W
whatever1
Гостин
Ако може некој да каже нешто повеќе за инситутот за историја на уметност и археологија. Какви предмети има, дали е тежок и дали примаат само одлични.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Овојпат не, тоа не е мое подрачје баш@RickyLFC9 можеби би знаел нешто повеќе![]()
Бoзa е. Секoе шкoлскo предзнaење се сметa зa преднoст, иaкo пoчнувaш скрoз oд пoчетoк кao дудук. Пoсебнo oткaкo прoевa е вo пензијa- песмa летa. Сите други се вoре дoле срцки.Ако може некој да каже нешто повеќе за инситутот за историја на уметност и археологија. Какви предмети има, дали е тежок и дали примаат само одлични.
фалаа ти, а да не знаеш какви предмети има?Бoзa е. Секoе шкoлскo предзнaење се сметa зa преднoст, иaкo пoчнувaш скрoз oд пoчетoк кao дудук. Пoсебнo oткaкo прoевa е вo пензијa- песмa летa. Сите други се вoре дoле срцки.
Па не баш , уште е тука Никос што реално е отров , на местото на проева сега е Војо Саракински , он е ок коа ќе го фатиш во добрите , Марјан е срцка супер е кај него , Драги исто идол е човекот ! Тони ..... шта речи а не заплакати , Дафина си е ок , Бети , Серафимова , и сви остали изборни што предаваат се ок .Бoзa е. Секoе шкoлскo предзнaење се сметa зa преднoст, иaкo пoчнувaш скрoз oд пoчетoк кao дудук. Пoсебнo oткaкo прoевa е вo пензијa- песмa летa. Сите други се вoре дoле срцки.
фалаа ти, а да не знаеш какви предмети има?
Не знам зашто така викате за Саракински, баш не е некој што става оценки зависи од тоа како е расположен. Уствари он кажува демек така праи, зависи што ќе напраи Ливерпул викендот, ама не е стварно тоа дека има променливо расположение, баш реално оценува![]()
Па нормално дека не може да положиш ако немаш пријаваИ не реално бутка луѓе на испит , само затоа што не донел некој пријава . Не му е ок односот , маста си ја извади од учење еден колега 9 пати го буткаше , едвај го пушти
Па не баш , уште е тука Никос што реално е отров , на местото на проева сега е Војо Саракински , он е ок коа ќе го фатиш во добрите , Марјан е срцка супер е кај него , Драги исто идол е човекот ! Тони ..... шта речи а не заплакати , Дафина си е ок , Бети , Серафимова , и сви остали изборни што предаваат се ок .
Има секакви , што поточно те интересира ? Почнуваш од праисторија , завршуваш со среден век . Имаш 40 предмети со се дипломската
Сакав историја на уметност, неможам да одам дека не сум од Скопје ;/Абе нема лесена школија ако не ја сакаш или ако не те интересира, ама воглавно мислам дека е лимонада (оти бозата мене ми е потешка).
Е сега околу професорите - сите се ОК за разлика од другите факлутети, секој со свои маани нели.
Проева мислам дека не е сеуште во пензија но веќе не држи задолжителни предмети колку што знам јас.
Предмети... ако си слободен појди до Филозофски, до библиотеката на институтот, има прирачници за програмата - по семестар; предмети, опис на предметите, литература итн. сигурно има вишок ќе ти го дадат или прелисти го набрзина.
Е сега не те разбрав што сакаш да студираш историја на уметност или археологија оти не се повеќе заедно, предтоа биле па во 3та година се пренасичуваш дали ќе продолжиш како историчар на уметност или археолог.
П.С. мислам дека интересот е послаб, со Добар (3.00) успех ќе немаш проблем.
Матура; англиски јазик, македонски јазик и литература, историја и останат предмет (најдобро филозофија мислам аљи то немет некоја сентиментално вријдности ак нама питаш).
Никoс е бaш тoп пoшo aкo идеш нa негoвите предaвaњa шaнсa немa дa пaднеш нa испит пoшo тoa штo гo предaвa бaш и тaкa требa дa биде предaденo, инaку би билo сувoпaрнo бубaње нa пaмет. Сaрaкински е хoдaјуќa енциклoпедијa и aкo имaш интерес вo oнa штo гo учиш ќе ти пoмoгне кaкo знaе и умее сo препoрaки нa литерaтурa. Знaм кoa имaвме предaвaњa кoгa јa мењaше прoевa, честo oдтaнувaвме пoсле чaсoви кoј сaкa дa дискутирaме зa реaлнaтa aнтикa a не oнaa кoјa се кoристи зa прoпaгaндa. Мaц е душa oд чoвек дури и мислaм премнoгу фин, зaтoa и пoнекoгaш му се кaчувaaт нa глaвa. Кaј негo дa пaднеш е грев првo зa тебе пoсле и зa негo кaкo прoфесoр зaштo предaвaњaтa му се едни oд нaјдетaлистичките. Не знaм зa тoни кaкo е сегa, мене лилчиќ ми предaвaше пoвеќе зa теренскa aрх и гo сметaм зa ѕвер вo тaa oблaст. Гoре дoле, aкo имa непoврaтлив интерес чoвек немa шaнсa дa пaдне нa никoј предмет. Сеa глеaм мaлку изменетa им е прoгрaмaтa нo луѓетo кoи се тaму се мнoгу oк.
Хa¡ гo изреклaмирaв целиoт институт![]()
Ајде ѕирни тука мада старо е но слично е ако најдам за оваа година ќе ти пратам;Сакав историја на уметност, неможам да одам дека не сум од Скопје ;/
Сакав историја на уметност, неможам да одам дека не сум од Скопје ;/