Помош околу Windows 95

• Креатор на темата Креатор на темата bojann
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 февруари 2007
Мислења
10
Поени од реакции
0
Dali nekoj znae kako da isklucam program da se startuva pri podignuvanje na Windows 95

Види, некои верзии на win 95 го содржат msconfig. Па пробај
Start -> Run -> msconfig -> OK
Ако го нема симни го од тука и преку него можеш да исклучиш програми да не се стартуваат.

bojann напиша:
nema msconfig,proveriv

Пробај симни го, погоре ти дадов линк, таму пишува и во кој фолдер треба да го сместиш.

:party3:

ustvari,mi se startuva nekoja pograma pred i da se otvori windows-ot.Najverojatno vo DOS. Direktno odi tamu.Pa mora da se isklucuva i posle da se vleze vo windows.Kako moze da se izbegne toa?

Вака, ако е точно тоа, тогаш иди во мс-дос промпт и пиши edit autoexec.bat и најверојатно од таму се стартува програмата.
Или, иди во Explorer па во С и таму ќе го најдеш autoexec.bat. Десен клик и едит и бриши го редот кој ја подигнува програмата. Само пази :), немој да избришеш и нешто што не треба да се избрише.

ај прати ми го на пп autoexec.bat и ја ќе го средам и ќе ти го вратам да пробаш. Може?

bi ti bil vecno blagodaren.Samo kompjuterot e na rabota i treba utre da go resam toa.Dali ke moze utre da ti go pratam?

Нема проблем, само ќе ми кажеш ако знаеш и име на програмата која се стартува. Да не е случајно Norton Commander? Пошто таквии ставаа на времето. :)

dali si proverili vo registrito ili vo win.ini da ne ima loading nekoj fajl ???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom