Љубовна лага

• Креатор на темата Креатор на темата Zup
  • Време на започнување Време на започнување
Pa da nadezta posledna umira...
Zavisi koi se tie X pricini, ako moze preku niv da se projde togas bi probala, mozebi bi izleglo nesto ubavo od taa vrska, mozebi toa bi bilo vistinskoto, no dokolku tie X pricni ne mozat ednostavno da se resta, se nesto poseriozno togas podobro na vreme da se spreci otkolku da se leci, podobro da ne se pocnuva vrska na koja znaes deka krajot e tuka, samo ke napravis da ti bide potesko...

Ако чувствувам нешто спрема типот тогаш би пробала зошто да не.Никогаш нема да дознаам дали би успеала врската или не ако не пробам.А што ако грешам?Што ако стварно супер ми иде со типот и сите тие мои претпоставки дека врската нема да успее врската поради тие Х причини не се точни??

Ohriganka$ напиша:
znaete kako sekoj so svojata prikazna...postajat razlicni slucai...na primer moze da se sluci da imas dolga vrska pa otkako ke ja zavrsis da imas nekoja kratka avantura,za koja ne sakas da se vrzuvas i da znaes i da bides spremna za kraj...moze taka?
ne znam kako ke me svatite ama koga ne si podgotven povtorno da ljubis mozes da se soglasis so edna ljubovna laga...

da se slozuvam so tebe, taka e i mnodu cesto s eslucuva toa. Ama od kaj znaete dali toa ke bide zavreno ili ke prodolzi vo romansa koja ke trae?
Da odgovoram n aprasanjeto: DA bi pocnala, i sum imala i super e bilo , da velam bilo, pominato e zosto taka sakavme, taka bese najdobro za nas. Ali nemora da znaci, mozes da pocnes so taa namera ali koj znae haha zivotot pisuva romani...

Zup напиша:
ljubovna laga pa pas i ne znam dali vaka treba da bide naslovot ama ne mi teknuvase drugo.
sakam da kazam dali bi se lazele sebesi dali bi bile so nekoj/a vi se sviga moze i custvuvate nesto sprema nego/nea ali od X pricni znaete deka vrskata nema da uspee.dali bi bile pak so nego/nea bez ogled na toa deka nema da uspee

ke se boram do kraj, ne ja gubam nadezta taka brzo no ako ne ide... so sila ubavina ne biva:toe:

Не можеш да бидеш 100% сигурна дали ќе успее или не.Може баш кога мислиш дека нема да иде,да излезе супер врска.Јас не судам додека не пробам.А ако веќе немам каде,прекинувам и готово.

Сум била во таква врска, односно врска за која знаев дека нема да успее. Имаше милион факти кои укажуваа на тоа. Сепак одлучив да пробам затоа што ми значеше, да видам до каде ќе оди. И не се покаав. Беше убаво додека траеше. Како што и повеќето кажаа:Надежта последна умира!
Зошто да не пробаш ако мислиш дека вреди да се ризикува?

ljubovna laga pa pas i ne znam dali vaka treba da bide naslovot ama ne mi teknuvase drugo.
sakam da kazam dali bi se lazele sebesi dali bi bile so nekoj/a vi se sviga moze i custvuvate nesto sprema nego/nea ali od X pricni znaete deka vrskata nema da uspee.dali bi bile pak so nego/nea bez ogled na toa deka nema da uspee

Не ми е јасно, како може уште пред да почне врската да знаеш дека нема да успее. Мора да пробаш па да видиш.
Не може така, ај сеа ја претпоставувам дека вечер нема да си поминам убаво и не излегувам, ќе се досадувам дома.
Е нема, ќе излезам и ќе ги разгледам можностите за добар провод. Можеби потоа ќе зажалам поради донесување на таа одлука, ама бар ќе знам дека сум пробала.
Значи и за врската, ќе пробам, ако иде добро, ако не ништо.
Можеби следниот пат ќе биде подобро.

А што е тоа успешна врска? Ако заврши со брак или нешто друго?

Ако има љубов или барем задоволство во таа врска (да ти е убаво) што е битно колку ќе трае. И онака нема гаранции за ниедна врска дека ќе трае вечно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom