Faceted арт скулптури

• Креатор на темата Креатор на темата LazarG
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 јули 2014
Мислења
621
Поени од реакции
766
Локација
Macedonia
Не е оригами, иако е слично....Дизајнот обично се прави во некоја дигитална програма за 3д моделирање, после се дели на парчиња и се принта....Кога се слепат, веќе имаме одлична форма врз која моѓе да работиме или просто да ја оставиме таква каква што е....На етси веќе има неколку артисти/крафтери кои заработуваа добро од таа уметност...Значи темата моќе да послуѓи и како идеја за некој што има интерес....

Пример е овој германец...друг пример...трет....има ги многу у обично добро одат овие изработки/предмети, зошто се уникатни...Ќе најдете многу на Етси...

Инаку на мојата омилена страна за туторијали, инструктабалс мое да најдете готови шаблони како се работи во оваа техника....Пример...http://www.instructables.com/id/Create-faceted-paper-objects/

Ова е отприлика да се добие идеја за техниката....

Jaka tehnika e sum probal pred mozebi 2 godini. Isprintav covece od igra i go sostavav :D ispadna interesno, a loso zavrsi vo kanta. Imam idea da ja upotrebam ovaa tehnika vo pravenje na cosplay raboti. I toa ke go napravam nekoj den, samo da napravam svoja soba. I BTW doagam posle godina dena i op koga ke vidam tvoj post :D

Како техника е комплицирана и деликатна, треба многу парчиња да се спојат...Софтвер кој ти прави такви исечоци од 3д форма е Пепакура, мислам дека е бесплатен.
Има туторијали на јѕтјуб како се работи....Блендер е сличен али е повише за работа со глина...
На гоогле пишај бумажное моделирование ....има и специјализирани сајтови како овој...со готови проекти, направени до совршенство.....
Оваа количка е од хартија....Линк
photo_5_1357916235.JPG

Za pepakura znam posto ima mnogu interesni raboti za cosplay.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom