Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Da, ja pobedija Filadelfija na minatogodisniot NBA Live European Tour, no CSKA gi iskrsi Clippers-i so 20 razlika na istiot turnir.BAMARGERA напиша:Da poslednite 5 godini da receme EURO ligata napredna mnogu. Ipak NBA mene mi e pointeresna varjda poradi nacinot na igra driblinzi ova ona
Inace Winterhur Barcelona e edinstvenata Euro ekipa so pobedila NBA tim...ne mi teknuva koj tim bese![]()
TENK неможеш така да кажеш вака ке ти кажам Евролигата и Нба се блиски заради тоа што од европа многу играчи отидоа во Нба а во последно време и во европа доаѓаат играчи од Нбв еве сега дојде Тони Делк играше за Детроит,Бостон и во други екипи па дојде во Европа плус почнаа да се организираат Нба кампови to e toсега во Европа`TENK` напиша:lol mislam deka u opste nema bliskost
SANCTIMONIOUS напиша:Вака сега...
Знаеме дека НБА е ради забава, ретко кој оди да се дере толку многу, ретко кој од играчиве "умира" на терен т.е. сакам да кажам дека луѓево гледаат НБА за да се забавуваат, утакмициве се гледадаат со пуканки, исто како филм. Едноставно се игра за забава, и е далеку поквалитетна од Евролигата во атракцииве, можностите кои им се нудат на гледачите и слично.
Додека Евролигата, според мене е посериозна лига, без многу звучни имиња, без многу пресверти како во НБА, со сериозна игра, без многу атракции, едноставно кажано се умира на терен за секој поен, односно играва е далеку посериозна од онаа во НБА.
Искрено мене ми е поинтересна Евролигата, барем ужувам гледајќи квалитетен натпревар цели 40мин, има некои наши играчи, терминиве се попригодни...