Anco
За солун ДА, ЗА срем НЕ
Нема некој што не донел дома нешто од таа ЈНА, а е од сферата Направи сам.
Некој правеа Ахфелова кула од шпер плоча или од стари разгледници и ренген фолија или од изгорени шкорчиња од кибрит.
Некој правеа кутии за цигари или накит од истиот материјал горе наведен.
Секако дека се имало врене за ова во тие 1 до 1,5 година таму.
Јас правев од сите тие набројани работи таму, за некој комшии или роднини а тоа беше Успомена из ЈНА.
Се изненадив кога кај една братучеда ја видов кутијата за ситници која се уште ја чува,а поминале точно 40 год.
Еве пак што најдов во подрум во една фиока-за ова бев МАЈСТОРИШТЕ.
Изработка на борбени авиони,Галеби и Мигови од петокрака, кој може да се употребат како значка.
Колку само работа треба ви нив. Прво сплеснување на материјалот,ладно ковање до дебелина помала од 0,5мм.
Потоа брусење,мазнење од ивичњаците на тротоарот .
На крај пак турпијање до посакуваниот облик.
----------------------
Но овде повеќето и не биле војска и не знаат за ова, но можеби виделе кај својте дедовци нешто вакво.
----------------------
Гратис прашање:Повторна војска Да или Не. (некој таму ќе научат бар да лупат компири,или зашијат копче)
.

Некој правеа Ахфелова кула од шпер плоча или од стари разгледници и ренген фолија или од изгорени шкорчиња од кибрит.
Некој правеа кутии за цигари или накит од истиот материјал горе наведен.
Секако дека се имало врене за ова во тие 1 до 1,5 година таму.
Јас правев од сите тие набројани работи таму, за некој комшии или роднини а тоа беше Успомена из ЈНА.
Се изненадив кога кај една братучеда ја видов кутијата за ситници која се уште ја чува,а поминале точно 40 год.
Еве пак што најдов во подрум во една фиока-за ова бев МАЈСТОРИШТЕ.
Изработка на борбени авиони,Галеби и Мигови од петокрака, кој може да се употребат како значка.
Колку само работа треба ви нив. Прво сплеснување на материјалот,ладно ковање до дебелина помала од 0,5мм.
Потоа брусење,мазнење од ивичњаците на тротоарот .
На крај пак турпијање до посакуваниот облик.
----------------------
Но овде повеќето и не биле војска и не знаат за ова, но можеби виделе кај својте дедовци нешто вакво.
----------------------
Гратис прашање:Повторна војска Да или Не. (некој таму ќе научат бар да лупат компири,или зашијат копче)