Љубовна лага

• Креатор на темата Креатор на темата Zup
  • Време на започнување Време на започнување

Zup

Член од
14 февруари 2007
Мислења
9
Поени од реакции
0
ljubovna laga pa pas i ne znam dali vaka treba da bide naslovot ama ne mi teknuvase drugo.
sakam da kazam dali bi se lazele sebesi dali bi bile so nekoj/a vi se sviga moze i custvuvate nesto sprema nego/nea ali od X pricni znaete deka vrskata nema da uspee.dali bi bile pak so nego/nea bez ogled na toa deka nema da uspee

ПА...малце не ми е јасно прашањето,ама ќе го одговорам така како што го сфатив...ако ми се допаѓа некој и ако е чувството е обострано,мислам дека ќе започнам врска..мислам дека не е секогаш се така како што изгледа и можеби ми изгледа дека врската нема да успее,а всушност можеби ќе биде најубавото нешто што може да се случи..а се разбира може и да биде обратно..затоа ако знам дека љубовта ми е возвратена ќе пробам..

vo zivotot .. treba da se proba se.. bidejki ednas se zivee. ljubovta ne poznava granici godini religija ili vera... ali koga nesto ti e zabraneto ti toa nesto go posakuvas uste poveke i poveke..
Taka i zabranetata ljubov zabranetiot partner go posakuvas se poveke i poveke.. i nikogas ne treba da se uziva vo idninata dali ke uspee ili ne.. tuku utre .pa utre da bide poubavo da se iskoristi sekoj moment.. vreme mesto za neshto ljubovno.. za nekoj dobri i loshi ljubovni spomeni...site taka dobro znaeme.. deka nisto ne trae vecno ni edna '''sovrsena ljubov''''

P.S. ako rizikuvas .. ke znaes dali vredelo da si so nea ili ne !
P.P.S. zup.. zosto ne me prasa mene pa drugari sme majku mu :)

Zup напиша:
ljubovna laga pa pas i ne znam dali vaka treba da bide naslovot ama ne mi teknuvase drugo.
sakam da kazam dali bi se lazele sebesi dali bi bile so nekoj/a vi se sviga moze i custvuvate nesto sprema nego/nea ali od X pricni znaete deka vrskata nema da uspee.dali bi bile pak so nego/nea bez ogled na toa deka nema da uspee
Па ако веќе ги знам тие X причини поради кои неможам да одам со некого,и неможам да пројдам преку нив зошто да одам со него?! Зошто да се мачам? Зошто да се залажувам со некој, за кој знам дека нема да успее.... Постојат некои исклучоци во кои вреди да се ризикува, но најчесто сакам да одам по стабилни патеки.

Zup напиша:
Ти би читала книга на која веќе и го знаеш крајот?
Плус,не сум видовита па да знам дали врската е осудена на пропаст.Ако уште од самиот почеток тоа е очигледно,нормално дека ќе ставам крај,и ќе се спасам себеси од понатамошни нервози.

Zup напиша:

Доколку се работи за некоја поголема љубов, без оглед што знам дека не би успеала таа врска, би останала во неа додека трае ... надежта последна умира.:rain:

Zup напиша:

Доколку знам дека нема да успее, не ни пробувам...не ги лажам другите, па нема ни себе ни под разно, оф скроз :smir:

Би пробала, секако. Како инаку би дознала дали нешто може или не може да успее?

Zup напиша:

Па ете и ова си зависи од повеќе фактори, во каква ситуација се наоѓаат и двата, што чуствуваат еден према друг, секако на некои им е важно и економската состојба (малку смешно али да бидеме искрени ГИ ИМА).
Ако е ситуација во која едниот ќе замине во странство сигурно дека нема да се борам. А би се борела во ситуација тој да ми дава некоја надеж а да има некои пречки на патот како на пример има девојка, мнмогу подло али би се борела АКО ГО САКАМ НАВИСТИНА се разбира

Дивајн напиша:
Доколку се работи за некоја поголема љубов, без оглед што знам дека не би успеала таа врска, би останала во неа додека трае ... надежта последна умира.:rain:

I jas mislam vaka. Ako stvarno mnogu go sakam tipot ne bi se otkazala.Moze i nema da bide do tolku mnogu losa vrskata i nekoi raboti ke se smenat i ke se podobrat, toa nikad ne se znae.Zatoa bolje e da se proba zasto ako ne uvek vo zivotot ponataka koga ke se setam ke se prasuvam a so ako se smirev...

Сите проблеми можат да се решат,ако се сака.Ако ми значи и јас на него ќе пробаме и ќе се обидеме да успее,без разлика на се.Секогаш гледањето на врската во далечината носи проблеми и солзи,зошто секој си има свои планови,кој не значат дека ќе се остварат баш така како што во моментот ни личат.Тоа што носи моментот,неможе ни цел живот да го донесе,затоа искористи го најдобро како знаеш.

Почеток на кој веќе му се гледа крајот НЕ!
Ако типот ми се свиѓа,ама гледам дека немаме заеднички работи,ако има мани низ кои не би можела да поминам,ако не ми одговара како човек со кој сакам да го поминувам времето,тогаш не ни се обидувам!Го ставам на страна како човек што ми се свиѓал и продолжувам понатака!Имам еднаш пробано таква врска(нели се треба да се проба)и сватив дека тоа е само губење време,поубаво ќе беше да го запамтам на поинаков начин!

Zup напиша:
Зошто би било очигледно дека врската нема да успее ако имаме чувства еден спрема друг?
Сеедно... Ако ми е убаво со него, и покрај тоа што сум од Х причини свесна дека лошо ќе заврши, ќе продолжам со него сепак. Па нека трае додека е убаво. Да имам после тоа, ако ништо друго, барем убави спомени. :)

DA zasto da ne,pa i ti trebs sve da se proba vo zivotot.A i kako ke znaes dali ti odgovara ili ne,dali cuvstvuvas nesto za nea/nego ako ne probas.samo potrebno e vreme.a sto ti se ima nesto vakvo deseno?

znaete kako sekoj so svojata prikazna...postajat razlicni slucai...na primer moze da se sluci da imas dolga vrska pa otkako ke ja zavrsis da imas nekoja kratka avantura,za koja ne sakas da se vrzuvas i da znaes i da bides spremna za kraj...moze taka?
ne znam kako ke me svatite ama koga ne si podgotven povtorno da ljubis mozes da se soglasis so edna ljubovna laga...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom