Доволен баланс на сметка во банка за туристичка виза

• Креатор на темата Креатор на темата tomcedoo
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
24 август 2011
Мислења
105
Поени од реакции
35
Дечки едно прашање дали некој имал искуство.
Треба да вадам туристичка виза за Мароко, (во Бугарија им е амбасадата)

во формуларите пишува изјава од банка за состојба на сметка, знае некој колку миниум средства би требало да имам, да не ме одбијат, визата ми е за недела дена.

во формуларите пишува изјава од банка за состојба на сметка, знае некој колку миниум средства би требало да имам, да не ме одбијат, визата ми е за недела дена.

50 евра од ден.

Доколку сака некој на 3 месеца значи ке треба да издвое 4500е за сметката во банка ? Нели ке одеме на гости кај роднини ? Значи прашањево ми беше не секој има толку пари на банка .Доволно е и само гаранција односно кај тој што ке се оде на гости да гарантира за тебе .

дечки оваа е за туристичка виза од недела дена, ке се даде авионска карта во 2 правци и смештај во хотел. што донекаде мислам дека е ОК мин 50евра на ден

Pance ако може само веродостојни информации, како што наведе psychoalien, зошто има разлика од држава во држава,

и во документите што ми се дадоа пишува дека треба банкарска потврда за пари

Доколку сака некој на 3 месеца значи ке треба да издвое 4500е за сметката во банка ? Нели ке одеме на гости кај роднини ? Значи прашањево ми беше не секој има толку пари на банка .Доволно е и само гаранција односно кај тој што ке се оде на гости да гарантира за тебе .

А ако немаме роднини во Мароко?

Се мисли на заштеда на пари, која секако е индивидуална, но препорачливо е ако ти е за една недела престој, барем 1000 - 1500 еур да покажеш. Нема никаде напишано колку минимум треба.
Ова 50 еур од ден се однесува на земјиве во Европа за кои имаме безвизен режим и доколку одиш во хотелско сместување, т.е не одиш кај роднини/пријатели, инаку не е задолжителен толкав износ.

контактирав во амбасада во софија и ми рекоа тоа погоре 50евра од ден,
оти ке бидам сместен во хотел,... а сега за сигурност може и 10 000евра да ставам, за да одам на одмор :)
(ако бегам ке бегам во некоја подобра држава не во мароко :) )

фала на секој одговор

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom