Против замрзнување на врати од автомобилот

• Креатор на темата Креатор на темата BACHE01
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 ноември 2015
Мислења
11
Поени од реакции
1
Здраво на сите,би сакал да знам кој како се справува со ниските температури во зима, конкретно со што се мачкаат бравите и гумите од вратите за полесно да се отвараат наутро?Прошлата зима ставав масло за подмачкување оружје сега сакам да пробам антифриз, ме интересира што препорачувате има ли некое средство да се купи или нешто друго Поздрав

Од аптека купи глицерин и измачкај ги кедерите и стави во брава.

Сите препарати главната состојка им е глицерин медицински.

Силиконски спреј. Се препорачува еднаш годишно пред да паднат температурите да се помине со него.

Од оваа година користам и сум задоволен засега.

Sent from my Note 3 [SM-N9005] using Tapatalk

Гел од RenCo, годинава требаше да ставам пред зимава ама изумив, инаку кедерите се меки и подмачканим оди во мало пластично шишенце, доволно за неколку години ... од лукоил 100 ден негде беше

Фала на сите за советите додека сме овде би сакал да поставам уште едно прашање ❓: НА ПОГОЛЕМ МИНУС -8 И ПОВЕЌЕ МЕЊАЧОТ МИ Е ЗАКОЧЕН,ДОДЕКА НЕ ЗАГРЕЕ КОЛАТА НЕ МРДА ПОСЛЕ ПОЧНУВА ПРВА ВТОРА ПОЛЕКА ПА ТРЕТА И ЧЕТВРТА И ПОСЛЕ РАБОТИ НОРМАЛНО,ИНАКУ ИМАМ СМЕНЕТО УЉЕ НА МЕЊАЧ АМА ИСТА ПРИКАЗНА.ВОЗАМ ПЕЖО 307 2.0 ХДИ 2002 ГОД

Sent from my D2303 using Tapatalk

Масло во менувач се става 75w
Фала на сите за советите додека сме овде би сакал да поставам уште едно прашање ❓: НА ПОГОЛЕМ МИНУС -8 И ПОВЕЌЕ МЕЊАЧОТ МИ Е ЗАКОЧЕН,ДОДЕКА НЕ ЗАГРЕЕ КОЛАТА НЕ МРДА ПОСЛЕ ПОЧНУВА ПРВА ВТОРА ПОЛЕКА ПА ТРЕТА И ЧЕТВРТА И ПОСЛЕ РАБОТИ НОРМАЛНО,ИНАКУ ИМАМ СМЕНЕТО УЉЕ НА МЕЊАЧ АМА ИСТА ПРИКАЗНА.ВОЗАМ ПЕЖО 307 2.0 ХДИ 2002 ГОД

Sent from my D2303 using Tapatalk

провери случајно да не ти ставиле масло како за другите коли САЕ 90. Кај повеќето француски коли(како кај мојата) се става многу тенко масло 75W80 масло.

се користи или глицерин или уље како најевтина варијанта ( секако имаш и милион други против средства против замрзнување) пробај со уље најпрво а ако решиш со глицерин пази да не допреш на бојата на колата... можеш да направиш беља.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom