vo bremenost ama sea pred eden den pocnav da imam nesto nalik kako krv ama kafeavo ili na momenti rozevo ama nekako kako da se zgolemuva toa krvarenje bolki nemam samo na momenti me bocka vo polovinata ili pak vo jajnikot mozno li e da sum bremena
Бременост се тестира со тест за бременост кој го имаш во секоја аптека. Оди на гинеколог за крвањето и болките.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom