Колку се блиски Евролигата и NBA?

• Креатор на темата Креатор на темата Aleee
  • Време на започнување Време на започнување

Колку се блиски Евролигата и Нба

• Да...имаат блискост

Гласови: 5 15,2%
  • Не...немаат блискост

Гласови: 28 84,8%

• Вкупно гласачи
    33
Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
poslednive nekolku godini se vnesuvaat mnogu elementi od NBA ligata so cel da se priblizi nivoto, kvalitetot i atraktivnosta na kosarkata.

NBA so EURO ligata se bliski kolku i makedonskata fudbalska liga i spanskata :wink:

Mislam deka raspravavme veke na ovaa tema, no da dadam svoe mislenje i tuka.
Kvalitetot na Euroligata e dramaticno pokacen vo poslednite 6-7 godini. Se igra mnogu pobrzo, poraznovidno, poatraktivno od porano koga "suterskite" ekipi gi osvojuvaa titulite. Poglednete gi samo segasnite giganti, Makabi, CSKA, Panatinaikos koi igraat so mnogu "vic" u igra, granitni odbrani, eden kup "pik end rolovi", zakucuvanja, a imaat i igraci so izvonredni atletski sposobnosti, taka da sigurno bi imale sto da kazat (a veke i imaa vo minatoto) koga bi se realizirala ideja za Evropska divizija u NBA. E sega seuste bi bilo smesno da se kaze deka CSKA ili Makabi bi go osvoile prstenot, no so zgolemuvanje na budzetot i so priviknuvanje na igrata u NBA sigurno deka bi se doblizile do 2-3 kolo od plej of-ot posle prvite 3-4 sezoni. Garant!
Bottom line-razlikata sekako ne e drasticna deneska!

Da poslednite 5 godini da receme EURO ligata napredna mnogu. Ipak NBA mene mi e pointeresna varjda poradi nacinot na igra driblinzi ova ona :)
Inace Winterhur Barcelona e edinstvenata Euro ekipa so pobedila NBA tim...ne mi teknuva koj tim bese :vozbud:

BAMARGERA напиша:
Da poslednite 5 godini da receme EURO ligata napredna mnogu. Ipak NBA mene mi e pointeresna varjda poradi nacinot na igra driblinzi ova ona :)
Inace Winterhur Barcelona e edinstvenata Euro ekipa so pobedila NBA tim...ne mi teknuva koj tim bese :vozbud:
Da, ja pobedija Filadelfija na minatogodisniot NBA Live European Tour, no CSKA gi iskrsi Clippers-i so 20 razlika na istiot turnir.

88 godina Ruskata reprezentacija gi dobi Atlanta Hawks so desetina razlika, toa bese prva pobeda na edna ne-amerikanska selekcija nad NBA tim. Inaku i Makabi ima pobeduvano NBA tim, samo ne mi teknva momentalno da li bea Klipersi ili Denver ili pak nekoj tret:toe:

Нба има многу различна игра од европскава,не може тоа да се споредува(суште)
Но кожарка како кошарка европската е поквалитетна

pa mislam deka evropskata liga e seuste daleku vo odnos na NBA. i po gledanost i po kvalitet.:toe:

Znaete po so se glea po poslednovo svetsko se vide deka evropskata kosarka ide samo napredto e to

Вака сега...
Знаеме дека НБА е ради забава, ретко кој оди да се дере толку многу, ретко кој од играчиве "умира" на терен т.е. сакам да кажам дека луѓево гледаат НБА за да се забавуваат, утакмициве се гледадаат со пуканки, исто како филм. Едноставно се игра за забава, и е далеку поквалитетна од Евролигата во атракцииве, можностите кои им се нудат на гледачите и слично.
Додека Евролигата, според мене е посериозна лига, без многу звучни имиња, без многу пресверти како во НБА, со сериозна игра, без многу атракции, едноставно кажано се умира на терен за секој поен, односно играва е далеку посериозна од онаа во НБА.
Искрено мене ми е поинтересна Евролигата, барем ужувам гледајќи квалитетен натпревар цели 40мин, има некои наши играчи, терминиве се попригодни...

`TENK` напиша:
lol mislam deka u opste nema bliskost
TENK неможеш така да кажеш вака ке ти кажам Евролигата и Нба се блиски заради тоа што од европа многу играчи отидоа во Нба а во последно време и во европа доаѓаат играчи од Нбв еве сега дојде Тони Делк играше за Детроит,Бостон и во други екипи па дојде во Европа плус почнаа да се организираат Нба кампови to e toсега во Европа

Па нормално дека има блискост. Пред се кошарка е тоа!

SANCTIMONIOUS напиша:
Вака сега...
Знаеме дека НБА е ради забава, ретко кој оди да се дере толку многу, ретко кој од играчиве "умира" на терен т.е. сакам да кажам дека луѓево гледаат НБА за да се забавуваат, утакмициве се гледадаат со пуканки, исто како филм. Едноставно се игра за забава, и е далеку поквалитетна од Евролигата во атракцииве, можностите кои им се нудат на гледачите и слично.
Додека Евролигата, според мене е посериозна лига, без многу звучни имиња, без многу пресверти како во НБА, со сериозна игра, без многу атракции, едноставно кажано се умира на терен за секој поен, односно играва е далеку посериозна од онаа во НБА.
Искрено мене ми е поинтересна Евролигата, барем ужувам гледајќи квалитетен натпревар цели 40мин, има некои наши играчи, терминиве се попригодни...

Ubavo kaza NBA ligata e povekje za zabava, nema tamu navivanje, navivacki grupi, publikata ide kako da glea film (ama toa od strana na gledac). Inace spored mene ima uste dosta za Evroliga da ja dostigne NBA vo kvalitet (barem igracite).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom