Апдејтирање на нелиценциран ИксПе

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.248
Поени од реакции
12.462
Апдејтите стануваат се поважни, а јас заглавив со еден компјутер кој е врзан на нет ама нема лиценца. Дали може да се најдат апдејтите и да се спуштат за подоцна да се инсталираат?

Најважните апдејти Бил ги дава безпари. Намести во колку саат и кој ден автоматски да ги превзима, остави уклучен компјутерот и поврзан на нет и ќе ги симне.

Да, ама дава безпари и еден фајл кој проверува дали е пиратска верзијата на Икспето. А него не можеш да го отштиклираш.

Тенеке, ги најдов апдејтите, ама неможам да ги покренам, вели дека треба да имам инсталирано истата програма, а ја барам на страната нема ништо, само апдејтите. Го имаш користено?

Андроник напиша:
Да, ама дава безпари и еден фајл кој проверува дали е пиратска верзијата на Икспето. А него не можеш да го отштиклираш.
Точно, и откако ќе утврди дека е пиратска верзија (уаааа пирату) ќе ти ги дава најважните апдејти.

Андроник напиша:
Јас него не го имам спуштено а еве сите апдејти досега ги имам, ама без WGA. Имам еден регистар за правење легален Windows, ама не знам како ке функционира ако го спуштам WGA. А Internet Exporer и Windows Media Player 11 ги имам така инсталирано. Ај ке го спуштам WGA овие денови, ама не знам дали ке продолжат да функционираат IE и WMA.

Тенеке, ги најдов апдејтите, ама неможам да ги покренам, вели дека треба да имам инсталирано истата програма, а ја барам на страната нема ништо, само апдејтите. Го имаш користено?

Да и ЗАКОН е!

Треба да симнеш последна FULL верзија
http://torrent.autopatcher5.mirror.ineedhosting.net/mystats.php
како што гледам последна FULL верзија е

AutoPatcher_XP_Nov06_ENU_Full.exe
(331 MB - AutoPatcher XP November FULL)

таа ќе ја инсталираш и после сите други упдејтови!

Мала финта.

За да ги спуштиш посебно апдејтите на Микрософт (како посебни инсталки), доволно е да го знаеш бројот на апдејтот (тој може лесно да се види и од Windows Update), во форма KBxxxxxx, каде xxxxxx се бројки. Па го отвораш линкот:

http://support.microsoft.com/?kbid=xxxxxx

каде xxxxxx се реди бројката. На пример за KB923689, би дошло http://support.microsoft.com/?kbid=923689.

Самата страна што ќе се отвори, најчесто е security bulletin, и во горниот дел (кај Introduction) има два линка за Home users и за IT Professionals. Се клика, нормално, на IT професионалци. На наредната страна ги има линковите за пачот, за сите варијанти на windows оперативни системи. Во рееетки случаи се бара валидација.

Ова ми е мене, наједноставниот метод за земање пачови, (можам истовремено да ги земам и за x64 верзија), има и други методи:преку самиот windows update (ептем се скриени), преку посебна програма, или може секој месец да се даунлодира цедето од микрософт со пачови.

Вака даунлодираниот пач после лесно може да се интегрира во инсталационо цеде...

абе,мене ми се појави она џенуин,не знам ни што значеше,знам дека бараше да се регистрира виндоусот,и при секое уклучување ми се појавуваше едно прозорче кое ми викаше или да се регистрирам или да чекам 5секунди за да се логирам...демек нема да прима безбеден апдејт повеќе....
хелп??

Ај докажи пред суд дека е законско

AutoPatcher е на интернет скоро 2 години, па Microsoft досега нема ништо преземено. Така да ништо нетреба да докажуваме.

Еднсотавно јас имам лиценциран XP само сакам да си ги имам сите упдејтови кога преинсталирам, а не да симнувам на секое 400 - 500 мб.

Размисли малце пред да трескаш зелени повторно :tapp:. Ај да те видам упдејтирај Windows XP инсталација на лимитиран АДСЛ на 64кбпс. Дури и МТНЕТ препорачува да не симнуваш упдејти.

inace ne mi treba da apdejtuvam xp.
site apdejti mi se vo /var/cache/apt/archives/ a koga treba da reinstaliram(skoro nikad) samo pravam sudo cp /var/cache/apt/archives/* ~/deb

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom