Средно Училиште.

• Креатор на темата Креатор на темата lalatrala
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам заматематички смер ти говорам за мене.

Еве јас лани завршив во Корчагин математички смер, со две недели учење годишно прашање е дали ќе поминеш уопште. Убаво треба да го загрееш столчето поготово 3-та година. Не е супер тешко ама бара бајаги учење, а за квалитетен кадар од тие професори што ми предаваа повеќето се, тие коишто завршиле минативе години ПМА смер знаат што зборам. Ако се иде понатаму на технички факултет се добива одлична основа, нормално ако си учел редовно и со разбирање.
А општествените смерови беа да не речам како друго школо, турлитава, не се знае кој пие кој плаќа (со одредени исклучоци нормално)

Со тие оценки не би требало да имаш проблем при уписот. А и да си фатиш некоја врска не е лошо............ и сите да ти се 2ки, пак ќе те примат:)

И сега да идам или не? П.С: Математика не ми лежи баш нај-нај, ама ако ја фатам книгата-научувам многу добро. Физика ми иде, само што ме мрази оваа што ми предава. Хемија не разбирам и никогаш нема да разберам, на памет учам. Француски неам ич ама баш ич појма. Биологија само за тест седнувам и научувам. Историја од час и телевизија се знам ахахха, другите предмети не се важни. Кажете мислење. Да идам РЈК / Да не идам РЈК.
Неможе никој освен тебе да одлучи каде и што треба ти да учиш. Секогаш бирај го она што ти го сакаш:)

Може помош што да опфаќа еден есеј на тема „Мојата иднина-ја создавам јас“ нешто како вовед или накратко што да пишувам на оваа тема?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom