Пракса и практична настава

• Креатор на темата Креатор на темата smiljo
  • Време на започнување Време на започнување
S

smiljo

Гостин
Pred se dobar den na site,

Jas sum 3-ta godina sredno struchno obrazovanie,ucham vo srednoto elektrotehnichko uchilishte na grad Skopje Mihajlo Pupin,
site od 3-ta godina mora da odat na ferijalna praksa nekade vo nekoja firma koja shto e povrzana so strukata,
pa dali mozhe nekoj od vas tuka da mi kazhe kade mozham da odam na ferijalna praksa vo nekoja firma za programiranje??

Pozdrav.

Добар ден Бог ти дал добро чедо Божјо, добредојде.

п.с. 6 саат е.

Добар ден Бог ти дал добро чедо Божјо, добредојде.

п.с. 6 саат е.
:D

se spremam za na uchilishte sega,i morav da prasham na forumov nekoj da me upati kade mozham da odam na praksa,do 10 juni moram da imam najdeno,prasuvav vo nekoi firmi za programiranje,nekoi mi odgovorija deka ne izvrshuvaat praksa drugi ne mi ni odgovorija,pa zatoa prashuvam tuka,kje mi pomogne mozhebi nekoj :)

:D

se spremam za na uchilishte sega,i morav da prasham na forumov nekoj da me upati kade mozham da odam na praksa,do 10 juni moram da imam najdeno,prasuvav vo nekoi firmi za programiranje,nekoi mi odgovorija deka ne izvrshuvaat praksa drugi ne mi ni odgovorija,pa zatoa prashuvam tuka,kje mi pomogne mozhebi nekoj :)
Ич да не се сомневаш дека овде некој ќе ти помогне, затоа и служи форумов. Мора да има некој што овозможува пракса.

Ајде со лесно начколија и да учиш!

Jas sum 3-ta godina sredno struchno obrazovanie,ucham vo srednoto elektrotehnichko uchilishte na grad Skopje Mihajlo Pupin,
site od 3-ta godina mora da odat na ferijalna praksa nekade vo nekoja firma koja shto e povrzana so strukata,
pa dali mozhe nekoj od vas tuka da mi kazhe kade mozham da odam na ferijalna praksa vo nekoja firma za programiranje??

Pozdrav.
Хмм има доста што нудат пракса ама не знам дали некој би се нафатил средношколец да земе под рака.
http://finki.ukim.mk/mk/home
Еве на странава на Финки имаш еден куп понуди(десниот дел) па пробај си ја среќата.

Pozdrav.
Јас колку што знам, ако немаш некоја врска за да те примат на пракса, тешко дека ќе те примат. Ретки се тие кои би примиле непознат на пракса за да им вари кафе.

Pozdrav.
јас лани бев 3та во коце и небев на пракса ми се потпишаа само а истото го направиа и 80% од соучениците. Глеам ти сакаш негде да програмираш за време на праксата е тоа многу тешко да ти успее. Кажи им на твоите ќе ти најдат они потпис 100%

Јас колку што знам, ако немаш некоја врска за да те примат на пракса, тешко дека ќе те примат. Ретки се тие кои би примиле непознат на пракса за да им вари кафе.
Суки, ништо незнаеш ти, во ИТ сакаат практиканти од две можни причини. Прва, да те утепаат од работа за временскиот период бидејќи тоа ти е бесплатна работа. И втора, за да те задржат/вработат доколку се покажеш стварно добар, за 1-2 месеци колку што трае праксата, бидејќи во Македонија има недостиг на квалитетни програмери. А доколку вариш кафе, најверојатно ти си ги молел за пракса а тие немале потреба од практиканти :D.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom