Безбедносната ситуација во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Wizz.
  • Време на започнување Време на започнување

Wizz.

TheBest
Член од
27 септември 2009
Мислења
262
Поени од реакции
69
Денеска околу 8 часот во центар кај жена парк бев сведок на полициска акција, две комбиња полни со вооружени специјалци со голема брзина се упатија накај соравија. Продолжив да пешачам накај рекорд и кај порта македонија вооружен полицаец ги спречуваше случајните минувачи кои одеа накај паркот. Неколку минути подоцна оттаму помина брза помош.

Пред некој ден Миленко имаше објава на Facebook за наводно акција во City Mall.

Не сакам да шпекулирам ама со оглед дека не постои друг начин објективно да се информираме што се случува, освен вака на форум.

Пред некој ден Миленко имаше објава на Facebook за наводно акција во City Mall.

Не сакам да шпекулирам ама со оглед дека не постои друг начин објективно да се информираме што се случува, освен вака на форум.

Инаку за City Mall, до пред два дена стоеја со калашникови и панцири, ама кога се деси тоа со автомобл полн со експлозив и оружје во подземниот паркинг, и неколку медиуми објавија за тоа, после главните на трговскиот излегоа со демант, па им се извинуваа, а највероватно и до МВР испратиле молба, да ги тргнат од пред City Mall тие со калашникови, така да денеска кога бев видов џандари со панцири но без шлемови и калашникови, а амблемите полиција им беа одлепени.

уште на утакмицата У21, Македонија - Франција имаше големо обезбедување со оружје и не пуштаа откако почна мечот, веројатно и ограничија број на гледачи

Да не се тие паралелните структури на Грујо и Мијалков ? Заедно со козоебачот Ахмети !!!!!!

Јас во Ѓорче видов вчера двајца како си „шетаа“ по улица, вооружени до уши, со автоматски пушки. Језиво е дефинитивно ама ако е за безбедност, подобро да ги има него да седат во база.

Да не се тие паралелните структури на Грујо и Мијалков ? Заедно со козоебачот Ахмети !!!!!!
Тие се. Ја дефокусираат јавноста од новиот спот на Адел.

Пред некое време коа седев у Веро видов дека тројца вооружени до заби седеа доле до скалите и набљудуваа али ај викам да не паничам си продужив да седам горе иако те тера малце да се замислиш пошо сфашта се дешаваат баш на такви места.

Е маме му ебам, јес да не треа паника али да не не рокнат и нас бе сфе им ебам.

А, полицајците како што ги опишувате, вооружени со калашникови кои шетаат по улиците, можат да спречат евентуален терористички напад во Македонија?

Во понеделникот пред Хотел Континентал видов полицијци стоеа со долги цевки и панцири. Пред тоа видов кај Соравија и Сити Мол. Очигледно се обидуваат да превенираат нешто.

Секаде има, и пред Капитол стојат вооружени до заби

Meне не ми сметаат

Инаку знаете ова како го викаат ник нејм му М70АБ2

409_002.jpg

го викаат ЧУВАРКУЌА:)

Ако не грешам, зголеменото обезбедување се појави по самитот во ОН, демек нашиве се приклучуваат и ја подигаат безбедноста на повисоко ниво. Иако од примериве до сега гледаме дека ниеден војник/полицаец неможе да спречи напад. Дојава со џандар пред Ситимол не се чува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom