Kajgana Movie Awards 2015

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.758
Поени од реакции
39.240
Локација
Скопје
Драги наши,

Дојде време, конечно да ги објавиме номинациите за првото доделување на филмските награди на Кајгана форум (намерно пред доделувањето на Оскарите, за да не влијаат многу врз вас). Кајгана Филмската Академија (со сите почетни големи букви во називот, согласно со правилата од новиот Правопис :P) во изминативе десетина дена преку посебен формулар предложуваше кои филмови да се најдат меѓу номинираните, со што - ВИЕ одлучивте кои филмови беа меѓу најдобрите во 2015.

Членовите на Кајгана форум, исто така ќе одлучат кои филмови ќе ја освојат наградата преку гласање на начин кој ќе ви го објаснам подоцна, откако ќе ги соопштам номинираните во секоја од 15-те категории.

Пред да почнам, само да се заблагодарам на сите кои номинираа, дадоа поддршка и на сите кои ни ја направија филмската 2015-та поинтересна на форумов. Благодарност до @wicked_1 , @Goodfella , @Anon , @MyloXyloto , @wot , @grande-juve , @Tegla , @ob1 , @Dr. Gonzo , @Хефест , @Џонтра Волта и на сите останати (нека ми простат тие кои ги имам испуштено), потоа на членовите на филмскиот клуб (27 на број, нема да ги именувам, само ќе ги повикам и тие да гласаат во изборот на најдобрите), и најмногу од сѐ, благодарност до @wot и @џимеј - модераторите на подфорумот Филм и ТВ за целата поддршка која ми ја даваат при преземањето на сите чекори во нивното катче.

Со овие награди ја крунисуваме 2015 на форумов, и се впуштаме во предизвикот - филмска 2016-та. Од номинациите ќе забележите колку е поразличен вашиот вкус од вкусот на AMPAS, зашто номинациите во голема мера се разликуваат од номинациите за Оскар. Да не должам многу, да почнеме со првата категорија! @Anon едвај го чекаше ова! :P
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png

2. BEST WORLD FILM

Тука мало појаснување: поради малиот број на предложени филмови, има измени во правилата кај оваа категорија кај нас за разлика од оние кои важат кај Оскарите:
-филмот може да е на било кој јазик
-во земја на потекло на IMDB не смее да стои USA или UK
-номинираните се најдоброрангираните такви при предложувањето на топ 5 најдобри филмови за 2015 од ваша страна.
ФРАНЦИЈА / БЕЛГИЈА

1.jpg

ИРСКА / КАНАДА

2.jpg

ФРАНЦИЈА

3.jpg

ГЕРМАНИЈА

4.jpg

ЈАПОНИЈА

5.jpg
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png

14. BEST DIRECTION

ALEJANDRO G. INARRITU - The Revenant
1.jpg

GASPAR NOE - Love
2.jpg

GEORGE MILLER - Mad Max: Fury Road
3.jpg

RIDLEY SCOTT - The Martian
4.jpg

QUENTIN TARANTINO - The Hateful Eight
5.jpg
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
bt6zY1i.png
Останува уште последната и најважна категорија. Таму номинираните беа одбрани според комбиниран метод на бодување и начинот на кој се избираат номинираните за најдобар филм за Оскар, затоа што бевме премалку за да се употребува само тој начин. Во секој случај, измените ќе беа незначителни ако се употребеше само нивниот начин. Така - ние добивме 9 номинирани сега, а инаку ќе имаше 10. Уште малку ќе ве оставам во неизвесност...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom