Problem so Internetot

• Креатор на темата Креатор на темата ThemMaplz
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 мај 2015
Мислења
224
Поени од реакции
83
Hi,People.
Imam problem so internetot.Prvin da vi kazham deka Telekabel dojdoja,go smenija modemot i konekcijata beshe vred,ama problemot pak se povtoruva.Eve sto se slucuva:
Go uklucuvam kompjuterot,dolu na ikonata od internetot,ce pocni da loadira(da vrti),i potoa ce ima X na ikoncheto.Potoa go restartiram PC'to,i imam internet.Na nekoi sajtovi posporo loadira.MS'to vo igrite mi e arno (49,48),i posle nekoe vreme che snema internet,i ce mu napram Disable-Enable i pak ce stasa.Neznam sho mozi da bidi problemot.

Hi,People.
Imam problem so internetot.Prvin da vi kazham deka Telekabel dojdoja,go smenija modemot i konekcijata beshe vred,ama problemot pak se povtoruva.Eve sto se slucuva:
Go uklucuvam kompjuterot,dolu na ikonata od internetot,ce pocni da loadira(da vrti),i potoa ce ima X na ikoncheto.Potoa go restartiram PC'to,i imam internet.Na nekoi sajtovi posporo loadira.MS'to vo igrite mi e arno (49,48),i posle nekoe vreme che snema internet,i ce mu napram Disable-Enable i pak ce stasa.Neznam sho mozi da bidi problemot.
Проблемот е до компјутерот.

Ај и јас да пишам овде чим ја видов отворена темава.

Имам проблем, изгледа со рутерот, при што само ко ќе сум конектиран на мојава мрежа и на телефони и на компјутери се појавуват поп ап-и и се прајт reroute цело време на 70% од страните шо ги посетвам. Проблемов го немам ко ќе сум уклучен преку мобилен интернет или со лаптопов на друго место. Имам и адблокер шо на нив не влијајт, а со неколку програми шо имам испитано ми кажвит имаш проблем со security на рутерот. Го имам 2 пати ресетирано со factory reset и му редам многу јак пасворд ама проблемот пак се појавуват.

Имам интернет од Оне.

Некој да не знајт некое чаре за ова???

@ThemMaplz Иако проблемот може да бидат мал милион работи, почнувајќи од инфициран компјутер па се до проблеми со чипсет на мрежна и се измеѓу, сепак прво пробај кабелот од/до твојот компјутер да го смениш со некој друг.

Ako e inficiran,sto da koristam ? Nekoja preporacliva antivirusna ili cleanup programa :) ?

@ThemMaplz
кабелски модел директно со мрежен кабел е поврзан со пц, нема рутер измеѓу.

ако мрежната губи врска со модемот, пробај вака
види кои ip адреси ги добиваш па во ipv4 подесувањата за мрежната стави си ги тие вредности за фиксни на manual.
одбери use the following ip address и стави ги вредностите што претходно си ги добивал автоматски
за dns може да ставиш и opendns
208.67.222.222
208.67.220.220
hg.png

mozno e mreznata da ti e ebana - ne do ebana i da ne prima dovolno signal od kabelot za internet

Prethodno sum nemal tie vrednosti,a ako bile vpishani bilo pred 3-4 godini.[DOUBLEPOST=1463479366][/DOUBLEPOST]Prethodno sum nemal tie vrednosti,a ako bile vpishani bilo pred 3-4 godini.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom