Windows 8.1 на стар компјутер ? (1GB RAM)

• Креатор на темата Креатор на темата ColopiX
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 јули 2014
Мислења
98
Поени од реакции
3
Овој компуетр е стар и откако е купен работи само со Windows XP

CPU: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+ 2.59 GHz
RAM: 1GB DDR2 800MHz
MB: ECS GeForce 7050M-M 1.0
GPU: nvida GeForce 9400GT 512MB
HDD: 250GB
--Сега бидејќи ХР е ризилен за користење дали да инсталирам Windows 8.1 или Win 7/8 x86?
--Ќе успее ли да работи бидејќи за оваа матична драјвери нема за Win 8/7 сам ќе симнам за Audio,Display и др...

ќе фати само да имаш бар 2 гига рам, многу малце рам имаш 1 гб у денешно време не е ништо, другиот дел од конфигурацијата е ок.

ќе фати само да имаш бар 2 гига рам, многу малце рам имаш 1 гб у денешно време не е ништо, другиот дел од конфигурацијата е ок.
Знам ама пак за слики,иинтернет онака ќе го користам а LAN од матичната е цркнат затоа има ехтерна LAN картица ама кога ќе се форматира би требало да работи или пак и за нејзе драјвери треба ?

Знам ама пак за слики,иинтернет онака ќе го користам а LAN од матичната е цркнат затоа има ехтерна LAN картица ама кога ќе се форматира би требало да работи или пак и за нејзе драјвери треба ?

не знам тоа, ти че си видиш ако не работи че најдеш драјвер че се растрчаш

Овој компуетр е стар и откако е купен работи само со Windows XP

CPU: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+ 2.59 GHz
RAM: 1GB DDR2 800MHz
MB: ECS GeForce 7050M-M 1.0
GPU: nvida GeForce 9400GT 512MB
HDD: 250GB
--Сега бидејќи ХР е ризилен за користење дали да инсталирам Windows 8.1 или Win 7/8 x86?
--Ќе успее ли да работи бидејќи за оваа матична драјвери нема за Win 8/7 сам ќе симнам за Audio,Display и др...
Ќе работи 8.1 на слична конфигурација инсталирав скоро (а и windows 10 на истата и рабти) само рамот ќе биде малку но ќе работи.

Ќе тера. Јас на малку послаб таков имам виндовс 7 и тоа ја користам интегрираната графичка оти Geforce 8500 што ја имав ми рикна. Рамот ќе ти биде најголем проблем и ако отвориш повеќе од 2 таба во броусерот ќе ти закочи. Затоа јас пред некоја година му докупив уште една плочка од 2ГБ рам и сеа без проблем работи за сурфање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom