Гулабарство

• Креатор на темата Креатор на темата Antikrist
  • Време на започнување Време на започнување
Дунекот е македонска сорта на гулаб или турска?

Сосема точно, сега подетално:

Ете го позади мене, Ариф од Сарај ми го направи, 3.5 квадрати.

Околу петшеесет. Еднаш ги вишам попладне кога идам од работа, да ми се опраи денот, за викенди може и два пати. За храна купувам пченица од еден школски од Арачиново, и мешам со хмељ што го купувам од една баба на зелено пазарче. За сорти, околу 45 ми се дункеши, претеежно шешки, пал, каплам, а имам и 15-тина типлери. Спречување кражба е доста тешко, ама треба да се следи овој алгоритам:
останатите голубари треба да имаат поштуење кон тебе, па да се воздржуваат од кражби,

ако погорното не е испоштувано, мора да бидеш дај хард голубар и кога тебе ти фатат 10 голуби, ти нив им фаќаш 20, инстантно ги ставаш во пакети и ги продаваш низ источна македонија.

за да бидеш голубар кој може да краде секому голуби, треба да имаш добри типлери. ја моите од дедо ми сум ги наследил, и се повредни од куќата во која живеам. али па затоа, кога ќе ги фрлам моите типлери да се замешаат со туѓи голуби, секогаш ми ги носат туѓите голуби кај мене. ова го правам од спорт, секако, не дека крадам голуби наоколу.

Е, ова е најтешко прашање. Мое лично мислење е дека треба да им се обезбеди хабитат кој ќе биде едновремено налик на природниот, кој гулабите го обичаат, но истовремено да биде голубар-френдли и да исполнува извесни естетски стандарди кои го задоволуват голубарот, и неговите другари. Од тие причини, имам отворена септичка јама на едно 10 метри од голубарникот, и многу коприви околу неа. Од другата страна имам ргосана каросерија од 101, која служи за седење, одмор, но и како платформа за фрлање голуби (од кровот). За сега ми се чини дека овој хабитат резултира со благодети и за мене и за голубите, но можно е да направам дополнителни инвестиции со парите од годинешниот к-15.
Alal da ti e be prijatele. Odma se gleda iskusen gulabar, a ne semi-pseudo-gulabar kako nekoi. Mada mene moram da priznaam taklaci najmnogu mi go pravat keifot.

Ova so jamata e dobra ideja neam probano. Jas sekoja godina sadam do prazot i piperkite vo bavcata i pcenki. Evo za godinava vekje go spremiv rasadot.

Подзобајте ги поубо и потпуштајте ги накај полето, последнио супа што го праев слабо месо имаше :D

decki deneska vo dvor mi sleta gulab, najverojatno zalutal , pitom e jade od raka, ne znam sto sorta e ,ne se razbiram od gulabarstvo, go smestiv i mu dadov da jade ,, ako ima nekoj zainteresiran da go zeme neka me kontaktira, inaku se rasprasav vo okolniov golubarnik ama ne bil niven , jas sum vo tetovo13382130_10208469174040969_2090365434_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom