„CD-ROM“ - го нема

• Креатор на темата Креатор на темата kumanovec01
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 мај 2008
Мислења
2
Поени од реакции
0
Од пред два дена забележав дека во „my computer“ едноставно го нема „CD-ROM“. Мислам дека има некој вирус, иако дисплејот оди на стенд-бај ПЦ-то никако не престанува со работа, кулерот нон-стоп врти). Сакав да го преинсталирам (Windows 7 Ultimate) ама CD-ROM - никако не реагира - никако, ниту со игличка, ниту со ништо, знаши - нема ЦД-то каде да оди и нема преинсталација. Се обидов преку интернет и нешто чепкав во ПЦ-то ама ми кажува дека се е во ред. И систем ресторе, и ова-она ама моето знаење не е баш ...

можеш и со усб да реинсталираш
google rufus

Saka da kaze da simnes programce koe se vika "rufus". Znaci ke si simnes Windows i preku rufus ke go prefrlis na USB stikce, i taka USB-to ke go cita kako butabilno CD.
Isto taka vo bios ke si podeses za USB-CD da ti bide kako First boot. Inace verojatno ti crknal CD romot , ali niso strasno.

Од пред два дена забележав дека во „my computer“ едноставно го нема „CD-ROM“. Мислам дека има некој вирус, иако дисплејот оди на стенд-бај ПЦ-то никако не престанува со работа, кулерот нон-стоп врти). Сакав да го преинсталирам (Windows 7 Ultimate) ама CD-ROM - никако не реагира - никако, ниту со игличка, ниту со ништо, знаши - нема ЦД-то каде да оди и нема преинсталација. Се обидов преку интернет и нешто чепкав во ПЦ-то ама ми кажува дека се е во ред. И систем ресторе, и ова-она ама моето знаење не е баш ...
Си пробал да го исклучиш и уклучиш цд драјвот? Знам дека е клише ова али можно е ради тоа да не ти го детектира. Исклучи го компјутерот, исклучи го од напојување цд драјвот, уклучи го и стартни го компјутерот па ако не ти го дава и така значи си бара нов.
Истотака можеше да спомнеш дали е десктоп или лаптоп компјутерот..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom