Купки

• Креатор на темата Креатор на темата 123
  • Време на започнување Време на започнување
ne ja znam markata mislam beshe Teo kupka , obicno stavam limon vnatre , taka mi kazaa

Моментално користам од Palmolive купка и супер ми е,многу ме опушта,а и прекрасно мириса:pipi:

Имам другар кој што еднаш месечно се бања во млеко!
Да, да... ВО МЛЕКО! Значи не во вода со купка од млеко и мед или нешто слично туку со цел памет купува тетрапак од ИМБ и ја полни кадата (нормално не цела, туку 2/3). И така се бања, потоа не се мие со вода бидејќи немало ефект, а кожата била бебешка... :nesvest:

Lush купките и шумливите топки се феноменални. Прекрасни мириси и природни состојки. Малку поскапи се, но вредат за секој денар што ќе се даде за нив.

Ja vo poslenava godina,se tusiram samo so Дав сапун,и после туширање додека е уште влажна кожата,нанесувам џонсонс бејби масло.Па онда ја бришам кожата. Стварно прави убав мирис на кожата,чист,неутрален.

Иначе кај купките,и ја едно време се глупирав со бањање во млеко.Некој погоре имаше пишано...закон работа.

млеко 3 литри
сол 4-5 лажици,по можност крупна морска
мед 5 лаж.
Али нали све зависи од количеството на вода во кадата.

Смесава се затоплува,али да не биде жешка,и се става во кадата,т.е. се полива телото со неа.Ке одлежите фино лепо,и после тоа мн малку исплакнете се со млака вода и тоа е тоа.
(само пред бањава нормално,треба убаво да се ситуширате со неутрален кремаст сапун,као Дав)

6 мали лаж. стопена чоколада или какао во прав
2 шољи мед
1/2 шоља маслиново масло
2 шољи сол

ова све се меша во сад додека не се добие изедначена смеса,густа и зрнеста.Се нанесува на телото,се ужива.ОвА Е СУПЕР ЗА ИЗМОРЕНА КОЖА. И после пола h одприлика,се вади со водени крпи или суѓер или директно под туш.

Користам Felce Azzurra .
Дефинитивно најубаво мириса и ја пави кожата мека.Секогаш го користам,гелот за туширање сапунот за лицепудрата во праф . Сега за сега не би ги менувала .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom