Помош со touch buttons (Unity)

• Креатор на темата Креатор на темата Str1keR
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
24 мај 2012
Мислења
294
Поени од реакции
114
Правам андроид игра во unity се ми е напраено ми останаја само touch buttons
Барам туториали, пробувам сам да ги напрам да работа некако ама нема никако да ги средам.
Наместив копчина од CrossPlatformInput додадов Event Trigger:
Runtime only>Player(prefab)>CubeControl.Jump (jump function) и не работи
Има некој искуство со unity да ми помогни?

Фала многу за копчинава :)
само не ми е јасно како се поврзува копчето со функцијата jump() (пишувана javascript)

javascript koristis? Zosto ne C#. Inace imas tutoriali super objasneti i manual simnan so se assetot ili pogledni na linkot.

Uglavno stavas canvas na scenata izbiras kopce, joystick sto sakas od assetite i toa e . Predhodno treba da imas skripta za movement napisana i dodadena na objektot.

javascript koristis? Zosto ne C#. Inace imas tutoriali super objasneti i manual simnan so se assetot ili pogledni na linkot.

Uglavno stavas canvas na scenata izbiras kopce, joystick sto sakas od assetite i toa e . Predhodno treba da imas skripta za movement napisana i dodadena na objektot.
Имам скрипта напишано за Jump и Crouch
пр за Jump
if (Input.GetButtonDown("Jump") && IsGrounded())
.....
Jump во Edit>ProjectSettings>Input ми е напраен на W a crouch на S
е проблемо ми е овде незнам како да ги поврзам со копчето
Иначе грешка ми е што ја почнав во JS.

Имам скрипта напишано за Jump и Crouch
пр за Jump
if (Input.GetButtonDown("Jump") && IsGrounded())
.....
Jump во Edit>ProjectSettings>Input ми е напраен на W a crouch на S
е проблемо ми е овде незнам како да ги поврзам со копчето
Иначе грешка ми е што ја почнав во JS.

Golema. Gledaj sega vaka:

Znaci imas skripta i se toa. Stava canvas na scenata, go stavas kopceto VO kanvasot, pustas igrata i toa e se. Probav 3 pati i 3 pati mi uspea. Sve ti pisuva vo manualot te molam procitaj go i ke svatis.

Golema. Gledaj sega vaka:

Znaci imas skripta i se toa. Stava canvas na scenata, go stavas kopceto VO kanvasot, pustas igrata i toa e se. Probav 3 pati i 3 pati mi uspea. Sve ti pisuva vo manualot te molam procitaj go i ke svatis.
Прочитав Readme, и јасно ми е се досега што сум правел не сум правел на памет туку со разбирање. Иначе и јас така го наместив копчето и не работи :/ а искрено не гледам како е копчето поврзано со Jump скриптата која што е сместена во друг објект

Прочитав Readme, и јасно ми е се досега што сум правел не сум правел на памет туку со разбирање. Иначе и јас така го наместив копчето и не работи :/ а искрено не гледам како е копчето поврзано со Jump скриптата која што е сместена во друг објект

E aj smesti ja vo canvasot de

E aj smesti ja vo canvasot de
jGJTrVM.jpg

Така ми е наместено и пак не бива.

Ne znam togas moze ne raboti so js a? So znam... Kaj mene e se okay probaj malku nesto izmeni isporbaj ke ja bide.

edit: Cekaj malku nemase drug canvas so ne pisuva GUI?

Истио е само е сменето името истите функции се, иначе и јас мислам дека не работи со JS, имав идеја да ја повикам функцијата аман незнам како се повикува JS функција во c# многу е заебано... иначе во unity5 многу му се искомплицирани некој работи

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom