- Член од
- 28 октомври 2013
- Мислења
- 7
- Поени од реакции
- 1
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не е ни вирус ова.Здраво, закачив еден вирус и кога го отстранам со Windows Defender веднаш потоа пак ми го покаже како активен и пак истата постапка. Инсталирав Malwarebytes но не го среди проблемот, дали некој може да ми помогне?
Прегледај го приврзокот 130246
Без навреда, но кога го прочитав ова, прво нешто што ми дојде на памет беше ној со главата во песок.Решение:
Избриши ги сите антивируси, исклучи го Windows Defender и ако сакаш заштита единствено користи Adblocker. Воглавно, антивирусните компании функционираат рекетарски, прават вируси и со антивирусите ги елиминираат. Најдобар начин да не се прави тоа е да не се користи антивирус.
Има некоја вистина во ова што го збори, но советот му е глуп. Освен тоа како се останато во животот ниту ова не е само „црно“ или само „бело“.Без навреда, но кога го прочитав ова, прво нешто што ми дојде на памет беше ној со главата во песок.
Друже, ако замижиш пред опасностите, тоа не значи дека тие магично ќе исчезнат. Иначе, многу лош совет.
Нема никаква вистина во ова што го пишал. Adblock не го спасува ни од drive-by експлоити ни од ништо, единствено може да го спаси од компромитиран ад сервер кој сервира експлоит кит.Има некоја вистина во ова што го збори, но советот му е глуп. Освен тоа како се останато во животот ниту ова не е само „црно“ или само „бело“.
Секој ден се појавуваат илјадници и илјадници нови малвери, така да не се секирај, немаат потреба од Касперски да прават малвер кога и така не можат глава да кренат од полиморфен и напреден малвер.Решение:
Избриши ги сите антивируси, исклучи го Windows Defender и ако сакаш заштита единствено користи Adblocker. Воглавно, антивирусните компании функционираат рекетарски, прават вируси и со антивирусите ги елиминираат. Најдобар начин да не се прави тоа е да не се користи антивирус.
Нема никаква вистина во ова што го пишал. Adblock не го спасува ни од drive-by експлоити ни од ништо, единствено може да го спаси од компромитиран ад сервер кој сервира експлоит кит.
Секој ден се појавуваат илјадници и илјадници нови малвери, така да не се секирај, немаат потреба од Касперски да прават малвер кога и така не можат глава да кренат од полиморфен и напреден малвер.
За Ad-blockot ок за тоа не ни коментирав. Муабетот ми беше за тоа дека антивирусните компании креираат малвер. Тоа е до некаде вистина и се десиле веќе такви случаеви, но далеку од тоа дека секоја АВ компанија функционира така.Нема никаква вистина во ова што го пишал. Adblock не го спасува ни од drive-by експлоити ни од ништо, единствено може да го спаси од компромитиран ад сервер кој сервира експлоит кит.
Секој ден се појавуваат илјадници и илјадници нови малвери, така да не се секирај, немаат потреба од Касперски да прават малвер кога и така не можат глава да кренат од полиморфен и напреден малвер.