Хеви метал (општо)

И јас слушам Мејден , па не кољам врапци и верверици. Чат-пат по некое прасе , али тоа исклучиво за да го вртам на ражен.

Иначе незнам у кој стил на музика спаѓаат Мејден и Металика , али кул се. :roker:

Уживајте бе тро :D

Како најновиов од Мејден?

Го ислушав можеби 3-4 пати тој ден кога излезе..Не знам, поделени ми се мислењата. Од една страна има некои блескави моменти, од друга страна мислам дека некои песни се предолги со веќе видени хармонии..Единствено нешто невообичаено и интересно беше Empire of the clouds..Ни омотот не ми се допадна со оглед на тоа што постарите албуми имаа омоти со многу детали кои според мене се вистинска уметност..Добив чувство како набрзина да е правено, и самиот Брус кажа дека на друг начин се правени песните за разлика од другите албуми.Реално гледано после толку долга турнеа и толку набиена ангенда, тешко да се очекува нешто повеќе. Ме интересира што мислите за продукцијата дали сте задоволни. Се на се среќен сум за албумот, затоа што сеуште творат и се спротивставуваат на времето и кичот кој влијае на светската музичка сцена.

Тоа што го викаш „метал“ музика, правилно се вика „хеви метал“ музика.
„Хеви метал“ не е вид на метал музика, хеви метал е правилниот назив за метал музиката, а треш/блек/дед итн.. се поджанрови на хеви металот.
Метал музика = Хеви метал музика.
Tachno. Heavy Metal, samiot zbor si kazuva za teskiot metalen zvuk od distorzanite i bickanjeto po zicite. Site ostali nazivi se od muzicki kriticari.
I konacno sa @Daedalus-om da se slozimo u nesthome :D
Inace originalniot naziv po nashe e hemi metal :icon_mrgr:
Ziveo hemi metal :roker::ojeaa::oleee:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom